Kies uw taal
|
 INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Ontwikkelt uw bedrijf nieuwe producten of software dan kom u waarschijnlijk in aanmerking voor de WBSO subsidie.

De WBSO regeling

WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk en is een laagdrempelige stimuleringsregeling voor (loon)kosten die worden besteed aan onderzoek en ontwikkeling (R&D). De WBSO verlaagt uw (loon)kosten en wordt via de loonbelasting verrekend. Zelfstandigen komen in aanmerking voor een verhoogde aftrek. De ontwikkelingen moeten technisch nieuw voor uw bedrijf zijn en door (technische) medewerkers bij u op de Nederlandse loonlijst worden uitgevoerd. 

Type WBSO projecten

Ontwikkelingsprojecten
Voor de ontwikkeling van (onderdelen van) producten, productieprocessen en software kan WBSO subsidie worden verkregen. Het belangrijkste criterium voor de WBSO is of het benodigde ontwikkelwerk technisch nieuw is voor het bedrijf.  

Technisch wetenschappelijk onderzoek
Voor "technisch wetenschappelijk onderzoek" (het genereren nieuwe technische kennis) kan WBSO subsidie worden aangevraagd. De opzet van het onderzoek is wetenschappelijk en heeft als doel om een verklaring te geven voor een bepaald verschijnsel.

WBSO aanvragen? Bel ons voor meer informatie op 085 - 210 6240 of stel uw vraag via info@vectrix.nl.

 Subsidie percentages

U kunt WBSO krijgen over de loonkosten en andere kosten, zoals materialen prototype en huur labruimte, die uw bedrijf besteedt aan Speur- en Ontwikkelwerk. De loonkosten van uw onderneming worden berekend aan de hand van het aantal WBSO uren x gemiddeld WBSO uurtarief. De andere kosten op basis van werkelijke uitgaven of een forfaitair bedrag. Het forfaitaire bedrag is € 10 over de eerste 1.800 aan WBSO uren en € 4 over de rest.

Voordeelpercentages voor bedrijven over WBSO(loon)kosten

2018

2017

Tarief eerste schijf

32%

32%

Tarief eerste schijf starters

40%

40%

Grens eerste schijf

€ 350.000

€ 350.000

Tarief tweede schijf

14%

16%

 

Aftrek voor zelfstandigen (= 500 of meer WBSO-uren)

 

 

Vaste aftrek

€ 12.623

€ 12.522

Extra aftrek starters

€ 6.315

€ 6.264