Taal
 Nieuwsbrief

Nieuws

We volgende ontwikkelingen in onze branche op de voet. Regelmatig publiceren we relevante ontwikkelingen. Hieronder vind je een overzicht van het laatste nieuws. Wil je op de hoogte blijven abonneer je dan op onze nieuwsbrief

Filter: Toon archief
Dinsdag 22 januari 2019
Maritieme IT-beveiliger Certus Port Automation haalt € 10 miljoen op
Maritieme IT-beveiliger Certus Port Automation haalt € 10 miljoen op bij TiiN Capital, het Achtergestelde Leningen Fonds en via een bankkrediet. Certus, opgericht in 1999 en gevestigd te Hendrik-Ido-Ambacht, ontwikkelt software voor containerterminals in zeehavens. Het bedrijf heeft 50 medewerkers en internationale klanten zoals APM Terminals, Havenbedrijf Rotterdam en ECT.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 16 januari 2019
Polarsteps haalt € 3 miljoen op bij INKEF Capital
Vandaag maakt Polarsteps bekend dat ze de mijlpaal van 1 miljoen geregistreerde gebruikers heeft bereikt en dat het een investering van 3 miljoen euro heeft opgehaald. Met de Series A investering, die werd geleid door INKEF Capital, komt het totaalbedrag aan opgehaalde investeringen door de Nederlandse reisstartup op 4.6 miljoen euro. Eerder stopten onder ander TMG en Silver Point Ventures geld in Polarsteps. De nieuwe investering zal voornamelijk worden gebruikt voor het doorontwikkelen van het product en uitbreiding van het team.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 15 januari 2019
Peak Capital investeert € 500.000 in Creative Fabrica
Creative Fabrica ontvangt van Peak Capital een kapitaalinjectie van 500.000 euro. De startup uit Amsterdam, opgericht in 2016 door Anca Stefan en Roemie Hillenaar, heeft een subscription based online marketplaats ontwikkeld voor fonts, graphics en crafts designs. Het online platform heeft inmiddels 270.000 geregistreerde gebruikers, waarvan de meeste gebruikers in de VS zitten. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om uit te kunnen rollen naar andere landen. Creative Fabrica gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 17 april in de categorie financiering tot € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Maandag 14 januari 2019
Declaratiesoftwarebedrijf SRXP wordt overgenomen door Exact
Bedrijfssoftwareleverancier Exact neemt declaratiesoftwareleverancier SRXP over. Het Amsterdamse bedrijf, met meer dan 45.000 gebruikers, levert een online oplossing om onkostendeclaraties van medewerkers vast te leggen. SRXP is in 2010 opgericht door een aantal UvA studenten.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 4 januari 2019
NL Startups halen € 557 miljoen op in 2018
Volgens Startupjuncture hebben Nederlandse startups in 2018 totaal € 557 miljoen opgehaald. Dit is het hoogste bedrag sinds Startupjuncture dit in 2014 bijhoudt. Op deze lijst staan diverse bedrijven die genomineerd zijn voor de Vectrix-NextStage Startup VC Deal van het jaar. Deze verkiezing organiseren wij voor de 5e keer op 17 april 2019.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 18 december 2018
Verhuisplatform ScanMovers ontvangt 7,5 ton groeikapitaal
Verhuizersplatform ScanMovers ontvangt een nieuwe investering van 750.000 euro, gebonden aan groeitargets, van een groep angel investors met een achtergrond in e-commerce, tech en de verzekeringswereld. Met deze tweede investeringsronde wil de startup de verhuizersmarkt transparanter maken. Ook ontwikkelt Scanmovers technologie die het delen van verhuispersoneel mogelijk maakt en een app die verhuizen stressvrij moet maken. ScanMovers is het grootste verhuisplatform van de Benelux en beschikt inmiddels over een groeikapitaal van 1,25 miljoen euro.
Lees meer
Lees meer
Maandag 17 december 2018
Top 5 financieringsregelingen voor Startups en Scaleups
1 WBSO Dit staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk en is een laagdrempelige fiscale stimuleringsregeling voor innovatieve ondernemingen die in Nederland aan innovatie, onderzoek, software-, of productontwikkeling doen (R&D). De ontwikkeling moet technisch nieuw voor je onderneming zijn. Je verrekent de subsidie via de loonbelasting. Je voordeel kan oplopen tot 40% van je onderzoek- en ontwikkelkosten en hangt af van de hoeveelheid uren die je personeel aan innovatie besteedt en de hoeveelheid kosten die je kunt toerekenen aan het ontwikkelproject (voorheen RDA). In sommige gevallen kan de loonbelasting terug worden gebracht tot nihil. De WBSO opent de weg naar de innovatiebox. Je betaalt dan 7% winstbelasting (in plaats van de huidige 20 of 25%) over winsten die zijn toe te rekenen aan je innovatie.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 7 december 2018
TicTag haalt € 500.000 op bij business angels
Op zijn linkedin pagina kondigt oprichter en CEO Pieter Heersink de investering door de business angels Arjan Grootenboer en Willem Akkersdijk aan. Volgens Silicon Canals zou het om een bedrag van € 500.000 gaan. In 2017 werd al eens € 300.000 opgehaald bij 5 andere angels. Het geld wordt o.a. gebruikt voor de verdere productontwikkeling en het uitvoeren van pilotprojecten. TicTag gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 17 april in de categorie financiering tot € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 4 december 2018
Top 10 tips: hoe doe ik zaken in de VS?
Vrijdag 29 november hadden we onze masterclass hoe doe ik zaken in de VS. Eén van de sprekers was Daan Reijnders, CEO van Instant Magazine. Instant Magazine ontwikkelt software waarmee klanten eenvoudig digitale content kunnen creëren en publiceren, zoals online magazines. De software wordt als SaaS aangeboden. Afgelopen zomer heeft het bedrijf een nieuwe financieringsronde van € 4,6 miljoen opgehaald, o.a. om hun team in de Verenigde Staten uit te breiden. Investeerder van het eerst uur Newion Investments deed in deze ronde ook weer mee. Daan had ze ontmoet tijdens onze masterclass Termsheet en Participatieovereenkomst. Instant Magazine is inmiddels 2 jaar actief in de VS en heeft een kantoor in New York City waar 8 mensen werken. Met hulp van onze VS partners heeft Daan o.a. zijn bedrijf opgericht, oftewel incorporation, en zijn boekhouding en Visa voor de VS geregeld.
Lees meer
Lees meer
Maandag 3 december 2018
WBSO-subsidie toegangspoort tot de innovatiebox en nog veel meer financieringsregelingen
Wist je dat de WBSO: de (loon)kostensubsidie voor onderzoek en ontwikkeling (R&D) toegang biedt tot de innovatiebox. Via de innovatiebox betalen ondernemingen slechts 7% winstbelasting (vennootschapsbelasting) over winsten die zijn toe te rekenen aan innovatie waarvoor WBSO is aangevraagd. Dus naast een enorme besparing op je loonbelasting via de WBSO kun je ook nog flink besparen op je winstbelasting.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 29 november 2018
WBSO deadline uitgesteld tot en met 5 december
Vanwege storing op de website van RVO is de deadline voor het indienen van WBSO-aanvragen uitgesteld naar 5 december 2018. Dit geeft bedrijven 5 dagen extra de tijd om een aanvraag in te dienen. Je kunt tot en met 5 december ook nog een vormvrije (incomplete) aanvraag indienen. Dit geeft je enkele weken uitstel om de aanvraag compleet te maken. Bij een goedgekeurde aanvraag krijg je vanaf 1 januari 2019 subsidie!
Lees meer
Lees meer
Maandag 26 november 2018
Autodeeloplossing Stapp.in krijgt 1,3 miljoen euro
Houttequiet, Taxi Baan en Silicon Polder Ventures investeren € 1,3 miljoen in Stapp.in. De startup richt zich op de markt voor deelauto's voor bedrijven en andere organisaties, zoals overheden die een beperkt aantal auto’s in een besloten kring willen delen. Daarnaast heeft Stapp.in een platform ontwikkeld waarmee leasemaatschappijen, autoverhuurders en vlootbeheerders hun wagenparken volledig kunnen beheren en efficiënt kunnen benutten. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de autodeeltechnologie commercieel op te kunnen schalen. Stapp.in is genomineerd voor de Vectrix-NextStage Startupdeal van het jaar. De verkiezing vindt plaats op 17 april 2019.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 22 november 2018
3D Hubs wint Sprout Challenger50
3D Hubs, onze winnaar van de startup deal van het jaar in 2015 heeft de Sprout Challenger50 gewonnen. De lijst met vijftig meest uitdagende, innovatieve en snelgroeiende bedrijven van Nederland. De ondernemers op deze lijst ontwikkelen nieuwe markten en gooien bestaande businessmodellen op zijn kop.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 13 november 2018
ForeScout Technologies koopt Nederlandse SecurityMatters voor $ 113 miljoen
TU Eindhoven spin-off SecurityMatters is door ForeScout Technologies overgenomen voor $ 113 miljoen. SecurityMatters is opgericht in 2009 en heeft industrial cyber resilience technologie ontwikkeld. In 2016 haalde SecurityMatters al € 5 miljoen op bij o.a. KPN Ventures.
Lees meer
Lees meer
Maandag 12 november 2018
€ 20 miljoen voor Tiqets
Tiqets haalt € 20 miljoen op in een financieringsronde geleid door HPE Growth Capital. Tiqets, opgericht in 2013 en in 2016 genomineerd voor de VC startup deal van het jaar, heeft een ticketingplatform ontwikkeld waarop bezoekers kaartjes voor musea, shows en attracties kopen. Inmiddels hebben 500.000 consumenten gebruik gemaakt van het platform. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen door groeien.
Lees meer
Lees meer
Maandag 12 november 2018
Atomico investeert $ 24 miljoen in Nederlandse startup Framer
Skype oprichter Nikolas Zennström investeert via Atomico $ 24 miljoen in Framer. De startup uit Amsterdam is opgericht in 2014 en heeft een designtool ontwikkeld voor websites en mobiele applicaties. Framer heeft 45 medewerkers en heeft klanten als Booking.com, Facebook en Airbnb. De financiering zal gebruikt worden om het platform versneld te kunnen door ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 8 november 2018
D66 en CU willen WBSO budgetverhoging in 2019
De twee coalitiegenoten willen de verhoging van het WBSO-budget in 2020, dat beschikbaar is gekomen vanwege het niet doorgaan van het afschaffen van de dividendbelasting al in 2019 doorvoeren. Het gaat om € 76 miljoen. Omdat het WBSO-budget in 2015 en 2017 niet volledig is benut ligt er nog € 107 miljoen op de plank, zodat er niet eens extra geïnvesteerd hoeft te worden.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 7 november 2018
WBSO controle door RVO, Vectrix kan helpen!
Steekproefsgewijs voert RVO controles uit voor de WBSO. Ze controleren of de urenadministratie en projectvoortgang conform de regeling is bijgehouden. Vectrix adviseert ondernemers hoe hun administratie in te richten conform de RVO richtlijnen. Wil je weten of jouw administratie RVO proof is dan checken we die graag een keer voor je.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 7 november 2018
Lone Rooftop haalt € 2,2 MIO op bij Nimbus Ventures
Lone Rooftop heeft € 2,2 MIO opgehaald bij investeerder Nimbus Ventures. Het geld wordt gebruikt voor internationale expansie naar de VS. Het Amsterdamse bedrijf wil een leider in de Amerikaanse markt worden en moet de komende twee jaar uitgroeien van 20 tot ruim 100 werknemers. Lone Rooftop biedt organisaties realtime, historisch en voorspellend inzicht in het gebruik en de bezetting van hun kantoorgebouwen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 6 november 2018
Black Bear haalt € 5 miljoen op
Black Bear haalt € 5 miljoen op bij Capricorn Venture Partners en Particon. Begin september haalde het bedrijf ook al € 11 miljoen op. Black Bear haalt carbon black uit oude autobanden voor de productie van rubber, inkt en verf. Elke installatie van de startup zal grote hoeveelheden aan CO2 uitstoot besparen; ongeveer ter grote van het planten van 1 miljoen bomen. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor het door ontwikkelen van haar fabriek en voor verdere internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Maandag 5 november 2018
WBSO aanvraag afgewezen, wat nu?
Heeft u een WBSO-aanvraag ingediend waarop u een negatieve beschikking heeft gehad of waarvan een deel is afgewezen? Bent u het daarmee oneens of begrijpt u niet goed waarom de aanvraag is afgewezen? Bezwaar aantekenen heeft vaak zin, maar dan moet u wel met de goede argumenten komen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 1 november 2018
Axivate investeert € 1 MIO in bijlesbureau Pallas Athena
Investeringsmaatschappij Axivate Capital van Bas Rasker (Zoover, Weeronline) heeft voor circa € 1 mln. een minderheidsbelang genomen in Pallas Athena, een tentamentrainer en bijlesbureau voor studenten. In de nieuwe opzet houdt de oprichter Tom Reckman een meerderheidsbelang en heeft de eerste investeerder, business angel Frans van Belle samen met Axivate Capital een minderheidsbelang dat ongeveer even groot is.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 30 oktober 2018
Brenger haalt € 950.000 op
Startup Brenger heeft, na tweede eerdere ronden van € 350.000 en € 600.000, nu 950.000 opgehaald. De startup heeft een platform ontwikkeld waarmee particulieren spullen kunnen laten vervoeren door koeriers. Er zijn inmiddels 500 koeriers aangesloten op het platform die dagelijks spullen van particulieren verslepen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen doorgroeien.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 30 oktober 2018
€ 300.000 voor startup Shopsuite
Oprichters van de modewebsite Fashionchick investeren € 300.000 in Shopsuite. De startup uit Rotterdam is opgericht in 2016 en ontwikkelt technische e-commerce tools voor online publishers. Het bedrijf zal het groeigeld gebruiken om nieuwe klanten binnen te halen en de technologie door te ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 29 oktober 2018
In Ovo haalt miljoenen op
Evonik, Universiteit Leiden en VVNP investeren miljoenen in In Ovo. Het Leidse biomedische In Ovo werd in 2012 opgericht en ontwikkelt techniek om te bepalen of er een hen of een haan uit een ei zal komen. Hanen zijn niet bruikbaar en worden nu op de eerste dag vergast. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de techniek door te ontwikkelen en voor nieuwe projecten binnen In Ovo.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.