Kies uw taal
|
 INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Filter: Toon archief
Donderdag 12 april 2018
Quicargo haalt € 900.000 op
Quicargo heeft bij een aantal Duitse en Nederlandse Angel Investors € 900.000 opgehaald. De startup uit Amsterdam heeft techniek ontwikkeld waarmee bedrijven bij vervoerders realtime lege laadruimte kunnen huren in vrachtwagens. 1.000 bedrijven, 200 transporteurs met 5.000 vrachtwagens zijn inmiddels aangesloten op het online platform. De financiering zal gebruikt worden voor de uitrol van de dienstverlening in de regio Antwerpen/Gent en het Roergebied.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 april 2018
Hiber winnaar Vectrix-NextStage startup deal van het jaar verkiezing 2018
Ruim 130 ondernemers en investeerders kwamen woensdag 11 april bijeen bij de verkiezing van de Vectrix-NextStage startup deal van het jaar. Na 3DHubs (2015), Bloomon (2016) en EclecticIQ (2017) werd Hiber (2018) door het publiek verkozen tot de winnaar in 2018.
Lees meer
Lees meer
Zaterdag 31 maart 2018
Kepler Vision Technologies haalt € 1,7 miljoen seed funding op
CEO Harro Stokman, UvA Ventures en drie andere investeerders stoppen € 1,7 miljoen in Kepler Vision Technologies. Het kapitaal wordt gebruikt voor de ontwikkeling van computer vision en machine learning. Kepler maakt daarmee "body language recognition" mogelijk in video’s. De oprichters van Kepler Vision Technogies waren eerder betrokken bij een andere Artificial Intelligence (AI) spin-off van de Universiteit van Amsterdam: Euvision Technologies. Deze startup is in 2014 door de Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm Technologies gekocht.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 30 maart 2018
Blokchain startup Unchain.io haalt financiering op
Han de Groot investeert in blokchain startup Unchain.io. De startup uit Amsterdam ontwikkelt een integratieplatform, Blockchain Gateway, die organisaties in staat stelt applicaties en apparaten te integreren met blockchain-netwerken op een eenvoudige, snelle en veilige manier. Daarnaast heeft Unchain.io geld opgehaald vanuit het SBIR programma van de overheid.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 27 maart 2018
Disruptive Technology Ventures investeert € 1,5 miljoen in Nowi
Nowi heeft € 1,5 miljoen opgehaald bij Disruptive Technology Ventures. Nowi ontwikkelt slimme sensoren welke opgeladen kunnen worden via een Wi-Fi netwerk. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de Energy Harvesting en Power Module door te ontwikkelen. Daarnaast zal Disruptive Technology Ventures helpen bij de verdere commerciële uitrol van de technologie.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 15 maart 2018
Loqed haalt € 700K op bij NextStage Early Stage Fund
Het Amsterdamse Loqed ontwikkelt Europa’s eerste écht sleutelloze smart lock. Door de gepatenteerde technologie open je het slot veilig binnen een halve seconde. Het Loqed Smart Lock voldoet daarnaast aan het zwaarste veiligheidskeurmerk en kan op vrijwel alle Europese deuren worden bevestigd. Naast NextStage Early Stage Fund nemen twee informal investors deel in deze financieringsronde. Zij voorzien samen met de ondernemers enorme commerciële potentie.
Lees meer
Lees meer
Maandag 26 februari 2018
In 2018 € 75 miljoen extra voor innovatie
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vandaag aan de Tweede Kamer bekend gemaakt dat er € 75 miljoen extra beschikbaar is voor innovatie in 2018. Een extra € 18 miljoen komt beschikbaar voor de innovatiekracht van het MKB, € 15 miljoen extra voor het verder bevorderen van samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid en € 42 miljoen extra voor toegepast onderzoek. Het extra budget moet leiden tot toegevoegde waarde voor de economie en het bevorderen en toepassen van kennis door innovatieve bedrijven.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 22 februari 2018
Parkbee haalt € 5 miljoen op
Statkraft Ventures en InnovationQuarter investeren € 5 miljoen in de startup uit Amsterdam. Parkbee heeft een platform ontwikkeld waarmee niet gebruikte parkeerplekken van kantoorgebouwen kunnen worden gebruikt door het publiek. De opgehaalde financiering zal worden gebruikt om op te schalen naar meer locaties, waarbij nu de focus ligt op de Britse markt, en het verbreden van de dienstverlening.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 15 februari 2018
Hyperloop startup haalt 1,25 miljoen op
Enfuro Ventures, Paul van Keep en Gregory van der Wiel investeren 1,25 miljoen in Hardt. De startup uit delft werkt inmiddels met 20 medewerkers aan de ontwikkeling van een hyperloop. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de komende jaren de technologie door te ontwikkelen en te testen. Hardt denkt in 2021 de infrastructuur voor de hyperloop te kunnen gaan realiseren.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 1 februari 2018
HR Startup Talmundo haalt € 1,3 miljoen op
TIIN Techfund 3 en informals investeren € 1,3 miljoen in Talmundo. De startup, gevestigd in Den Haag, heeft een platform ontwikkeld waarmee nieuwe werknemers eenvoudig kunnen "onboarden"; bijvoorbeeld het invullen van loonadministratie gegevens. Inmiddels is Talmundo actief in de Benelux en heeft het klanten zoals KPMG, GfK, Telenet en BNP Paribas. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor door ontwikkeling van het platform en om de dienstverlening verder uit te rollen in de UK en Frankrijk.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 31 januari 2018
Indiendata MIT-instrumenten 2018 bekend
MIT Zuid-Holland heeft de data bekend gemaakt waarop de MIT-instrumenten R&D samenwerking en Haalbaarheid voor 2018 aangevraagd kunnen worden. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal het in 2018 niet meer mogelijk zijn om een innovatieadviesproject aan te vragen. Haalbaarheid kan worden aangevraagd vanaf 17 april 2018 9:00 uur tot en met 6 september 17:00 uur. Dit instrument wordt behandeld op basis van first come first serve. Mocht u een aanvraag willen indienen, dan is het verstandig om dit direct op 17 april te doen. In 2016 en 2017 was het budget op de eerste dag van openstelling al uitgeput. R&D samenwerking kan worden aangevraagd vanaf 2 juli 2018 9:00 uur tot en met 6 september 17:00 uur. Dit instrument is een tender regeling, inhoudend dat na afloop van de indientermijn de beste voorstellen worden toegekend tot dat het budget op is. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de MIT-regeling of andere subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 30 januari 2018
FlorAccess haalt 750.000 euro financiering op
Het online inkoopplatform voor Europese groothandel en tuincentra groeit explosief en zet met de investering in op verdere uitbreiding. Het geld is afkomstig van e-commerce investeerders, waar onder NextStage Early Stage Fund, die FlorAccess actief ondersteunen in de verdere groei van het bedrijf. De klanten van FlorAccess zijn tuincentra en groothandelaren in Europa. Zij kopen via de website floraccess.com rechtstreeks in bij meer dan 80 geselecteerde topkwekers. FlorAccess heeft hierdoor geen eigen voorraad. De toegevoegde waarde is dat het volledige proces, van inkoop tot logistiek en financiële afwikkeling, wordt vereenvoudigd en ontzorgd. FlorAccess groeit snel in Nederland en daarbuiten. De focus ligt op verdere groei in de omringende landen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 23 januari 2018
Angels investeren € 750.000 in Otrium
Otrium heeft € 750.000 opgehaald bij Adriaan Mol, Fred Gehring en Ludo Onnink. Otrium is opgericht in 2015 en heeft een shop-in-shop outletplatform en e-commerce technologie ontwikkeld waardoor merken zonder investeringen een (online) verkooppunt kunnen openen. Otrium is momenteel actief in de Benelux en wil met de opgehaalde financiering uitrollen in meer landen in Europa.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden