Taal
 Nieuwsbrief

Nieuws

We volgende ontwikkelingen in onze branche op de voet. Regelmatig publiceren we relevante ontwikkelingen. Hieronder vind je een overzicht van het laatste nieuws. Wil je op de hoogte blijven abonneer je dan op onze nieuwsbrief

Filter: Toon archief
Woensdag 20 maart 2019
WBSO controle door RVO, Vectrix kan helpen!
Steekproefsgewijs voert RVO controles uit voor de WBSO. Ze controleren of de urenadministratie en projectvoortgang conform de regeling is bijgehouden. Vectrix adviseert ondernemers hoe hun administratie in te richten conform de RVO richtlijnen. Wil je weten of jouw administratie RVO proof is dan checken we die graag een keer voor je.
Lees meer
Lees meer
Maandag 18 maart 2019
Het Nederlandse Design platform Sketch haalt € 20 miljoen op
Benchmark Capital investeert € 20 miljoen in Sketch. De scalup, opgericht in 2008 en gevestigd te Den Haag, heeft een design platform ontwikkelt welke inmiddels door meer dan 1 miljoen designers wereldwijd wordt gebruikt. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om sneller nieuwe producten te kunnen aanbieden.
Lees meer
Lees meer
Maandag 18 maart 2019
Joa Ventures investeert 1 miljoen in Braingineers
Braingineers haalt € 1 miljoen op bij Joa Ventures. De startup, opgericht in 2015 en gevestigd te Amsterdam, ontwikkelt een neuro-usability platform voor bruikbare inzichten in emotionele ervaringen en wordt gebruikt voor website-optimalisatie. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het team van AI engineers te kunnen uitbreiden en een kantoor in London te openen. Braingineers gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 18 april in de categorie financiering tot en met € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 12 maart 2019
Blockchain integratie platform Unchain.io haalt geld op bij Value Creation Capital
De startup, opgericht in 2016 en gevestigd te Amsterdam, heeft een integratie platform ontwikkeld dat de interoperabiliteit en integratie tussen de bestaande applicaties (en apparaten) met blockchain/DLT netwerken vereenvoudigt, versnelt, beveiligt en de kosten ervan verlaagt, zonder dat bestaande applicaties hiervoor aangepast hoeven te worden. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor nationale en internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 6 maart 2019
SurveyMonkey koopt voor $ 80 miljoen het Nederlands technologiebedrijf Usabilla
Usabilla wordt voor $ 80 miljoen gekocht door SurveyMonkey. De Scaleup, opgericht in 2009 en gevestigd in Amsterdam, heeft een platform ontwikkeld waar consumenten feedback kunnen geven. Usabilla heeft 130 medewerkers en grote internationale organisaties zoals Philips, Vodafone als klanten.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 6 maart 2019
The Financial Times neemt een meerderheidsbelang in The Next Web
The Financial Times neemt voor een niet bekend gemaakt bedrag een meerderheidsbelang in The Next Web. The Next Web, opgericht in 2006 en gevestigd te Amsterdam, organiseert evenementen en heeft een aantal Engelstalige nieuwssites.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 5 maart 2019
24sessions haalt geld op voor internaionale uitrol bij Capital Mills
24sessions haalt geld op bij Capital Mills. De startup, opgericht in 2015 en gevestigd te Amsterdam, heeft technologie ontwikkeld voor grote organisaties, zoals Rabobank, Argenta een Aegon, om eenvoudig videogesprekken mogelijk te maken met consumenten. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om versneld internationaal te kunnen uitrollen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 28 februari 2019
SafeSize haalt € 10 miljoen op
