Taal
 Nieuwsbrief

Nieuws

We volgende ontwikkelingen in onze branche op de voet. Regelmatig publiceren we relevante ontwikkelingen. Hieronder vind je een overzicht van het laatste nieuws. Wil je op de hoogte blijven abonneer je dan op onze nieuwsbrief

Dinsdag 7 mei 2019
$ 2,4 miljoen voor CodeSandbox
Amerikaanse investeerder Kleiner Perkins investeert $ 2,4 miljoen in CodeSandbox. De startup uit Enschede is opgericht in 2017 en heeft een online editing tool ontwikkeld voor het bewerken van webapplicaties door engineers, designers en leraren. Inmiddels wordt de tool door een half miljoen ontwikkelaars gebruikt. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om internationaal op te schalen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 2 mei 2019
€ 7 miljoen voor Fashion startup Otrium
Otrium in 2017 genomineerd voor de Vectrix-NextStage startup deal van het jaar, haalt € 7 miljoen op bij Index Ventures. De VC investeerde succesvol in onder andere Adyen en Elastic. Otrium, opgericht in 2015 en gevestigd te Amsterdam, heeft een shop-in-shop online outletplatform ontwikkeld waarbij topmerken in hun online shop de mooiste items aanbieden met kortingen tot 75%. Inmiddels zijn 100 merken aangesloten en heeft het platform 600.000 leden. Met de opgehaalde financiering wil Otrium versneld uitrollen in het buitenland. In eerdere rondes hebben geïnvesteerd: de ceo van Tommy Hilfiger Fred Gehring, Ludo Onnink (ex-CFO van Tommy Hilfiger), Adriaan Mol (bekend van Mollie en MessageBird), Victor Knaap (die onlangs MediaMonks verkocht), Hans Veldhuizen (webveteraan met Nedstat & Albelli), Funda-oprichters Marque Joosen en Marijn Pijnenborg en venture capital firma Keadyn.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 19 april 2019
Winnaars Vectrix-NextStage startup deal van het jaar 2019
Loqed Smart Lock en Felyx zijn de winnaars van de Vectrix-NextStage startup deal van het jaar. henQ is verkozen tot investeerder van het jaar. Op donderdag 18 april heeft Jort Kelder de winnaars van 2019 bekend gemaakt. Dit gebeurde op het Vectrix-NextStage event startup deal van het jaar. Aanwezigen waren 42 genomineerde bedrijven die het afgelopen jaar funding hebben opgehaald en actieve business angels, seed en venture capital fondsen in Nederland.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 12 april 2019
Evaluatie WBSO: RVO strenger en bedrijven maken meer gebruik van intermediair
In opdracht van de Overheid heeft onderzoeksbureau Dialogic in samenwerking met APE en UNUMERIT de WBSO regeling geëvalueerd over de periode 2011 tot en met 2017. Meest opvallende cijfers uit het onderzoek zijn het toegenomen aantal vragenbrieven en het aantal afgewezen WBSO-projecten. Het aantal vragenbrieven is gestegen van 17,4% van alle aanvragen in 2011 naar 25,7% in 2017 (en in 2016 zelfs bijna 30%!). Tevens is het aantal afgewezen WBSO-projecten in de periode 2011 tot en met 2017 met 32% toegenomen. Het aantal bedrijven dat zich laat bijstaan door een intermediair is hierdoor toegenomen van 79% in 2011 naar 85% in 2017. Heb je een WBSO-aanvraag ingediend en krijg je vragen van RVO? Vectrix helpt je graag bij het beantwoorden van deze vragen. Plan een belafspraak in om de mogelijkheden te bespreken of kom naar onze workshop op 2 mei.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 9 april 2019
Bancaire financieringskloof MKB grootst in Nederland met 22% van het bbp
De bancaire financieringskloof is het verschil tussen de vraag naar bedrijfsfinancieringen en het aanbod van bancair krediet. Uit onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes blijkt dat dit verschil veruit het grootst is in Nederland, met 22%, ten opzicht van alle andere landen in de eurozone. België heeft na Nederland met 14% het grootste bancaire financieringskloof. In de gehele eurozone verminderde de kloof zelfs van 6% van het bbp in 2015 tot 3% in 2018. De halvering van de financieringskloof in de eurozone zou vooral zijn veroorzaakt door het beleid van de ECB door haar beleid vanaf 2015 met QE. In Nederland is echter de kredietvoorziening voor 90% in handen van een paar grootbanken, die sinds de uitbraak van de kredietcrisis voorzichtig zijn geworden met het verstrekken van krediet. In omliggende landen zoals Duitsland is de concurrentie groter en zijn er meer alternatieven voor ondernemers om aan een lening te komen. Johan Geeroms, Hoofd Risk Underwriting Euler Hermes Nederland, waarschuwt dat een langdurige bankfinancieringskloof kan leiden tot een lagere investeringsgroei en een rem op de algehele economische groei is.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 3 april 2019
€ 3 miljoen voor startup Close
Disruptive Technology Ventures investeert € 3 miljoen in Close. De startup, gevestigd te Amsterdam en opgericht in 2017, heeft een marketing platform ontwikkeld voor de eventbranche, een "Whatsapp voor events". Het bedrijf is opgericht door Kiliaan Toorenaar (oud-commercieel directeur Marktplaats) en Wiebe Weikamp (founder van zoekmachine Ilse) en Chris Gruijters. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen doorgroeien. Close, gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 18 april in de categorie financiering vanaf € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 3 april 2019
MedApp haalt € 1 miljoen op
MedApp haalt een ruime € 1 miljoen op in een financieringsronde geleid door Health Innovations. MedApp heeft een online platform ontwikkeld waarmee consumenten hun medicijnvoorraad kunnen beheren, bijsluiters kunnen raadplegen en contact hebben met hun apotheek. MedApp, gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 18 april in de categorie financiering vanaf € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 2 april 2019
Hoe zet ik de stap naar de VS?
Veel bedrijven willen naar de VS maar hoe doe je dat? Een kantoor openen en groeien in de VS? Het is moeilijker dan je denkt. Om te voorkomen dat ondernemers falen in de VS, organiseert Bas Langelaar van Vectrix al jaren spraakmakende zakenreizen naar de States en workshop over dit onderwerp. 'Gedegen voorbereiding is de sleutel tot succes.'
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 26 maart 2019
Startupdeal van het Jaar Winnaar 2015 3D Hubs haalt $18 miljoen op
3D Hubs heeft $18 miljoen opgehaald bij Endeit Capital, Hearst Ventures, EQT Ventures, Balderton Capital, Arthur Kosten (oprichter van Booking.com) en Erik de Bruijn (oprichter van Ultimaker). 3D Hubs heeft een online platform ontwikkeld voor productie uitbesteding voor 3D printing, CNC-frezen en spuitgieten. De financiering wordt gebruikt om het platform verder te automatiseren, door middel van automatische prijscalculatie, ontwerp-validatie (DfM) en slimme routing van orders binnen het wereldwijde productienetwerk. In 2015 won 3D Hubs de Vectrix-NextStage Startupdeal van het Jaarverkiezing. Tijdens onze aankomende reis naar New York, zullen we 3D Hubs bezoeken. Er zijn voor deze reis nog een paar plekken beschikbaar!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 20 maart 2019
WBSO controle door RVO, Vectrix kan helpen!
Steekproefsgewijs voert RVO controles uit voor de WBSO. Ze controleren of de urenadministratie en projectvoortgang conform de regeling is bijgehouden. Vectrix adviseert ondernemers hoe hun administratie in te richten conform de RVO richtlijnen. Wil je weten of jouw administratie RVO proof is dan checken we die graag een keer voor je.
Lees meer
Lees meer
Maandag 18 maart 2019
Het Nederlandse Design platform Sketch haalt € 20 miljoen op
Benchmark Capital investeert € 20 miljoen in Sketch. De scalup, opgericht in 2008 en gevestigd te Den Haag, heeft een design platform ontwikkelt welke inmiddels door meer dan 1 miljoen designers wereldwijd wordt gebruikt. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om sneller nieuwe producten te kunnen aanbieden.
