Taal
 Nieuwsbrief

Vectrix nieuws

Hier plaatsen we een overzicht van ons laatste nieuws. Wil je automatisch op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Vrijdag 22 mei 2020
Accountantsverklaring NOW vanaf € 100.000
Voor de NOW wordt een accountantsverklaring verplicht gesteld voor bedrijven die een voorschot (80% van het verleende subsidiebedrag) hebben ontvangen van €100.000 of meer. Om te voorkomen dat een aanvrager een laag voorschot krijgt, maar bij vaststelling toch een subsidie ontvangt die (veel) hoger is dan €125.000, zonder dat daarbij een accountantsverklaring hoeft te worden overlegd, wordt ook bij een vast te stellen subsidie van €125.000 of meer een accountantsverklaring vereist.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 21 mei 2020
Photosynthetic haalt € 300.000 op bij Innovatiefonds NH
Het Innovatiefonds Noord-Holland investeert via een converteerbare lening € 300.000 in Photosyntheti. De startup, opgericht in 2019 en gevestigd in Amsterdam, ontwikkelt technologie voor 3D printen op micron schaal. Met de ontwikkelde technologie is het mogelijk om 3D structuren te printen op micron niveau. Bijvoorbeeld voor lab-on-chip ontwikkelingen en bij het produceren van zogenaamde Micro-Electro-Mechanical-Systems (MEMS). De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de technologie door te ontwikkelen. Photosynthetic, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en de nominatie voor startupdeal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 20 mei 2020
INKEF Capital leidt $ 12 mijoen series A-ronde van Happeo
Het social intranet platform Happeo heeft $12MIO opgehaald bij INKEF Capital. De Huidige investeerders DN Capital, Maki.vc en Vendep Capital doen mee in deze ronde. Happeo komt oorspronkelijk uit Finland, maar heeft de meerderheid van zijn werknemers in Amsterdam zitten.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 20 mei 2020
Verhoging COL startups en scale-ups met € 150 MIO
Bij het noodpakket 2.0 wordt door het kabinet een tweede tranche van € 150 miljoen beschikbaar gesteld voor startups, scaleups en innovatief mkb. Dit komt bovenop de eerste tranche van € 100 miljoen. Sinds de openstelling van de COL op 29 april deden ruim 1.400 bedrijven een aanvraag. In totaal vroegen zij meer dan 500 miljoen aan en het gemiddeld aangevraagde bedrag is ongeveer € 360.000,-. De bedragen van de leningen variëren tussen de € 50.000,- en € 2 miljoen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 19 mei 2020
Cerescon haalt € 3 miljoen op bij Angel voor asperge-oogstrobot
Cerescon,de ontwikkelaar van de eerste selectieve asperge-oogstrobot Sparter, heeft € 3 miljoen groeifinanciering opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor het versnellen van de verkoop en productie van Sparter.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 14 mei 2020
Winaars Vectrix startup deal en startup investeerder van het jaar
Dit jaar helaas geen Jort Kelder en netwerkevent met diner voor alle genomineerde startups en investeerders, maar een online bekendmaking van de winnaars. De startup deal van het jaar is Medal.tv. De startup investeerder van het jaar is Peak Capital.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 13 mei 2020
Slimmer AI haalt € 4 miljoen op
Een aantal internationale family offices en ervaren fintech ondernemers investeren € 4 miljoen in Slimmer AI. De scale-up, opgericht in 2009 en met vestigingen in Groningen en Amsterdam, ontwikkelt AI software oplossingen voor financiële- en overheidsinstellingen. Slimmer AI heeft inmiddels meer dan 50 software-ontwikkelaars. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de ontwikkelingscapaciteit te kunnen versnellen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 13 mei 2020
€ 12.5 miljoen voor VanMoof
VC Balderton Capital en Sinbon Electronics investeren € 12,5 miljoen in VanMoof. De maker van E-bikes, opgericht in 2008 met vestigingen in o.a. Amsterdam, Tokyo, Berlijn, San Francisco en London, gaat goedkopere modellen E-bikes maken en wil de opgehaalde financiering gebruiken voor internationale uitbreiding en om aan de toegenomen vraag te kunnen voldoen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 6 mei 2020
Arcus IT haalt financiering op bij Pride Capital Partners