Convent Capital en 3TS Capital investeren € 10 miljoen in SafeSize. De startup, opgericht in 2013 door Angelos Stavrakis en gevestigd te Almere, heeft 3D-footscanning, 3D-schoenanalyse en machine learning-technologieën ontwikkeld. Hiermee kan SafeSize een gepersonaliseerde schoen- en binnenzoolaanbeveling doen in de winkel of online. Inmiddels heeft de startup voor 13 miljoen personen de voeten gescand en heeft het klanten als Intersport en Perry Sport. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om ML specialisten te kunnen aantrekken en worden kantoren geopend in Shanghai en de VS.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 21 februari 2019
Aidence haalt € 10 miljoen op
Rabo Ventures, Inkef Capital, Northzone, HenQ en Health Innovations investeren € 10 miljoen in Aidence. De AI startup, opgericht in 2015 en gevestigd in Amsterdam, heeft software ontwikkeld om geautomatiseerd medische afbeeldingen te kunnen scannen, bijvoorbeeld het herkennen van tumoren op CT-scans. De ontwikkelde techniek wordt al gebruikt in ziekenhuizen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 20 februari 2019
Holland Capital investeert enkele miljoenen in DutchSec
DutchSec haalt enkele miljoenen op bij Holland Capital. DutchSec, opgericht in 2016 en gevestigd te Utrecht, ontwikkelt IT-beveiligingssoftware voor grote organisaties als banken en overheden. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versnelt te kunnen doorgroeien en internationaal te kunnen uitrollen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 4 februari 2019
Positieve evaluatie vijf financieringsinstrumenten
Er heeft een evaluatie plaatsgevonden van de regelingen Vroegefasefinanciering (VFF), Innovatiekrediet (IK), Seed Capital-regeling, Dutch Venture Initiative (DVI) and de Groeifaciliteit (GF). Uit de evaluatie blijkt dat deze vijf instrumenten er voor hebben gezorgd dat er meer aanbod is gekomen van risicokapitaal en dan met name voor innovatieve startups en scale-ups. Ongeveer 1.000 Nederlandse bedrijven hebben gebruik kunnen maken van 1 van deze regelingen. De regelingen, Vroegefasefinanciering, InnovatieKrediet en de Seed Capital-regeling worden met 5 jaar verlengd. Dutch Venture Initiative kan nog door en voor de Groeifaciliteit wordt gewerkt aan een alternatief.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 31 januari 2019
Indienen gerealiseerde WBSO-uren 2018 en BSN’s 2018
Vanaf vandaag, donderdag 31 januari, kunnen de gerealiseerde WBSO-uren 2018 en de BSN’s van de medewerkers, die in 2018 aan het WBSO-project hebben gewerkt, worden doorgegeven. Hebt u over 2018 WBSO toegekend gekregen dan moet u uiterlijk 31 maart 2019 de gerealiseerde WBSO-uren uit 2018 per aanvraagperiode doorgeven. Deze mededeling moet digitaal bij het eLoket van RVO.nl gebeuren. Daarvoor is een eHerkenningsmiddel nodig. Vectrix beschikt over de nodige eHerkenningsmiddelen en verzorgt graag de uren-mededeling en indiening van de BSN’s, ook als u (nog) geen klant bent.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 30 januari 2019
SemiBlocks krijgt € 1,7 miljoen krediet van RVO
Halfgeleiderbedrijf SemiBlocks heeft een innovatiekrediet van RVO gekregen van € 1,7 miljoen. De startup uit Eindhoven is opgericht in 2017 en ontwikkelt temperatuur compensatie kristaloscillator technologie welke een prestatieverbeteringen oplevert in termen van nauwkeurigheid en stabiliteit om de kwaliteit van communicatietechnologieën te verbeteren, in het bijzonder voor de in ontwikkeling zijnde 5G-infrastructuurinstallaties. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de ontwikkelde kristaloscillatortechnologie om te zetten van een werkend prototype naar het eerste silicium.
