Subsidie en krediet
Venture Capital
Internationaal
Strategie
EN | NL
  • Toon alles
  • Subsidie en krediet
  • Venture Capital
  • Internationaal
  • Strategie
  • Toon archief
Vrijdag 8 december 2017
Clear Flight Solutions haalt € 2,6 miljoen op
Aerium Analytics Inc en het Cottonwood Euro Technology Fund investeren € 2,6 miljoen in Clear Flight Solutions. Het bedrijf heeft Robird ontwikkeld om op vliegvelden, bij de olie- gas- en baggerindustrie en in de agriculturele sector vogels te verjagen. De investering is een onderdeel van een totaal beoogde Series B-investering van € 6 miljoen. Deze financiering zal gebruikt worden voor ontwikkeling en verdere groei in Noord Amerika.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 7 december 2017
Ahrma haalt investering van € 5 miljoen op
Het Duitse chemieconcern BASF investeert € 5 miljoen in Ahrma. De startup uit Deventer is opgericht in 2014 en heeft een IoT-platform, een actieve draadloze transponder voor in hybride pallets en track & trace-software ontwikkeld waarmee de positie, beweging, temperatuur, laadstatus en elke mogelijke impact of dropping van de pallets kan worden geregistreerd. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor ontwikkeling en verdere internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 29 november 2017
ontwikkelaar aardappelzaad Solynta haalt € 16 miljoen op
Fortissimo Capital, Innovation Industries en bestaande investeerders investeren € 16 miljoen in aardappelzaad ontwikkelaar Solynta. De onderneming ontwikkelt hybride veredelingstechniek voor het telen van aardappels. Deze techniek maakt het mogelijk om zaad in plaats van pootaardappelen als startmateriaal voor de teelt te gebruiken. Hierdoor wordt het mogelijk om de voedingswaarde van de aardappels te vergroten, verschillende aardappeltypes te verbouwen welke beter resistent zijn en hoeft er minder pesticiden gespoten te worden. De financiering zal gebruikt worden om nieuwe aardappelrassen te ontwikkelen en voor internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 28 november 2017
Spin-off van het Erasmus MC Quantib haalt € 4,5 miljoen op
Quantib heeft € 4,5 miljoen opgehaald bij Holland Venture en InnovationQuarter. Quantib is een spin-off van het Erasmus MC en ontwikkelt machine learning techniek waarmee onderzoekers betere, snellere en goedkopere diagnoses kunnen stellen. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om nieuwe toepassingen op de markt te kunnen brengen en voor samenwerking met internationale ziekenhuizen.
Lees meer
Lees meer
Zondag 26 november 2017
Identificatiesoftware scale-up iWelcome haalt miljoenen op bij twee investeringsfondsen
iWelcome heeft Identity & Access Management as a service (IDAAS) technologie ontwikkeld die helpt om klant- en personeelsdata te beheren. iWelcome is opgericht in 2010 en heeft klanten als PostNL, de Zwitserse verzekeraar Helvetia en Quby. De investering zal gebruikt worden voor productontwikkeling en verdere internationale groei in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 9 november 2017
Winnaar Vectrix startup deal van het jaar 2017 haalt € 14 miljoen op
EclecticIQ heeft 14 miljoen euro opgehaald bij Kean Venture Partners (fonds van Ben Verwaayen en Alexander Ribbink), KPN Ventures en Inkef Capital (APG). Het Amsterdamse cybersecurity bedrijf is in 2014 opgericht door Joep Gommers en Raymon van der Velde. EclecticIQ werkt met name voor financiële instellingen en overheden. Het geld zal worden gebruikt voor de verdere (internationale) groei.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 1 november 2017
United Wardrobe haalt € 1 miljoen op bij Peak Capital
Peak Capital neemt met een investering van € 1 miljoen een minderheidsbelang in United Wardrobe. De onderneming heeft een online platform voor vintage kleding ontwikkeld. United Wardrobe is actief in Nederland, België, Duitsland en wil ook Frankrijk op korte termijn veroveren. De financiering zal gebruikt worden voor verdere schaalvergroting in Europa en professionalisering van de organisatie.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 24 oktober 2017
€ 9 miljoen aan groeikapitaal voor Tourradar
Endeit Capital en bestaande aandeelhouders Erik Blachford (voormalig CEO van Expedia), Cherry Ventures en Hoxton Ventures investeren € 9 miljoen in TourRadar. De scale-up uit Oostenrijk is opgericht in 2010 en heeft een online boekingsplatform ontwikkeld voor groepsrondreizen. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om versneld wereldwijd te kunnen opschalen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 23 oktober 2017
€ 10 miljoen voor trading app BUX
Top 3 genomineerde van onze startup deal van het jaar verkiezing 2016 BUX heeft € 10 miljoen opgehaald. Holtzbrinck Ventures, Velocity Capital, Arthur Kosten (oud marketingdirecteur Booking.com), Thierry Schaap (oprichter Binkc Bank) en Adriaan Mol (payment bedrijf Mollie) hebben in deze nieuwe ronde geïnvesteerd. Daarnaast wil BUX over paar weken een crowdfundingronde starten. BUX, opgericht in 2014, is een beleggingsapp om eenvoudig op de beurs te kunnen handelen. In 2016 haalde BUX al € 6 miljoen aan financiering op. Met de nieuw opghaalde financiering wil BUX o.a. een app ontwikkelen om te kunnen handelen in cryptomunten en om beleggen op de middellange en lange termijn mogelijk te maken.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 oktober 2017
Withlocals haalt € 3,5 miljoen aan financiering op
In een financieringsronde geleid door Inkef Capital heeft Withlocals € 3,5 miljoen opgehaald. De startup, gevestigd in Eindhoven en opgericht in 2013, heeft een platform ontwikkeld voor gepersonaliseerde reizen in 24 steden. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om op te kunnen schalen naar 40 steden.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 10 oktober 2017
Regeerakkoord - versterken innovatiekracht
In het regeerakkoord geeft de coalitie (VVD, CDA, D’66 en CU) aan de innovatiekracht van Nederland te willen versterken. •Zo wil het nieuw te vormen kabinet dat er een Nederlandse financierings- en ontwikkelingsinstelling, InvestNL, wordt opgericht en stelt hiervoor 2,5 miljard euro beschikbaar als eigen vermogen. •Het kabinet wil financiële technologische innovaties (Fintech) stimuleren door de toetreding van deze innovatieve bedrijven te vereenvoudigen door invoering van een bank- en overige vergunning in lichtere vorm. •Het topsectorenbeleid zal sterker worden gefocust op de economische kansen in drie grote maatschappelijke thema’s: energietransitie/duurzaamheid, landbouw/water/voedsel en quantum/hightech/nano/fotonica. •Tevens wordt de MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) en de innovatiekredieten voor het MKB uitgebreid. •Daarnaast wil de nieuwe regering de Small Business Innovation Research regeling (SBIR) vaker uitschrijven om als launching customer innovatie in Nederland verder te stimuleren.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 6 oktober 2017
InvoiceFinance haalt € 6 miljoen op
Peak Capital en een aantal andere investeerders hebben € 6 miljoen geïnvesteerd in InvoiceFinance. De startup, opgericht in 2015 door Sven van der Biezen, Marijn van Aerle en Gion van den Bogaert, heeft een onlinekredietplatform ontwikkeld voor MKB'ers waarmee zij binnen 24 uur geld dat vastzit in openstaande facturen op de rekening gestort kunnen krijgen. De opgehaalde financiering wordt door InvoiceFinance gebruikt voor het kunnen opschalen van de dienstverlening. Invoice Finance zat in de top 5 van onze startup deal van het jaar verkiezing in 2017.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 4 oktober 2017
Connected Capital investeert in Omnia Retail
Connected Capital neemt een minderheidsbelang in Omnia Retail. De onderneming is opgericht door Herman de Jager en Sander Roose en heeft een SaaS platform ontwikkeld welke het voor retailers mogelijk maakt om op een eenvoudige en effectieve manier pricing en online marketig campagnes te kunnen automatiseren. Omnia Retail bedient meer dan 80 retailers waaronder Bol.com, Wehkamp, Nextail en Decathlon. De financiering zal gebruikt worden om internationaal te kunnen groeien.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 4 oktober 2017
MessageBird haalt € 60 miljoen op
MessageBird heeft in een Serie A-ronde geleid door Accel € 60 miljoen aan financiering opgehaald. MessageBird is in 2011 opgericht door Robert Vis en heeft software ontwikkeld om SMS, Voice & Chat berichten te kunnen verzenden. De scaleup heeft 76 werknemers en zal dit jaar ongeveer een omzet van $100 miljoen draaien. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om snel te kunnen groeien in de VS en Australië.