Arcus IT heeft een mezzaninelening van Pride Capital Partners aangetrokken om haar acquisitiestrategie mee te financieren. Arcus IT, opgericht in 2016 en gevestigd te Zwolle, Rotterdam en Oud Gastel, heeft een cloudplatform ontwikkeld met eigen hostingtechnologie en performance management-oplossingen. Klanten van Arcus IT zijn bedrijven met 50 tot 500 medewerkers met de focus op accountancy-, industrie-, retail- en zorgorganisaties.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 29 april 2020
Kleding on-demand platform Ziel haalt € 4 miljoen op
Borski Fund en Purpose Ventures investeren € 4 miljoen in kleding on-demand platform Ziel. De scale-up, opgericht door Marleen Vogelaar (co-founder Shapeways) in 2015 en gevestigd te NY, heeft een platform ontwikkeld voor het fabriceren van kleding on-demand. Met de opgehaalde financiering wordt de Europese expansie versneld.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 28 april 2020
$ 11 miljoen voor HR-startup Remote
HR-startup Remote haalt $ 11 miljoen op bij o.a. Index Ventures, General Catalyst en Inkef Ventures. Remote, opgericht in 2017 en HQ in San Fransisco, heeft een service ontwikkeld waarmee bedrijven eenvoudig personeel in het buitenland kunnen aannemen. De startup zelf heeft inmiddels 21 medewerkers en actief in 7 landen. Met de opgehaalde financiering wil Remote versneld kunnen uitrollen naar andere landen.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 24 april 2020
Corona overbruggingslening (COL) gaat 29 april open
Op 29 april gaat de Corona overbruggingslening voor startups, scaleups en innovatieve mkb-ers open, die overwegend met extern eigen vermogen zijn gefinancierd. De COL-faciliteit staat onder condities ook open voor mkb-ers die de afgelopen jaren hun groei hebben gefinancierd met intern eigen vermogen, zoals ingehouden winsten, en die geen bancaire financieringsrelatie hebben, met uitzondering van een beperkte bancaire rekening-courantverhouding.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 24 april 2020
WBSO-verklaring wijzigen vanaf mei vanwege Corona?
Heb je een WBSO-verklaring over meerdere maanden die doorloopt vanaf mei en zijn je R&D-plannen door Corona gewijzigd? Dan kun je vanaf de maand mei de looptijd van je lopende WBSO-verklaring inkorten en een nieuwe aanvraag indienen. Dit biedt je de kans om voor de al toegekende WBSO-aanvraag de lopende WBSO-projecten aan te passen, nieuwe WBSO-projecten op te voeren en om het aantal WBSO-uren aan te passen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 22 april 2020
UNIIQ investeert in Buddy Payment
Buddy Payment haalt financiering op bij UNIIQ. De startup, gevestigd te Rotterdam en opgericht in 2018, heeft een app ontwikkeld om mensen met (dreigende) schulden te helpen inzicht en grip te krijgen op hun inkomsten en uitgaven. Met de opgehaalde financiering kan Buddy Payment haar oplossing verder optimaliseren en door ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 21 april 2020
Route42 haalt € 700.000 op
BOM Brabant Ventures en Peak Capital investeren € 700.000 in Route42. De startup, gevestigd te Breda en opgericht in 2015, heeft een data driven platform ontwikkeld voor bedrijven in logistieke sector. Inmiddels is 1 op de 10 Nederlandse trucks uitgerust met de transport intelligentie oplossingen van Route42. Met de opgehaalde financiering wordt het platform versneld door ontwikkeld en wordt de financiering gebruikt om een internationale sales organisatie op te zetten met de focus op Europa. Route42, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 17 april 2020
Coronamaatregelen van de overheid
Wij hebben een COVID-19 special ingericht op onze website waarin tech-condernemers inzicht kunnen krijgen in de speciale coronamaatregelen van de overheid.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 16 april 2020
Fortino richt nieuw fonds Fortino Capital Venture II op
Het nieuwe fonds Fortino Capital Venture II zal € 80 miljoen willen investeren in jonge software en technologiebedrijven uit de Benelux. Er is al voor € 45 miljoen gecommitteerd door private investeerders en ondernemers en een aantal bekende institutionele beleggers, zoals PMV en FPIM. Het nieuwe fonds zal investeringen doen variërend van een half tot vijf miljoen euro voor minderheidsparticipaties.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 15 april 2020
BLUEtick haalt € 210.000 op
henQ Capital en ASIF Ventures investeren € 210.000 in BLUEtick. De startup, opgericht in 2019 en gevestigd te Den Bosch en Amsterdam, heeft een online zoekmachine op basis van NLP technologie ontwikkeld zodat advocaten en andere juristen informatie sneller en intuïtiever kunnen zoeken in jurisprudentie en andere juridische documenten. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor de doorontwikkeling van het zoekalgoritme.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 9 april 2020