Lees meer
Lees meer
Maandag 18 maart 2019
Joa Ventures investeert 1 miljoen in Braingineers
Braingineers haalt € 1 miljoen op bij Joa Ventures. De startup, opgericht in 2015 en gevestigd te Amsterdam, ontwikkelt een neuro-usability platform voor bruikbare inzichten in emotionele ervaringen en wordt gebruikt voor website-optimalisatie. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het team van AI engineers te kunnen uitbreiden en een kantoor in London te openen. Braingineers gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 18 april in de categorie financiering tot en met € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 12 maart 2019
Blockchain integratie platform Unchain.io haalt geld op bij Value Creation Capital
De startup, opgericht in 2016 en gevestigd te Amsterdam, heeft een integratie platform ontwikkeld dat de interoperabiliteit en integratie tussen de bestaande applicaties (en apparaten) met blockchain/DLT netwerken vereenvoudigt, versnelt, beveiligt en de kosten ervan verlaagt, zonder dat bestaande applicaties hiervoor aangepast hoeven te worden. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor nationale en internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 6 maart 2019
SurveyMonkey koopt voor $ 80 miljoen het Nederlands technologiebedrijf Usabilla
Usabilla wordt voor $ 80 miljoen gekocht door SurveyMonkey. De Scaleup, opgericht in 2009 en gevestigd in Amsterdam, heeft een platform ontwikkeld waar consumenten feedback kunnen geven. Usabilla heeft 130 medewerkers en grote internationale organisaties zoals Philips, Vodafone als klanten.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 6 maart 2019
The Financial Times neemt een meerderheidsbelang in The Next Web
The Financial Times neemt voor een niet bekend gemaakt bedrag een meerderheidsbelang in The Next Web. The Next Web, opgericht in 2006 en gevestigd te Amsterdam, organiseert evenementen en heeft een aantal Engelstalige nieuwssites.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 5 maart 2019
24sessions haalt geld op voor internaionale uitrol bij Capital Mills
24sessions haalt geld op bij Capital Mills. De startup, opgericht in 2015 en gevestigd te Amsterdam, heeft technologie ontwikkeld voor grote organisaties, zoals Rabobank, Argenta een Aegon, om eenvoudig videogesprekken mogelijk te maken met consumenten. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om versneld internationaal te kunnen uitrollen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 28 februari 2019
SafeSize haalt € 10 miljoen op
Convent Capital en 3TS Capital investeren € 10 miljoen in SafeSize. De startup, opgericht in 2013 door Angelos Stavrakis en gevestigd te Almere, heeft 3D-footscanning, 3D-schoenanalyse en machine learning-technologieën ontwikkeld. Hiermee kan SafeSize een gepersonaliseerde schoen- en binnenzoolaanbeveling doen in de winkel of online. Inmiddels heeft de startup voor 13 miljoen personen de voeten gescand en heeft het klanten als Intersport en Perry Sport. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om ML specialisten te kunnen aantrekken en worden kantoren geopend in Shanghai en de VS.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 21 februari 2019
Aidence haalt € 10 miljoen op
Rabo Ventures, Inkef Capital, Northzone, HenQ en Health Innovations investeren € 10 miljoen in Aidence. De AI startup, opgericht in 2015 en gevestigd in Amsterdam, heeft software ontwikkeld om geautomatiseerd medische afbeeldingen te kunnen scannen, bijvoorbeeld het herkennen van tumoren op CT-scans. De ontwikkelde techniek wordt al gebruikt in ziekenhuizen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 20 februari 2019
Holland Capital investeert enkele miljoenen in DutchSec
DutchSec haalt enkele miljoenen op bij Holland Capital. DutchSec, opgericht in 2016 en gevestigd te Utrecht, ontwikkelt IT-beveiligingssoftware voor grote organisaties als banken en overheden. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versnelt te kunnen doorgroeien en internationaal te kunnen uitrollen.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.