Subsidie en krediet
Venture Capital
Internationaal
Strategie
EN | NL
  • Toon alles
  • Subsidie en krediet
  • Venture Capital
  • Internationaal
  • Strategie
  • Toon archief
Woensdag 11 oktober 2017
Withlocals haalt € 3,5 miljoen aan financiering op
In een financieringsronde geleid door Inkef Capital heeft Withlocals € 3,5 miljoen opgehaald. De startup, gevestigd in Eindhoven en opgericht in 2013, heeft een platform ontwikkeld voor gepersonaliseerde reizen in 24 steden. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om op te kunnen schalen naar 40 steden.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 10 oktober 2017
Regeerakkoord - versterken innovatiekracht
In het regeerakkoord geeft de coalitie (VVD, CDA, D’66 en CU) aan de innovatiekracht van Nederland te willen versterken. •Zo wil het nieuw te vormen kabinet dat er een Nederlandse financierings- en ontwikkelingsinstelling, InvestNL, wordt opgericht en stelt hiervoor 2,5 miljard euro beschikbaar als eigen vermogen. •Het kabinet wil financiële technologische innovaties (Fintech) stimuleren door de toetreding van deze innovatieve bedrijven te vereenvoudigen door invoering van een bank- en overige vergunning in lichtere vorm. •Het topsectorenbeleid zal sterker worden gefocust op de economische kansen in drie grote maatschappelijke thema’s: energietransitie/duurzaamheid, landbouw/water/voedsel en quantum/hightech/nano/fotonica. •Tevens wordt de MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) en de innovatiekredieten voor het MKB uitgebreid. •Daarnaast wil de nieuwe regering de Small Business Innovation Research regeling (SBIR) vaker uitschrijven om als launching customer innovatie in Nederland verder te stimuleren.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 6 oktober 2017
InvoiceFinance haalt € 6 miljoen op
Peak Capital en een aantal andere investeerders hebben € 6 miljoen geïnvesteerd in InvoiceFinance. De startup, opgericht in 2015 door Sven van der Biezen, Marijn van Aerle en Gion van den Bogaert, heeft een onlinekredietplatform ontwikkeld voor MKB'ers waarmee zij binnen 24 uur geld dat vastzit in openstaande facturen op de rekening gestort kunnen krijgen. De opgehaalde financiering wordt door InvoiceFinance gebruikt voor het kunnen opschalen van de dienstverlening.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 4 oktober 2017
Connected Capital investeert in Omnia Retail
Connected Capital neemt een minderheidsbelang in Omnia Retail. De onderneming is opgericht door Herman de Jager en Sander Roose en heeft een SaaS platform ontwikkeld welke het voor retailers mogelijk maakt om op een eenvoudige en effectieve manier pricing en online marketig campagnes te kunnen automatiseren. Omnia Retail bedient meer dan 80 retailers waaronder Bol.com, Wehkamp, Nextail en Decathlon. De financiering zal gebruikt worden om internationaal te kunnen groeien.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 4 oktober 2017
MessageBird haalt € 60 miljoen op
MessageBird heeft in een Serie A-ronde geleid door Accel € 60 miljoen aan financiering opgehaald. MessageBird is in 2011 opgericht door Robert Vis en heeft software ontwikkeld om SMS, Voice & Chat berichten te kunnen verzenden. De scaleup heeft 76 werknemers en zal dit jaar ongeveer een omzet van $100 miljoen draaien. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om snel te kunnen groeien in de VS en Australië.
Lees meer
Lees meer
Zondag 1 oktober 2017
ICCO doet equity investering in Lendahand
In september hebben partijen een common shares deal van € 500.000 gesloten. Lendahand, opgericht in 2013, maakt het mogelijk voor private investeerders wereldwijd om geld uit te lenen aan ondernemingen en duurzame projecten in opkomende landen. Lendahand zal de investering gebruiken voor het versnellen van de groei. Daarnaast zal worden gekeken om meer samen te werken met ICCO als strategische investeerder.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 29 september 2017
NextStage Early Stage Fund investeert € 250.000 in Bookabus
Het NextStage Early Stage Fund heeft een investering van € 250.000 in Bookabus bekend gemaakt. Met BookaBus kun je snel, eenvoudig en goedkoop een bus of touringcar boeken, voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, schoolreisje of groepsreis. De oprichters Jego Besseling en Arjen Dekker zien grote groeikansen voor Bookabus in Nederland en het buitenland.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 28 september 2017
ScanMovers haalt € 500.000 op
Business Angels investeren half miljoen euro in ScanMovers. De startup, opgericht in 2016 door Maurits Koopman en Boyan Nijpels, heeft een platform ontwikkeld waarmee consumenten verhuisbedrijven kunnen vergelijken op basis van kwaliteit, prijs, reviews en service. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor door ontwikkeling van het platform.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 27 september 2017
€ 249,5 miljoen voor startups en scale-ups
Minister Kamp van Economische Zaken heeft vandaag tijdens het Startup-fest in Amsterdam bekend gemaakt samen met het Europees Investeringsfonds € 100 miljoen aan extra financiering voor scale-ups beschikbaar te stellen middels een nieuw investeringsfonds. Marktpartijen zullen tevens € 100 miljoen investeren in dit nieuwe fonds. Voor startups komt er, via de SEED Capital-regeling, € 49,5 miljoen aan financiering beschikbaar. De fondsen, die gehonoreerd zijn vanuit de SEED-regeling, zijn: - Newion (NICE III) - Slingshot Early Growth Fund - JOA Ventures Seed Capital 1 - Chemelot Ventures Agri-Foodfonds Venlo - VOC Capital Partners III - Blue Sparrows MedTech Fund
Lees meer
Lees meer
Donderdag 21 september 2017
PastBook haalt € 2 miljoen op
PastBook heeft € 2 miljoen aan financiering opgehaald bij Dinko Valerio (oud CEO Crucell) en de huidige investeerders. PastBook heeft een platform ontwikkeld om snel fotoalbums te kunnen maken. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor verdere internationale uitrol van het platform.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 19 september 2017
Belastingplan 2018 en WBSO
Zoals te verwachten was zijn de wijzigingen in de WBSO ten gevolge van de nieuwe plannen van de ‘oude’ regering erg beperkt. De enige voorgestelde wijziging moet het mededelen van gerealiseerde uren gemakkelijker maken. Vanaf 2018 hoeft alleen een totaal aantal gerealiseerde WBSO-uren in een jaar te worden doorgegeven. Tot op heden moesten de gerealiseerde WBSO-uren per aanvraagperiode worden doorgeven. Dat betekent overigens niet dat er WBSO-uren geteld mogen worden van vóór een toegekende periode: het moet immers nog steeds om voorgenomen ontwikkeling gaan. In een kamerbrief van de vrijdag voor Prinsjesdag zegt Minister Kamp dat door de overschrijding van het budget van 2016 de parameters van de WBSO voor 2018 waarschijnlijk aangepast moeten worden. Hij noemt als mogelijke invulling een verlaging van het percentage voor de eerste schijf van 32% naar 31% en een verlaging van het percentage voor de tweede schijf van 16% naar 14%.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 30 augustus 2017
Hotelchamp haalt € 2.25 miljoen op
Ronald Hans (WeTransfer), Phillippe de Knijff en Jolanda Degen (Worldticketcenter) investeren € 2.25 miljoen in Hotelchamp. De startup is opgericht in 2016 en ontwikkelt technologie waarmee hotelketens op eenvoudige wijze meer onlineboekingen via de eigen website ontvangen. Vorig jaar haalde Hotelchamp al € 1.75 miljoen op. De financiering zal gebruikt worden om internationaal verder te kunnen doorgroeien.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 29 augustus 2017
Sendcloud haalt € 5 miljoen op
HenQ, BOM en TIIN Capital investeren € 5 miljoen in Sendcloud. Het bedrijf, opgericht in 2012 door Rob van den Heuvel, Bas Smeulders en Sabi Toulou, heeft software ontwikkeld die het verzend- en retourproces voor webwinkels makkelijker maakt. Sendcloud heeft inmiddels 55 medewerkers en is marktleider in de Benelux. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor verdere internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 22 augustus 2017
Startup Healthy Works haalt 500.000 euro op
Zes investeerders, waaronder Cairn Real Estate, hebben 500.000 euro geïnvesteerd in Healthy Workers. De startup, opgericht in 2015, ontwikkelt technologie om inzicht te krijgen in onder meer licht, geluid en luchtkwaliteit op werkplekken om het welzijn van werknemers te verbeteren. De financiering zal gebruikt worden om sneller te kunnen doorgroeien.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 3 augustus 2017
Polarsteps haalt € 900.000 op
De traveltrack-app Polarsteps heeft € 900.000 aan funding opgehaald bij een groep van Business Angels: Patrick Kerssemakers, Robert Gaal, Nalden, Janneke Niessen, Laurens Groenendijk, Martijn Rozendaal, Heleen Dura-van Oord, Herman Kienhuis en Chris Ouwinga. Met de app kunnen consumenten gemaakte reizen bewaren en delen met anderen. De app heeft nu ongeveer 200.000 gebruikers. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor door ontwikkeling van de app.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden