Taal
|
 NIEUWSBRIEF
Filter: Toon archief
Donderdag 7 juni 2018
VR startup Beyond Sports haalt € 2 miljoen op
Het Nederlandse Triple IT en een aantal andere investeerders investeren € 2 miljoen in Beyond Sports. De startup ontwikkelt technologie om voetbalclubs, bijvoorbeeld Ajax, PSV, Arsenal, te ondersteunen bij tactisch inzicht door voetbalwedstrijden middels VR en AR te analyseren en herbeleven. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor uitbreiding van het team en verbreding van de dienstverlening.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 7 juni 2018
1 miljoen voor startup PeelPioneers
PeelPioneers heeft 1 miljoen aan financiering opgehaald bij Bom Ventures, Stichting Doen en ABN Amro. De startup heeft een circulaire oplossing ontwikkeld voor citrusschillen, die overblijven na het maken van vers sap, om deze te verwerken tot schoonmaakmiddel, pulp-bijmengsel voor veevoer of tot verpakkingsmaterialen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om 40.000 kilo schillen per dag te kunnen verwerken.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 7 juni 2018
Leerplatform Squla overgenomen door Levine Leichtman Capital Partners
Levine Leichtman Capital Partners neemt bijna alle aandelen over van de huidige aandeelhouders, waaronder RTL Ventures. Squla heeft een online leerplatform ontwikkeld voor basisscholieren en heeft 130.000 abonnees. Oprichter André Haardt behoudt nog een klein belang in Squla.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 6 juni 2018
Gebruik WBSO daalt in 2017
Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vandaag de jaarcijfers 2017 omtrent de WBSO-regeling gepubliceerd. Afgelopen jaar daalde het aantal bedrijven dat gebruik maakt van de WBSO met 4,8%. Het Ministerie van EZK wijt dit vooral aan bedrijven die met weinig omvangrijke R&D-projecten ervoor kozen om in 2017 geen WBSO-aanvraag in te dienen. In de huidige periode van economische groei zouden bedrijven vaak minder tijd besteden aan R&D en richten alle inspanningen op hun primaire bedrijfsprocessen. Onze indruk is dat het vooral komt omdat RVO (onredelijk) strenger is geworden bij programmatuuraanvragen, hoewel het Ministerie van EZK dat ten stelligste blijft ontkennen. Het aantal grootbedrijven blijft op een constante 3% van het aantal aanvragers, maar sinds het afschaffen van het plafond in de regeling (men kreeg subsidie tot maximaal 20 miljoen) is het aandeel van de grootbedrijven in het genoten voordeel gestegen van 32% naar 36%. Hieronder staan de belangrijkste cijfers uit het rapport.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 6 juni 2018
Travelbags ontvangt investering van RTL Ventures
RTL Ventures investeert in Travelbags en verkrijgt een minderheidsbelang. De webshop is de grootste online koffer- en tassenwinkel van Nederland en België en het bedrijf heeft ook fysieke winkels in Groningen, Hardenberg en Zwolle. Verder financiële details van de deal zijn niet bekend gemaakt.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 5 juni 2018
Blockchain startup Attrace heeft € 1 miljoen opgehaald
Amsterdamse startup Attrace heeft € 1 miljoen opgehaald bij investeerders. Attrace ontwikkelt blockchaintechnologie voor een affiliate marketing marktplaats. Uitgevers en sitebeheerders zouden via het systeem rechtstreeks afspraken kunnen maken met adverteerders. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor door ontwikkeling van de technologie. De marktplaats moet eind dit jaar operationeel zijn.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 5 juni 2018
Beursgang fintechreus Adyen
Op 13 juni is de Amsterdamse beursgang van Adyen. Het fintechbedrijf uit Amsterdam wordt gewaardeerd op een bedrag van tussen de € 6,5 en € 7,1 miljard. Adyen is opgericht in 2006 en heeft een betaalplatform ontwikkeld dat elektronische betalingen mogelijk maakt. Adyen heeft 4.500 klanten waaronder Facebook, Spotify, Netflix en Coolblue.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 5 juni 2018
Voldoende budget over voor nieuwe Innovatiekrediet-aanvragen