Nieuw investeringsfonds voor de zorg: Nextgen Ventures 2
Nextgen Ventures heeft een nieuw fonds, Nextgen Ventures 2, opgericht van € 23,6 miljoen. De komende vijf jaar zal het geld geïnvesteerd worden in ongeveer twaalf data gedreven innovatieve bedrijven die werken aan een betere, efficiëntere en betaalbare gezondheidszorg. Nextgen Ventures 2 wil investeren in bedrijven die gericht zijn op de juiste inzet van technologie en mensen, bijvoorbeeld door interventies te selecteren waar patiënten het meeste baat bij hebben en deze patiënten waar mogelijk thuis en op afstand behandelen. Nextgen Ventures 2 is tevens geïnteresseerd in specifieke behandelingen die de zorg efficiënter en effectiever maken, zoals nieuwe minimaal invasieve behandelingen. ​Onder andere Fundis, IFG, Menzis participeren in Nextgen Ventures 2.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 9 april 2020
Spoedwet elektronische aandeelhoudersvergadering ingediend
Een tijdelijke wet moet het mogelijk maken aandeelhouders-vergaderingen langs elektronische weg te houden
Lees meer
Lees meer
Woensdag 8 april 2020
Mapiq haalt € 3,4 miljoen op
Energie-innovatiefonds Energiiq, informals en bestaande aandeelhouders investeren € 3,4 miljoen in Mapiq. De scaleup, opgericht in 2013 en gevestigd te Delft, heeft een allround smart office platform ontwikkeld voor het volledig en flexibel gebruik van werkplekken en om werknemers collaboratieve, efficiënte te laten werken. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het softwareplatform verder op te schalen en voor verdere internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 7 april 2020
Vectrix in top 3 van Venture Capitalists in Emerce 100
Vectrix staat in de top 3 van Venture Capitalists in Emerce 100
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 7 april 2020
Steun startups en overige maatregelen Covid-19
Op 7 april heeft de overheid nieuwe maatregelen aangekondigd, waaronder kredietmogelijkheden voor startups en scale-ups
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 7 april 2020
Slingshot Ventures en een aantal angel investors investeren € 1,1 miljoen in NADUVI
NADUVI heeft € 1,1 miljoen opgehaald bij Slingshot Ventures en een aantal angel investors. De startup, opgericht in 2019 en gevestigd te Amsterdam, heeft een online outletshop ontwikkeld voor interieuritems van verschillende topmerken. Het online platform heeft nu een selectie van zes- à zevenduizend producten van honderd bekende merken.​ De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de naamsbekendheid te vergroten.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 7 april 2020
Uitstel betaling Vroege Fase Financiering (VFF) en Innovatiekrediet (IK)
De overheid verstrekt via de VFF en het IK leningen aan innovatieve en startende ondernemers. Door de coronacrisis getroffen ondernemers kunnen uitstel van aflossing en rentebetaling verkrijgen voor een periode van zes maanden (van 1 april jl. tot 1 oktober). Tevens wordt voor de VFF de rente voor deze periode opgeschort.
Lees meer
Lees meer
Maandag 6 april 2020
Aanvragen NOW vanaf maandag 6 april
Het loket voor de NOW is open. NOW is een tegemoetkoming voor ondernemingen met meer dan 20% omzetverlies in de komende maanden als gevolg van de coronacrisis.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 3 april 2020
Steunpakket voor NL-startups in de maak
De Corona-maatregelen die door de overheid in het leven zijn geroepen zijn gebaseerd om omzetverlies t.o.v. een jaar geleden en werken daarom niet of onvoldoende voor startups. In navolging op Duitse en Franse initiatieven zal volgende week een regeling worden gepubliceerd voor Nederlandse bedrijven. Dit zal een overbruggingsfaciliteit zijn om levensvatbare startups van voldoende werkkapitaal te voorzien zodat ze de crisis kunnen overbruggen. In de uitvoering zullen Regionale Ontwikkelings Maatschappijen (ROM’s) een loketfunctie vervullen. Hoe de ondernemingen getoetst gaan worden is ons nog niet bekend. Als er meer informatie bekend is, zal dat ook hier gepubliceerd worden.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 2 april 2020
Online aanvragen bijzonder uitstel van betalingen belastingen
De Belastingdienst heeft het mogelijk gemaakt online bijzonder uitstel van betalingen van belastingen te doen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 1 april 2020