Lees meer
Lees meer
Zondag 1 oktober 2017
ICCO doet equity investering in Lendahand
In september hebben partijen een common shares deal van € 500.000 gesloten. Lendahand, opgericht in 2013, maakt het mogelijk voor private investeerders wereldwijd om geld uit te lenen aan ondernemingen en duurzame projecten in opkomende landen. Lendahand zal de investering gebruiken voor het versnellen van de groei. Daarnaast zal worden gekeken om meer samen te werken met ICCO als strategische investeerder.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 29 september 2017
NextStage Early Stage Fund investeert € 250.000 in Bookabus
Het NextStage Early Stage Fund heeft een investering van € 250.000 in Bookabus bekend gemaakt. Met BookaBus kun je snel, eenvoudig en goedkoop een bus of touringcar boeken, voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, schoolreisje of groepsreis. De oprichters Jego Besseling en Arjen Dekker zien grote groeikansen voor Bookabus in Nederland en het buitenland.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 28 september 2017
ScanMovers haalt € 500.000 op
Business Angels investeren half miljoen euro in ScanMovers. De startup, opgericht in 2016 door Maurits Koopman en Boyan Nijpels, heeft een platform ontwikkeld waarmee consumenten verhuisbedrijven kunnen vergelijken op basis van kwaliteit, prijs, reviews en service. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor door ontwikkeling van het platform.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 27 september 2017
€ 249,5 miljoen voor startups en scale-ups
Minister Kamp van Economische Zaken heeft vandaag tijdens het Startup-fest in Amsterdam bekend gemaakt samen met het Europees Investeringsfonds € 100 miljoen aan extra financiering voor scale-ups beschikbaar te stellen middels een nieuw investeringsfonds. Marktpartijen zullen tevens € 100 miljoen investeren in dit nieuwe fonds. Voor startups komt er, via de SEED Capital-regeling, € 49,5 miljoen aan financiering beschikbaar. De fondsen, die gehonoreerd zijn vanuit de SEED-regeling, zijn: - Newion (NICE III) - Slingshot Early Growth Fund - JOA Ventures Seed Capital 1 - Chemelot Ventures Agri-Foodfonds Venlo - VOC Capital Partners III - Blue Sparrows MedTech Fund
Lees meer
Lees meer
Donderdag 21 september 2017
PastBook haalt € 2 miljoen op
PastBook heeft € 2 miljoen aan financiering opgehaald bij Dinko Valerio (oud CEO Crucell) en de huidige investeerders. PastBook heeft een platform ontwikkeld om snel fotoalbums te kunnen maken. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor verdere internationale uitrol van het platform.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 19 september 2017
Belastingplan 2018 en WBSO
Zoals te verwachten was zijn de wijzigingen in de WBSO ten gevolge van de nieuwe plannen van de ‘oude’ regering erg beperkt. De enige voorgestelde wijziging moet het mededelen van gerealiseerde uren gemakkelijker maken. Vanaf 2018 hoeft alleen een totaal aantal gerealiseerde WBSO-uren in een jaar te worden doorgegeven. Tot op heden moesten de gerealiseerde WBSO-uren per aanvraagperiode worden doorgeven. Dat betekent overigens niet dat er WBSO-uren geteld mogen worden van vóór een toegekende periode: het moet immers nog steeds om voorgenomen ontwikkeling gaan. In een kamerbrief van de vrijdag voor Prinsjesdag zegt Minister Kamp dat door de overschrijding van het budget van 2016 de parameters van de WBSO voor 2018 waarschijnlijk aangepast moeten worden. Hij noemt als mogelijke invulling een verlaging van het percentage voor de eerste schijf van 32% naar 31% en een verlaging van het percentage voor de tweede schijf van 16% naar 14%.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden