Taal
 Nieuwsbrief

Vectrix nieuws

Hier plaatsen we een overzicht van ons laatste nieuws. Wil je automatisch op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Donderdag 8 oktober 2020
MessageBird haalt $ 200 miljoen op
In een financieringsronde C geleid door Spark Capital heeft MessageBird $ 200 miljoen opgehaald bij o.a. Bonnier, Glynn Capital, LGT Lightstone, Longbow, Mousse Partners, NewView Capital, Accel, Atomico en Y Combinator. De Scaleup, opgericht in 2011 te Amsterdam, heeft de nieuwe investering opgehaald tegen een waardering van maar liefst $ 3 miljard. MessageBird heeft Omnichannel-platform- as-a-Service (OPaaS) ontwikkeld waarmee bedrijven eenvoudig met hun klanten kunnen communiceren via elk kanaal (WhatsApp, Messenger, WeChat, Twitter, Line, Telegram, SMS, e-mail en spraak). De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het wereldwijde team te verdrievoudigen. Daarnaast worden mogelijke fusies en overnames niet uitgesloten, waaronder zowel acquisities als bedrijven met producten of technologie die waarde kunnen toevoegen aan het omnichannelaanbod van MessageBird.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 6 oktober 2020
Baangerelateerde Investeringskorting (BIK)
Het kabinet stelt vanwege de Coronacrisis € 2 miljard per jaar ter beschikking (voor de jaren 2021 en 2022), om de investeringen van ondernemingen te bevorderen. Deze regeling komt in de plaats van de eerder voorgenomen verlaging van het hoge tarief van de vennootschapsbelasting.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 1 oktober 2020
Cybersprint haalt € 1,75 miljoen op
InnovationQuarter, Vortex Capital Partners en KPN Ventures investeren € 1,75 miljoen in Cybersprint en verdubbelen daarmee bijna hun investering in het cybersecuritybedrijf. Cybersprint, opgericht in 2015 en gevestigd te Den Haag, heeft een platform ontwikkeld waarmee klanten continu hun digitale voetafdruk in kaart kunnen brengen en hun merk monitoren zodat zij beslissingen kunnen nemen over de externe blootstelling die het merk online heeft, waar bedreigingen vandaan kunnen komen, waar kwetsbaarheden in de systemen zijn, waar aanvallen plaatsvinden en wat klanten moeten prioriteren. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de groei verder te kunnen accelereren. Cybersprint, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en jullie nominatie voor de Startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 29 september 2020
Langer de tijd en later beginnen voor aflossen belastingschuld
Ondernemers krijgen langer de tijd om belastingschuld door Covid-19 af te lossen
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 25 september 2020
Kweekvlees-startup Mosa Meat haalt $ 55 miljoen op
Blue Horizon Ventures investeert $ 55 miljoen in Mosa Meat. De startup, opgericht in 2016 en gevestigd te Maastricht, ontwikkelt kweekvlees en wil dit vanaf 2021 gaan vermarkten. Met de opgehaalde financiering zal het bedrijf een industriële productielijn gaan bouwen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 22 september 2020
Salvia BioElectronics haalt € 26 miljoen op
In een serie A ronde heeft Salvia BioElectronics € 26 miljoen opgehaald bij diverse VC's. Een Innovatiekrediet van € 5 miljoen van RVO is onderdeel van de nieuwe financiering. Salvia BioElectronics, opgericht in 2017 en gevestigd te Eindhoven, ontwikkelt een neurostimulatie oplossing voor de behandeling van chronische migraine, een ziekte die één op de zeven mensen treft. Salvia BioElectronics, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 22 september 2020
WBSO percentages voor 2021 verhoogd
De percentages voor de WBSO, een innovatiesubsidie voor onderzoek en ontwikkeling, gaan fors omhoog. Het percentage voor de eerste schijf wordt verhoogd van 32% naar 40% voor de eerste € 350.000. Voor starters wordt het tarief voor de eerste schijf verhoogd van 40% naar 50%.