WBSO subsidie en Corona steunmaatregelen
Loket NOW opent op 6 april 2020. De overheid heeft verschillende noodmaatregelen afgekondigd om ondernemers steun te leveren om deze moeilijke tijd door te komen. Meer hierover kun je lezen in artikel Cash is King. In dit artikel willen wij je informeren over de gevolgen en mogelijkheden van de WBSO subsidie voor bedrijven die aan product, technologie en/of softwareontwikkeling doen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 1 april 2020
LUMO Labs in Eindhoven start LUMO Fund II
LUMO labs is een Venture builder voor tech startups in Eindhoven. Vandaag werd het investeringsfonds LUMO Fund II aangekondigd. Het is een fonds van € 20 miljoen voor innovatieve software startups in de gebieden Artificial Intelligence, Data, Robotics, Internet of Things, VR/AR/MR en Blockchain
Lees meer
Lees meer
Woensdag 1 april 2020
Klippa haalt investering op van € 1,2 miljoen bij o.a. Bizcuit Groep
In een financieringsronde geleid door Bizcuit Groep heeft Klippa € 1,2 miljoen opgehaald. De scale-up, opgericht in 2015 en gevestigd te Groningen, heeft een SaaS-oplossing ontwikkeld voor administratieve processen, waaronder documentverwerking, data-extractie en autorisatieworkflows, die eenvoudig te integreren zijn met bestaande (boekhoud) software. Klippa is inmiddels actief in Duitsland, Frankrijk en Spanje en wil gaan uitbreiden naar Zwitserland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Van de opgehaalde financiering zal € 1 miljoen gebruikt worden voor versnelde innovatie en € 200.000 naar het uitkopen van early-stage angel investors. Klippa, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van de jaar!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 31 maart 2020
Mededeling gerealiseerde uren WBSO 2019 - uitstel!
Uitstel mogelijk voor het indienen van gegevens over de realisatie WBSO 2019.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 31 maart 2020
BMKB-C: ook open voor niet-bancaire financiers
Als gevolg van de coronacrisis is de BMKB verruimd. De regeling staat nu ook open voor niet-bancaire financiers.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 26 maart 2020
TIIN Capital investeert in startup Oddity.ai
Oddity.ai heeft financiering opgehaald bij TIIN Capital. Oddity.ai, opgericht in 2018 en gevestigd te Utrecht, ontwikkelt software gebaseerd op machine- en deep learning om geweld accuraat te kunnen herkennen op live videobeelden. Oddity.ai, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 25 maart 2020
Doe snel aangifte voor de loonheffingen voor NOW
Doe zo snel mogelijk aangifte voor de loonheffingen, bijvoorbeeld al bij de salarisbetaling. Vooral nu, want ook voor de NOW is dat van belang!
Lees meer
Lees meer
Maandag 23 maart 2020
Cash is King: overzicht financiele noodmaatregelen
In crises is “Cash King”. De overheid komt met diverse noodmaatregelen om de cashpositie van ondernemers te ondersteunen. Wij hebben een overzicht gemaakt van relevante (nood)steunmaatregelen voor bedrijven die winst- (VpB) en loonbelastingplichtig zijn (met name bv- en nv-bedrijven). Heb je vragen, neem dan contact op met je vaste Vectrix-adviseur of bel/mail ons
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 maart 2020
Leerplatform Edumundo haalt € 1,2 miljoen op
Capital Mills, InnovationQuarter en de founders investeren 1,2 miljoen in het Leerplatform. Edumundo, opgericht in 2001 en gevestigd te Den Haag, is een digitaal boekvervangend platform om het hoger onderwijs te verbeteren.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 10 maart 2020
€250.000 voor startup Channext
Rotterdamse startup Channext haalt €250.000 op bij informal investors. Channext, opgericht in 2018, heeft een software-as-a-service platform ontwikkeld voor online connecties tussen leveranciers en resellers om samen efficiënt naar de eindklant te kunnen verkopen en belangrijke KPI's in het kanaal te meten. Klanten zijn o.a. Dropbox, HP en Quantore. Channext, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Donderdag 27 februari 2020
Peak Capital investeert € 1,75 miljoen in Trengo
Trengo heeft een investering van € 1.750.000 ontvangen van venture capital fonds Peak Capital. Trengo heeft een SaaS-platform ontwikkeld dat verschillende klant-communicatiekanalen zoals Facebook, Whatsapp, Voice en website-chat samenvoegt in een gedeelde inbox zodat klantgerichte teams eenvoudig kunnen samenwerken en gesprekken kunnen afhandelen.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.