Het Innovatiekrediet is bedoeld voor de ontwikkeling van veelbelovende innovaties met een goed marktperspectief. De in aanmerking komende innovatieve projecten kunnen daarbij niet geheel uit eigen middelen of door de markt gefinancierd worden. Afgelopen jaar was het budget op, maar nu geeft de overheid aan dat er nog voldoende ruimte is binnen het huidige budget van € 40 miljoen voor nieuwe aanvragen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Innovatiekrediet regeling of andere kredieten of subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 31 mei 2018
Roadmap ontvangt € 4 miljoen van Newion
Newion Investments investeert € 4 miljoen in Roadmap. Het softwarebedrijf heeft een online platform ontwikkeld waarmee multinationals hun eigen reisplatform voor hun medewerkers kunnen maken. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de dienst door te ontwikkelen en voor marketing en sales.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 24 mei 2018
The Next Closet haalt € 1 miljoen op
The Next Closet haalt € 1 miljoen op bij de huidige en een aantal nieuwe investeerders waaronder Janneke Niessen, Alette Stas-Bax en het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland. The Next Closet heeft een online marktplaats ontwikkeld voor designerkleding. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om door te kunnen groeien in de Benelux.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 23 mei 2018
€6 miljoen groeifinanciering voor Virtuagym van Endeit Capital
Virtuagym haalt € 6 miljoen op bij Endeit Capital. Virtuagym heeft een cloudgebaseerd fitness software platform ontwikkeld voor leden engagement, coaching en club management. Virtuagym ondersteunt meer dan 11 miljoen consumenten, 4.500 gezondheidsclubs en 25.000 trainers over de hele wereld. De financiering zal gebruikt worden voor door ontwikkeling van het platform en om de marktpositie in zowel Europa als Amerika te versterken. Daarnaast zal er ingezet worden op specifieke oplossingen voor yoga-, martial arts- en dansstudio’s.
Lees meer
Lees meer
Maandag 14 mei 2018
Blendle haalt € 4 miljoen op
Morten Strunge (Storytel) en Novamedia (Postcode loterij) investeren € 4 miljoen in Blendle. Blendle heeft een online platform ontwikkeld waar consumenten meer dan honderd Nederlandstalige kranten en tijdschriften kunnen lezen. De opgehaalde financiering zal onder andere gebruikt worden voor Blendle Audio waar klanten kunnen luisteren naar krant- en tijdschriftartikelen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 14 mei 2018
€ 1 miljoen voor startup MindAffect
Informals investeren € 1 miljoen in MindAffect. De spin-off van de Radboud Universiteit heeft technologie ontwikkeld waarmee hersenactiviteit kan worden vastgelegd waar mensen naar kijken. ALS patiënten, welke niet meer kunnen praten, kunnen door deze technologie alsnog communiceren met mensen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de technologie door te ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 11 mei 2018
Spin-off TU Delft Physee haalt 1,5 miljoen op
Physee haalt € 1,5 miljoen op bij onder andere een aantal vastgoedinvesteerders. De startup is opgericht in 2014 als spin-off van de TU Delft en heeft technologie ontwikkeld om met ramen energie te kunnen opwekken. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor het kunnen versnellen van de productontwikkeling en de verkoop.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 8 mei 2018
HousingAnywhere.com haalt 6 miljoen op
Onder andere het Zweedse Vostok New Ventures, Real Web en HenQ investeren € 6 miljoen in HousingAnywhere. De startup heeft een online platform om internationale studenten te helpen bij het vinden van tijdelijke huurwoningen. Vorig jaar haalde de startup ook al € 5 miljoen op. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor doorontwikkeling van het platform.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 26 april 2018
Drone startup Avular haalt € 1,5 miljoen op
Lumipol Holding investeert € 1,5 miljoen in Avular. De startup uit Eindhoven ontwikkelt technologie voor drones om deze o.a. veiliger en robuuster te maken. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de drones sneller te kunnen ontwikkelen en naar de markt te brengen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 23 april 2018
The Hatch Firm neemt belang in Objective Partners
Objective Partners ontvangt participatie van The Hatch Firm. De Amsterdamse startup, opgericht in 2014, ontwikkelt marketing analytics software en heeft inmiddels een aantal grote internationale partijen aan zich weten te binden, zoals Deutsche Telecom. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor het versnellen van de internationale groei en software ontwikkeling.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 17 april 2018
SunData haalt € 300.000 op
Doen Participaties en twee andere investeerders investeren € 300.000 in SunData. De startup uit Utrecht is opgericht in 2017 en ontwikkelt analysesoftware om de performance van zonnepanelen te meten om aanbevelingen te kunnen doen aan eigenaren of installateurs. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor softwareontwikkeling.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 12 april 2018
Quicargo haalt € 900.000 op
Quicargo heeft bij een aantal Duitse en Nederlandse Angel Investors € 900.000 opgehaald. De startup uit Amsterdam heeft techniek ontwikkeld waarmee bedrijven bij vervoerders realtime lege laadruimte kunnen huren in vrachtwagens. 1.000 bedrijven, 200 transporteurs met 5.000 vrachtwagens zijn inmiddels aangesloten op het online platform. De financiering zal gebruikt worden voor de uitrol van de dienstverlening in de regio Antwerpen/Gent en het Roergebied.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 april 2018
Hiber winnaar Vectrix-NextStage startup deal van het jaar verkiezing 2018
Ruim 130 ondernemers en investeerders kwamen woensdag 11 april bijeen bij de verkiezing van de Vectrix-NextStage startup deal van het jaar. Na 3DHubs (2015), Bloomon (2016) en EclecticIQ (2017) werd Hiber (2018) door het publiek verkozen tot de winnaar in 2018.
Lees meer
Lees meer
Zaterdag 31 maart 2018
Kepler Vision Technologies haalt € 1,7 miljoen seed funding op
CEO Harro Stokman, UvA Ventures en drie andere investeerders stoppen € 1,7 miljoen in Kepler Vision Technologies. Het kapitaal wordt gebruikt voor de ontwikkeling van computer vision en machine learning. Kepler maakt daarmee "body language recognition" mogelijk in video’s. De oprichters van Kepler Vision Technogies waren eerder betrokken bij een andere Artificial Intelligence (AI) spin-off van de Universiteit van Amsterdam: Euvision Technologies. Deze startup is in 2014 door de Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm Technologies gekocht.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 30 maart 2018
Blokchain startup Unchain.io haalt financiering op
Han de Groot investeert in blokchain startup Unchain.io. De startup uit Amsterdam ontwikkelt een integratieplatform, Blockchain Gateway, die organisaties in staat stelt applicaties en apparaten te integreren met blockchain-netwerken op een eenvoudige, snelle en veilige manier. Daarnaast heeft Unchain.io geld opgehaald vanuit het SBIR programma van de overheid.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 27 maart 2018
Disruptive Technology Ventures investeert € 1,5 miljoen in Nowi
Nowi heeft € 1,5 miljoen opgehaald bij Disruptive Technology Ventures. Nowi ontwikkelt slimme sensoren welke opgeladen kunnen worden via een Wi-Fi netwerk. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de Energy Harvesting en Power Module door te ontwikkelen. Daarnaast zal Disruptive Technology Ventures helpen bij de verdere commerciële uitrol van de technologie.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 15 maart 2018
Loqed haalt € 700K op bij NextStage Early Stage Fund
Het Amsterdamse Loqed ontwikkelt Europa’s eerste écht sleutelloze smart lock. Door de gepatenteerde technologie open je het slot veilig binnen een halve seconde. Het Loqed Smart Lock voldoet daarnaast aan het zwaarste veiligheidskeurmerk en kan op vrijwel alle Europese deuren worden bevestigd. Naast NextStage Early Stage Fund nemen twee informal investors deel in deze financieringsronde. Zij voorzien samen met de ondernemers enorme commerciële potentie.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden