Kies uw taal
|
 INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

EU zet in op kennis. Kennis is innovatie. Innovatie is versterking van de economie, verbetering van kwaliteit van het leven etc. 80 miljard beschikbaar voor 7 jaar. De horizon 2020 steunt R&D-trajecten met internationale partners in samenwerking met verschillende lidstaten (1 of meer) binnen de EU. Samenwerking moet met minimaal 3 partners worden uitgevoerd. Horizon 2020 portal beschikt over een partner ‘zoek’ functie.

Alle belangrijke thema’s waar de EU mee te maken gaat krijgen in de nabije toekomst en waar nieuwe technologie een uitkomst kan bieden. Thema’s zijn o.a. clean tech, health care, elderly, transport, duurzaamheid etc.

3 onderzoekpijlers binnen het programma:

  • Excellent science; magneetfunctie voor innovatie
  • Industrial leadership; investeringen in nieuwe technologie
  • Better society; verbeteren kwaliteit van het leven

Programma staat open voor SME’s tot aan universiteiten. Samenwerking met meerdere (internationale) partijen anderzijds aansluiten bij publiek/private samenwerking.

Horizon 2020 is opgeknipt in budgetten per jaar en budgetten per onderwerp op type project. Er worden calls for proposals uitgeschreven voor het doen van een aanvraag. In deze calls staan de voorwaarden toegelicht.