Taal
 Nieuwsbrief

Vectrix nieuws

Hier plaatsen we een overzicht van ons laatste nieuws. Wil je automatisch op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Dinsdag 4 augustus 2020
Recruit Robin haalt funding op
Business Angels Quintin Schevernels, Jasper Lammertink en Aik Deveneijs investeren in Recruit Robin. De startup, opgericht in 2018 en gevestigd te Utrecht, ontwikkelt AI software voor het automatiseren van sourcing en pre-screening van relevante kandidaten via LinkedIn, vacaturesites en andere platforms zodat recruiters sneller betere kandidaten kunnen vinden. Het opgehaalde bedrag door Recruit Robin is niet bekend gemaakt. Recruit Robin, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Donderdag 30 juli 2020
"Slack voor dokters" Siilo haalt € 9,5 miljoen op
Heal capital, Philips Ventures en EQT Ventures investeren € 9,5 miljoen in Siilo. De scale-up, opgericht in 2016 en gevestigd te Amsterdam, heeft een app ontwikkeld voor zorgprofessionals en teams om veilig medische berichten te delen om beter te kunnen samenwerken. Siilo heeft inmiddels het grootste medische communicatienetwerk van Europa. Siilo, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en jullie nominatie voor de Startup deal van het Jaar!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 22 juli 2020
Scaleup PlantLab haalt € 20 miljoen op
De Hoge Dennen Capital investeert € 20 miljoen in PlantLab. De scale-up is opgericht in 2010 en ontwikkelt technologie om verticaal boeren mogelijk te maken. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor productielocaties in Nederland, de Verenigde Staten en de Bahama’s.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 21 juli 2020
No Such Ventures doet miljoeneninvestering in Vendora
Scale-up Vendora, opgericht in 2017 door o.a. Robin Schuil (oud-CTO Marktplaats), haalt miljoenen op bij No Such Ventures. Vendora, gevestigd te Athene, ontwikkelt een marktplaats waar consumenten nieuwe en tweedehands producten kunnen kopen en verkopen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de groei verder te versnellen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 14 juli 2020
Startup Open Social haalt € 1,25 miljoen op
Peak Capital en Nimbus Ventures investeren € 1,25 miljoen in Open Social. De startup, opgericht in 2016 en gevestigd te Amsterdam, heeft een B2B SaaS platform ontwikkeld voor het bouwen van online communities zodat organisaties hun gebruikers online bij elkaar kunnen brengen. Met de opgehaalde financiering wordt het team uitgebreid en het platform door ontwikkeld. Open Social, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Maandag 6 juli 2020
Voorwaarden Corona Overbruggings-Lening 2.0 bekend
COL 2.0-aanvragen (ingediend vanaf 20 mei) zullen regen elkaar worden afgewogen (tender)
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 30 juni 2020
Smart Photonics haalt € 35 miljoen op
In deze Serie C financieringsronde van totaal € 35 miljoen investeren de Nederlandse staat, Innovation Industries, KPN Ventures, Photon Delta en enkele particuliere investeerders in Smart Photonics. Met de investering wil de NL overheid voorkomen dat het bedrijf in buitenlandse handen valt. Smart Photonics, opgericht in 2012 is gevestigd in Eindhoven. Het bedrijf ontwikkelt fotonische chips die veel energiezuiniger zijn dan traditionele elektronenchips.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 30 juni 2020
TheyDo.io haalt € 400.000 op bij Arches Capital
Arches Capital investeert € 400.000 in TheyDo.io. De startup, opgericht in 2018 en gevestigd te Amsterdam, heeft een platform ontwikkeld voor designers, marketers, developers en businessleads om online samen te werken om de customerexperience te verbeteren. Gebruikers van het platform zijn Randstad en bol.com. TheyDo.io, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en de nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Donderdag 18 juni 2020
Roamler heeft 20 miljoen euro opgehaald
Endeit Capital, SmartFin en Achmea investeren € 20 miljoen in Roamler voor versnelling van platform voor flexibele workforce in Europa. De scale-up, opgericht in 2011 en gevestigd te Amsterdam, heeft een platform ontwikkeld voor het kunnen opsplitsen van werkzaamheden in specifiekere taken zodat dit leidt tot een efficiëntere inzet van middelen. Roamler is actief in Europa en heeft klanten zoals Achmea en Eneco en verwerkt ongeveer twee miljoen klussen op jaarbasis.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 17 juni 2020
Gratis feedback op je pitch deck!