Lees meer
Lees meer
Maandag 28 januari 2019
Vastgoed disruptor GeoPhy haalt € 33 miljoen op
Index Ventures investeert € 33 miljoen in GeoPhy. De startup, opgericht in 2014 door Teun van den Dries en Sander Mulders, ontwikkeld software om de waarde te berekenen van vastgoed. GeoPhy heeft inmiddels 100 werknemers en klanten als ABN Amro, Goldman Sachs, APG en Fannie Mae. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om verder internationaal uit te rollen en door te groeien naar een organisatie met 350 medewerkers. GeoPhy gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 17 april in de categorie financiering vanaf € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Maandag 28 januari 2019
ViriCiti haalt € 6,25 miljoen op bij oa. Energy Impact Partners en Mainport Innovation Fund II
Energy Impact Partners, Mainport Innovation Fund II en een niet bekend gemaakte investeerder investeren € 6,25 miljoen in ViriCiti. De startup uit Amsterdam ontwikkelt een online monitoringsysteem voor het opladen van elektrische bussen en vrachtwagens. De financiering zal gebruikt worden om verder te groeien in Amerika.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 24 januari 2019
Elektrische speedboot bouwer Edorado haalt geld op bij investeerders
Steven Schuurman, oprichter van Elastic, en andere investeerders hebben een niet bekendgemaakt bedrag geïnvesteerd in Edorado. De maritieme startup, opgericht in 2014 en gevestigd te Dordrecht, ontwikkelt een elektrische speedboot. Edorado zou al 24 bestellingen binnen hebben voor de te ontwikkelen speedboot, die naar verwachting in 2021 geleverd wordt. Edorado gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 17 april in de categorie financiering vanaf € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 22 januari 2019
Maritieme IT-beveiliger Certus Port Automation haalt € 10 miljoen op
Maritieme IT-beveiliger Certus Port Automation haalt € 10 miljoen op bij TiiN Capital, het Achtergestelde Leningen Fonds en via een bankkrediet. Certus, opgericht in 1999 en gevestigd te Hendrik-Ido-Ambacht, ontwikkelt software voor containerterminals in zeehavens. Het bedrijf heeft 50 medewerkers en internationale klanten zoals APM Terminals, Havenbedrijf Rotterdam en ECT.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 16 januari 2019
Polarsteps haalt € 3 miljoen op bij INKEF Capital
Vandaag maakt Polarsteps bekend dat ze de mijlpaal van 1 miljoen geregistreerde gebruikers heeft bereikt en dat het een investering van 3 miljoen euro heeft opgehaald. Met de Series A investering, die werd geleid door INKEF Capital, komt het totaalbedrag aan opgehaalde investeringen door de Nederlandse reisstartup op 4.6 miljoen euro. Eerder stopten onder ander TMG en Silver Point Ventures geld in Polarsteps. De nieuwe investering zal voornamelijk worden gebruikt voor het doorontwikkelen van het product en uitbreiding van het team.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 15 januari 2019
Peak Capital investeert € 500.000 in Creative Fabrica
Creative Fabrica ontvangt van Peak Capital een kapitaalinjectie van 500.000 euro. De startup uit Amsterdam, opgericht in 2016 door Anca Stefan en Roemie Hillenaar, heeft een subscription based online marketplaats ontwikkeld voor fonts, graphics en crafts designs. Het online platform heeft inmiddels 270.000 geregistreerde gebruikers, waarvan de meeste gebruikers in de VS zitten. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om uit te kunnen rollen naar andere landen. Creative Fabrica gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 17 april in de categorie financiering tot € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Maandag 14 januari 2019
Declaratiesoftwarebedrijf SRXP wordt overgenomen door Exact
Bedrijfssoftwareleverancier Exact neemt declaratiesoftwareleverancier SRXP over. Het Amsterdamse bedrijf, met meer dan 45.000 gebruikers, levert een online oplossing om onkostendeclaraties van medewerkers vast te leggen. SRXP is in 2010 opgericht door een aantal UvA studenten.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 4 januari 2019
NL Startups halen € 557 miljoen op in 2018
Volgens Startupjuncture hebben Nederlandse startups in 2018 totaal € 557 miljoen opgehaald. Dit is het hoogste bedrag sinds Startupjuncture dit in 2014 bijhoudt. Op deze lijst staan diverse bedrijven die genomineerd zijn voor de Vectrix-NextStage Startup VC Deal van het jaar. Deze verkiezing organiseren wij voor de 5e keer op 17 april 2019.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.