Lees meer
Lees meer
Maandag 21 september 2020
Online B2B inkoopplatform Orderchamp haalt miljoenen op
VC henQ en enkele Business Angels investeren enkele miljoenen (bedrag onbekend) in Orderchamp. De startup uit Amsterdam, opgericht in 2019, heeft een online marktplaats ontwikkeld voor het samenbrengen van merken en retailers & webwinkels. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor internationalisatie en door ontwikkeling van het platform waaronder een afterpay functie. Orderchamp, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en jullie nominatie voor de Startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Donderdag 17 september 2020
VanMoof haalt $ 40 miljoen op
Norwest Venture Partners, Felix Capital en Balderton Capital investeren in een Serie B-ronde $ 40 miljoen in VanMoof. De scaleup, opgericht in 2008 te Amsterdam, produceert elektrische fietsen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de toegenomen vraag sinds de uitbraak van de COVID19 te kunnen bijbenen. In totaal hebben de founders nu € 61 miljoen opgehaald, maar hebben zij nog wel een meerderheidsbelang.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 16 september 2020
Vertigo Games wordt verkocht aan Embracer
Embracer betaalt tussen de € 50 miljoen en € 115 miljoen voor Vertigo Games, afhankelijk van de earn-out. De VR gamesontwikkelaar, opgericht in 2008 en gevestigd te Rotterdam, is maker van onder andere de bekende spellen Arizona Sunshine en After the Fall.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 15 september 2020
Prinsjesdag 2020
Prinsjesdag 2020: een overzicht van het meest in het oog lopende plannen voor (innovatieve) ondernemers. Hogere WBSO percentages en budget, lage vpb tarief verder verlaagd en hoge vpb tarief blijft gelijk, tarief innovatiebox stijgt naar 9%, extra geld voor het ondersteunen van startups en scaleups.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 9 september 2020
Het Nederlandse gamingbedrijf Gameye heeft $ 2,4 miljoen opgehaald
Gameye heeft $ 2,4 miljoen opgehaald bij o.a. Lakestar en Volta Ventures. Gameye, opgericht in 2016 en gevestigd te Rotterdam, heeft begin vorig jaar al $ 1,6 miljoen opgehaald bij Seedcamp, Makers Fund en enkele angel-investeerders. Gameye ontwikkelt technologie waarmee ontwikkelaars multiplayer-games kunnen schalen zonder in te leveren op preformance. Hierdoor blijft de gamekwaliteit hoog, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen over de hele wereld. Gameye, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en jullie nominatie voor de Startup deal van het Jaar!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 8 september 2020
Mollie is de nieuwe Nederlandse unicorn na ophalen van € 90 miljoen
Mollie haalt in een Serie B financieringsronde geleid door Amerikaanse investeerder TCV € 90 miljoen op. Mollie, opgericht in 2004 en met het hoofdkantoor gevestigd te Amsterdam, heeft simpele en duidelijke betalings-API ontwikkeld zodat klanten meerdere betaalmethoden op een uniforme manier kunnen gebruiken. De Nederlandse unicorn heeft momenteel bijna 100.000 klanten in Europa en heeft een internationaal team van bijna 300 professionals in dienst. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het portfolio uit te breiden en nieuwe landen te betreden.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 2 september 2020
Donatieplatform Kinder haalt € 525.000 op
Oprichter Mathys van Abbe en een groep Business Angels investeren € 525.000 in Kinder. De startup, opgericht in 2017 en gevestigd te Amsterdam, ontwikkelt technologie om de prestaties van liefdadigheidsorganisaties te beoordelen op transparantie, efficiëntie en verantwoordingsplicht en hun dienstverlening, middels o.a. slimme donatietools, daarop te verbeteren. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om te kunnen doorgroeien tot de volgende grote financieringsronde die gepland staat voor volgend jaar. Kinder, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en jullie nominatie voor de Startup deal van het Jaar!
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 28 augustus 2020
Meetingselect haalt € 2 miljoen op
Nimbus Ventures investeert € 2 miljoen in Meetingselect uit Naarden. Meetingselect, opgericht in 2007, heeft een Cloud gebaseerd platform ontwikkeld voor het beheren van vergaderingen. Met het platform van Meetingselect kunnen organisaties eenvoudig alle vergaderruimten en hotelboekingen over de hele wereld zoeken, boeken, beheren, betalen, rapporteren en controleren.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 28 augustus 2020
Moving Intelligence haalt financiering op
Moving Intelligence haalt financiering op bij Volpi Capital en Surmount Ventures voor versnelling van internationale groei. Moving Intelligence, oprichting in 1999 en gevestigd te Zaltbommel, ontwikkelt technologie op het gebied van voertuigbeveiliging, rittenregistratie, wagenparkbeheer en beveiliging van werkmaterieel en mobiele objecten.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 27 augustus 2020
Startup Stream haalt $ 15 miljoen op
Stream, Techstars alumni, met een vestiging in Amsterdam en Boulder (VS) haalt $15MIO op in een Serie A ronde. Investeerders zijn onder andere GitHub co-founder Tom Preston-Werner, oud Twitter-ceo David Costolo, GGV Capital en Knight Venture. CEO Thierry Schellenbach was eerder oprichter van Fashiolista.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 21 augustus 2020
164 duizend mkb-bedrijven hebben 1 of meer noodmaatregelen gebruikt
40% van de mkb-bedrijven heeft in de laatste maanden 1 of meer van de noodmaatregelen gebruikt
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 11 augustus 2020
Zoi Meet haalt seed ronde op
Het Rotterdamse Zoi Meet dat spraaktechnologie ontwikkelt, heeft een seed ronde opgehaald bij Nederlandse Angels, zoals Flow Traders-co-ceo Sjoerd Rietberg, de oprichters van Custom Connected en bij Chimera Investment uit Abu Dhabi. Zoi Meet, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 4 augustus 2020
Recruit Robin haalt funding op
Drie Business Angels investeren in Recruit Robin. De startup, opgericht in 2018 en gevestigd te Utrecht, ontwikkelt AI software voor het automatiseren van sourcing en pre-screening van relevante kandidaten via LinkedIn, vacaturesites en andere platforms zodat recruiters sneller betere kandidaten kunnen vinden. Recruit Robin, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Donderdag 30 juli 2020
"Slack voor dokters" Siilo haalt € 9,5 miljoen op
Heal capital, Philips Ventures en EQT Ventures investeren € 9,5 miljoen in Siilo. De scale-up, opgericht in 2016 en gevestigd te Amsterdam, heeft een app ontwikkeld voor zorgprofessionals en teams om veilig medische berichten te delen om beter te kunnen samenwerken. Siilo heeft inmiddels het grootste medische communicatienetwerk van Europa. Siilo, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en jullie nominatie voor de Startup deal van het Jaar!
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.