Ben je een startup of scale-up en opzoek naar seed capital of een series A? Mail ons jouw pitch deck en we nodigen je uit voor een online toelichting. We geven je onze feedback en een lijst met investeerders die mogelijk interessant voor je zijn.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 16 juni 2020
Mediagroep investeert € 5 miljoen in Scale-up Lepaya
Lepaya heeft € 5 miljoen opgehaald bij Mediagroep. Lepaya, opgericht in 2017 en gevestigd te Amsterdam, heeft een platform ontwikkeld voor training van blended soft skills. Met de opgehaalde financiering wil Lepaya versneld kunnen groeien in Nederland en Internationaal. Tegelijkertijd maakt deze investering het voor Lepaya mogelijk om zijn aanbod aan trainingen en de achterliggende technologie verder te ontwikkelen. Lepaya, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en de nominatie voor de Startup deal van het Jaar!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 16 juni 2020
AI-startup Gradyent haalt € 1.9 miljoen op
Capricorn Partners, Helen Ventures en ENERGIIQ investeren € 1,9 miljoen in Gradyent. De AI-startup, gevestigd te Utrecht en Den Haag en opgericht in 2019, ontwikkelt AI software voor het beheer van stadswarmtenetten. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor ontwikkeling van het product en commercie. Gradyent, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en de nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 12 juni 2020
FME vraagt de overheid om verruiming van de WBSO
Op grond van de resultaten van een onderzoek onder hun leden roept FME de overheid op om de WBSO te verruimen
Lees meer
Lees meer
Donderdag 4 juni 2020
Minder bedrijven maken gebruik van de WBSO in 2019
De jaarlijkse rapportage over de WBSO in het afgelopen jaar is verschenen
Lees meer
Lees meer
Woensdag 3 juni 2020
Wetsvoorstel opheffen verpandingsverbod
Minister Dekker heeft een wetsvoorstel voor het opheffen van het verpandingsverbod ingediend bij de Tweede Kamer
Lees meer
Lees meer
Woensdag 3 juni 2020
Videotech scale-up Kinly neemt het Britse AVMI over
Kinly neemt samen met Avedon Capital Partners voor tientallen miljoenen euro’s het Britse AVMI over. Kinly, opgericht in 2017 en gevestigd te Amsterdam, heeft net als AVMI technologie ontwikkeld om verschillende videoplatformen, zoals Microsoft Teams, Google Hangouts en Skype for Business, met elkaar te kunnen koppelen zodat gebruikers ongeacht het platform met elkaar kunnen vergaderen. Door de overname heeft het nieuwe bedrijf 1.250 medewerkers, vestigingen in Europa, de VS en het Verre Oosten en is het een belangrijke (een top 3) speler geworden op de wereldmarkt.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 29 mei 2020
€50 mln extra COL voor startups en scale-ups
De overheid heeft nog eens een extra €50 mln beschikbaar gesteld voor de Corona Overbruggingslening (COL). Het totaal bedrag komt daarmee uit op €300 mln.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 28 mei 2020
Aanpassing Noodpakket 2.0
Noodpakket 2.0 aangepast na overleg met sociale partners: verlenging maatregelen, toch ontslagboete NOW, maximale bijdrage TVL verhoogd
Lees meer
Lees meer
Donderdag 28 mei 2020
Fintech Scale-up Floryn haalt € 9 miljoen op
Floryn heeft € 9 miljoen opgehaald bij oa. Endeit Capital en Peak Capital. Floryn, opgericht in 2015 en gevestigd te 's-Hertogenbosch, verstrekt MKB-krediet op basis van geavanceerde ML/AI technologie voor risicoanalyses. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor productontwikkeling en internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 27 mei 2020
€ 24 miljoen voor online mode-outlet Otrium
Otrium heeft € 24 miljoen opgehaald bij o.a. Eight Roads Ventures, Index Ventures en Hans Veldhuizen. Otrium, opgericht in 2015 en gevestigd te Amsterdam, heeft een online mode-outlet platform ontwikkeld. Aangesloten merken zijn oa. G-Star, Scotch & Soda, Vans en Puma. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor internationale groei, productontwikkeling en het werven van personeel.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 26 mei 2020
henQ haalt € 70 tot € 80 miljoen op voor nieuw fonds
henQ richt een nieuw fonds op van minimaal € 70 tot € 80 miljoen. VC's hebben bij het ophalen van geld nog geen last van de crisis zo blijkt. Zo haalde Newion en Peak Capital ook al geld op voor hun nieuwe fondsen. henQ zelf maakte vooral een klapper in 2018 met de verkoop van Mendix aan Siemens voor € 628 miljoen. In het nieuwe fonds van henQ zullen ook de oprichters van Mendix participeren.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 22 mei 2020
Accountantsverklaring NOW vanaf € 100.000
Voor de NOW wordt een accountantsverklaring verplicht gesteld voor bedrijven die een voorschot (80% van het verleende subsidiebedrag) hebben ontvangen van €100.000 of meer. Om te voorkomen dat een aanvrager een laag voorschot krijgt, maar bij vaststelling toch een subsidie ontvangt die (veel) hoger is dan €125.000, zonder dat daarbij een accountantsverklaring hoeft te worden overlegd, wordt ook bij een vast te stellen subsidie van €125.000 of meer een accountantsverklaring vereist.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 21 mei 2020
Photosynthetic haalt € 300.000 op bij Innovatiefonds NH
Het Innovatiefonds Noord-Holland investeert via een converteerbare lening € 300.000 in Photosynthetic. De startup, opgericht in 2019 en gevestigd in Amsterdam, ontwikkelt technologie voor 3D printen op micron schaal. Met de ontwikkelde technologie is het mogelijk om 3D structuren te printen op micron niveau. Bijvoorbeeld voor lab-on-chip ontwikkelingen en bij het produceren van zogenaamde Micro-Electro-Mechanical-Systems (MEMS). De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de technologie door te ontwikkelen. Photosynthetic, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en de nominatie voor startupdeal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 20 mei 2020
INKEF Capital leidt $ 12 miljoen series A-ronde van Happeo
Het social intranet platform Happeo heeft $12MIO opgehaald bij INKEF Capital. De Huidige investeerders DN Capital, Maki.vc en Vendep Capital doen mee in deze ronde. Happeo komt oorspronkelijk uit Finland, maar heeft de meerderheid van zijn werknemers in Amsterdam zitten.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 20 mei 2020
Verhoging COL startups en scale-ups met € 150 MIO
Bij het noodpakket 2.0 wordt door het kabinet een tweede tranche van € 150 miljoen beschikbaar gesteld voor startups, scaleups en innovatief mkb. Dit komt bovenop de eerste tranche van € 100 miljoen. Sinds de openstelling van de COL op 29 april deden ruim 1.400 bedrijven een aanvraag. In totaal vroegen zij meer dan 500 miljoen aan en het gemiddeld aangevraagde bedrag is ongeveer € 360.000,-. De bedragen van de leningen variëren tussen de € 50.000,- en € 2 miljoen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 19 mei 2020
Cerescon haalt € 3 miljoen op bij Angel voor asperge-oogstrobot
Cerescon,de ontwikkelaar van de eerste selectieve asperge-oogstrobot Sparter, heeft € 3 miljoen groeifinanciering opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor het versnellen van de verkoop en productie van Sparter.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 14 mei 2020
Winaars Vectrix startup deal en startup investeerder van het jaar
Dit jaar helaas geen Jort Kelder en netwerkevent met diner voor alle genomineerde startups en investeerders, maar een online bekendmaking van de winnaars. De startup deal van het jaar is Medal.tv. De startup investeerder van het jaar is Peak Capital.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 13 mei 2020
Slimmer AI haalt € 4 miljoen op
Een aantal internationale family offices en ervaren fintech ondernemers investeren € 4 miljoen in Slimmer AI. De scale-up, opgericht in 2009 en met vestigingen in Groningen en Amsterdam, ontwikkelt AI software oplossingen voor financiële- en overheidsinstellingen. Slimmer AI heeft inmiddels meer dan 50 software-ontwikkelaars. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de ontwikkelingscapaciteit te kunnen versnellen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 13 mei 2020
€ 12.5 miljoen voor VanMoof
VC Balderton Capital en Sinbon Electronics investeren € 12,5 miljoen in VanMoof. De maker van E-bikes, opgericht in 2008 met vestigingen in o.a. Amsterdam, Tokyo, Berlijn, San Francisco en London, gaat goedkopere modellen E-bikes maken en wil de opgehaalde financiering gebruiken voor internationale uitbreiding en om aan de toegenomen vraag te kunnen voldoen.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.