Taal
 Nieuwsbrief
Donderdag 18 juni 2020
Roamler heeft 20 miljoen euro opgehaald
Endeit Capital, SmartFin en Achmea investeren € 20 miljoen in Roamler voor versnelling van platform voor flexibele workforce in Europa. De scale-up, opgericht in 2011 en gevestigd te Amsterdam, heeft een platform ontwikkeld voor het kunnen opsplitsen van werkzaamheden in specifiekere taken zodat dit leidt tot een efficiëntere inzet van middelen. Roamler is actief in Europa en heeft klanten zoals Achmea en Eneco en verwerkt ongeveer twee miljoen klussen op jaarbasis.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 17 juni 2020
Gratis feedback op je pitch deck!
Ben je een startup of scale-up en opzoek naar seed capital of een series A? Mail ons jouw pitch deck en we nodigen je uit voor een online toelichting. We geven je onze feedback en een lijst met investeerders die mogelijk interessant voor je zijn.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 16 juni 2020
Mediagroep investeert € 5 miljoen in Scale-up Lepaya
Lepaya heeft € 5 miljoen opgehaald bij Mediagroep. Lepaya, opgericht in 2017 en gevestigd te Amsterdam, heeft een platform ontwikkeld voor training van blended soft skills. Met de opgehaalde financiering wil Lepaya versneld kunnen groeien in Nederland en Internationaal. Tegelijkertijd maakt deze investering het voor Lepaya mogelijk om zijn aanbod aan trainingen en de achterliggende technologie verder te ontwikkelen. Lepaya, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en de nominatie voor de Startup deal van het Jaar!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 16 juni 2020
AI-startup Gradyent haalt € 1.9 miljoen op
Capricorn Partners, Helen Ventures en ENERGIIQ investeren € 1,9 miljoen in Gradyent. De AI-startup, gevestigd te Utrecht en Den Haag en opgericht in 2019, ontwikkelt AI software voor het beheer van stadswarmtenetten. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor ontwikkeling van het product en commercie. Gradyent, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en de nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 12 juni 2020
FME vraagt de overheid om verruiming van de WBSO
Op grond van de resultaten van een onderzoek onder hun leden roept FME de overheid op om de WBSO te verruimen
Lees meer
Lees meer
Donderdag 4 juni 2020
Minder bedrijven maken gebruik van de WBSO in 2019
De jaarlijkse rapportage over de WBSO in het afgelopen jaar is verschenen
Lees meer
Lees meer
Woensdag 3 juni 2020
Wetsvoorstel opheffen verpandingsverbod
Minister Dekker heeft een wetsvoorstel voor het opheffen van het verpandingsverbod ingediend bij de Tweede Kamer
Lees meer
Lees meer
Woensdag 3 juni 2020
Videotech scale-up Kinly neemt het Britse AVMI over
Kinly neemt samen met Avedon Capital Partners voor tientallen miljoenen euro’s het Britse AVMI over. Kinly, opgericht in 2017 en gevestigd te Amsterdam, heeft net als AVMI technologie ontwikkeld om verschillende videoplatformen, zoals Microsoft Teams, Google Hangouts en Skype for Business, met elkaar te kunnen koppelen zodat gebruikers ongeacht het platform met elkaar kunnen vergaderen. Door de overname heeft het nieuwe bedrijf 1.250 medewerkers, vestigingen in Europa, de VS en het Verre Oosten en is het een belangrijke (een top 3) speler geworden op de wereldmarkt.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 29 mei 2020
€50 mln extra COL voor startups en scale-ups
De overheid heeft nog eens een extra €50 mln beschikbaar gesteld voor de Corona Overbruggingslening (COL). Het totaal bedrag komt daarmee uit op €300 mln.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 28 mei 2020
Aanpassing Noodpakket 2.0
Noodpakket 2.0 aangepast na overleg met sociale partners: verlenging maatregelen, toch ontslagboete NOW, maximale bijdrage TVL verhoogd
Lees meer
Lees meer
Donderdag 28 mei 2020
Fintech Scale-up Floryn haalt € 9 miljoen op
Floryn heeft € 9 miljoen opgehaald bij oa. Endeit Capital en Peak Capital. Floryn, opgericht in 2015 en gevestigd te 's-Hertogenbosch, verstrekt MKB-krediet op basis van geavanceerde ML/AI technologie voor risicoanalyses. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor productontwikkeling en internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 27 mei 2020
€ 24 miljoen voor online mode-outlet Otrium
Otrium heeft € 24 miljoen opgehaald bij o.a. Eight Roads Ventures, Index Ventures en Hans Veldhuizen. Otrium, opgericht in 2015 en gevestigd te Amsterdam, heeft een online mode-outlet platform ontwikkeld. Aangesloten merken zijn oa. G-Star, Scotch & Soda, Vans en Puma. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor internationale groei, productontwikkeling en het werven van personeel.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 26 mei 2020
henQ haalt € 70 tot € 80 miljoen op voor nieuw fonds
henQ richt een nieuw fonds op van minimaal € 70 tot € 80 miljoen. VC's hebben bij het ophalen van geld nog geen last van de crisis zo blijkt. Zo haalde Newion en Peak Capital ook al geld op voor hun nieuwe fondsen. henQ zelf maakte vooral een klapper in 2018 met de verkoop van Mendix aan Siemens voor € 628 miljoen. In het nieuwe fonds van henQ zullen ook de oprichters van Mendix participeren.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 22 mei 2020
Accountantsverklaring NOW vanaf € 100.000
Voor de NOW wordt een accountantsverklaring verplicht gesteld voor bedrijven die een voorschot (80% van het verleende subsidiebedrag) hebben ontvangen van €100.000 of meer. Om te voorkomen dat een aanvrager een laag voorschot krijgt, maar bij vaststelling toch een subsidie ontvangt die (veel) hoger is dan €125.000, zonder dat daarbij een accountantsverklaring hoeft te worden overlegd, wordt ook bij een vast te stellen subsidie van €125.000 of meer een accountantsverklaring vereist.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 21 mei 2020
Photosynthetic haalt € 300.000 op bij Innovatiefonds NH
Het Innovatiefonds Noord-Holland investeert via een converteerbare lening € 300.000 in Photosynthetic. De startup, opgericht in 2019 en gevestigd in Amsterdam, ontwikkelt technologie voor 3D printen op micron schaal. Met de ontwikkelde technologie is het mogelijk om 3D structuren te printen op micron niveau. Bijvoorbeeld voor lab-on-chip ontwikkelingen en bij het produceren van zogenaamde Micro-Electro-Mechanical-Systems (MEMS). De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de technologie door te ontwikkelen. Photosynthetic, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en de nominatie voor startupdeal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 20 mei 2020
INKEF Capital leidt $ 12 miljoen series A-ronde van Happeo
Het social intranet platform Happeo heeft $12MIO opgehaald bij INKEF Capital. De Huidige investeerders DN Capital, Maki.vc en Vendep Capital doen mee in deze ronde. Happeo komt oorspronkelijk uit Finland, maar heeft de meerderheid van zijn werknemers in Amsterdam zitten.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 20 mei 2020
Verhoging COL startups en scale-ups met € 150 MIO
Bij het noodpakket 2.0 wordt door het kabinet een tweede tranche van € 150 miljoen beschikbaar gesteld voor startups, scaleups en innovatief mkb. Dit komt bovenop de eerste tranche van € 100 miljoen. Sinds de openstelling van de COL op 29 april deden ruim 1.400 bedrijven een aanvraag. In totaal vroegen zij meer dan 500 miljoen aan en het gemiddeld aangevraagde bedrag is ongeveer € 360.000,-. De bedragen van de leningen variëren tussen de € 50.000,- en € 2 miljoen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 19 mei 2020
Cerescon haalt € 3 miljoen op bij Angel voor asperge-oogstrobot
Cerescon,de ontwikkelaar van de eerste selectieve asperge-oogstrobot Sparter, heeft € 3 miljoen groeifinanciering opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor het versnellen van de verkoop en productie van Sparter.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 14 mei 2020
Winaars Vectrix startup deal en startup investeerder van het jaar
Dit jaar helaas geen Jort Kelder en netwerkevent met diner voor alle genomineerde startups en investeerders, maar een online bekendmaking van de winnaars. De startup deal van het jaar is Medal.tv. De startup investeerder van het jaar is Peak Capital.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 13 mei 2020
Slimmer AI haalt € 4 miljoen op
Een aantal internationale family offices en ervaren fintech ondernemers investeren € 4 miljoen in Slimmer AI. De scale-up, opgericht in 2009 en met vestigingen in Groningen en Amsterdam, ontwikkelt AI software oplossingen voor financiële- en overheidsinstellingen. Slimmer AI heeft inmiddels meer dan 50 software-ontwikkelaars. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de ontwikkelingscapaciteit te kunnen versnellen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 13 mei 2020
€ 12.5 miljoen voor VanMoof
VC Balderton Capital en Sinbon Electronics investeren € 12,5 miljoen in VanMoof. De maker van E-bikes, opgericht in 2008 met vestigingen in o.a. Amsterdam, Tokyo, Berlijn, San Francisco en London, gaat goedkopere modellen E-bikes maken en wil de opgehaalde financiering gebruiken voor internationale uitbreiding en om aan de toegenomen vraag te kunnen voldoen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 6 mei 2020
Arcus IT haalt financiering op bij Pride Capital Partners
Arcus IT heeft een mezzaninelening van Pride Capital Partners aangetrokken om haar acquisitiestrategie mee te financieren. Arcus IT, opgericht in 2016 en gevestigd te Zwolle, Rotterdam en Oud Gastel, heeft een cloudplatform ontwikkeld met eigen hostingtechnologie en performance management-oplossingen. Klanten van Arcus IT zijn bedrijven met 50 tot 500 medewerkers met de focus op accountancy-, industrie-, retail- en zorgorganisaties.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 29 april 2020
Kleding on-demand platform Ziel haalt € 4 miljoen op
Borski Fund en Purpose Ventures investeren € 4 miljoen in kleding on-demand platform Ziel. De scale-up, opgericht door Marleen Vogelaar (co-founder Shapeways) in 2015 en gevestigd te NY, heeft een platform ontwikkeld voor het fabriceren van kleding on-demand. Met de opgehaalde financiering wordt de Europese expansie versneld.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 28 april 2020
$ 11 miljoen voor HR-startup Remote
HR-startup Remote haalt $ 11 miljoen op bij o.a. Index Ventures, General Catalyst en Inkef Ventures. Remote, opgericht in 2017 en HQ in San Fransisco, heeft een service ontwikkeld waarmee bedrijven eenvoudig personeel in het buitenland kunnen aannemen. De startup zelf heeft inmiddels 21 medewerkers en actief in 7 landen. Met de opgehaalde financiering wil Remote versneld kunnen uitrollen naar andere landen.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 24 april 2020
Corona overbruggingslening (COL) gaat 29 april open
Op 29 april gaat de Corona overbruggingslening voor startups, scaleups en innovatieve mkb-ers open, die overwegend met extern eigen vermogen zijn gefinancierd. De COL-faciliteit staat onder condities ook open voor mkb-ers die de afgelopen jaren hun groei hebben gefinancierd met intern eigen vermogen, zoals ingehouden winsten, en die geen bancaire financieringsrelatie hebben, met uitzondering van een beperkte bancaire rekening-courantverhouding.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 24 april 2020
WBSO-verklaring wijzigen vanaf mei vanwege Corona?
Heb je een WBSO-verklaring over meerdere maanden die doorloopt vanaf mei en zijn je R&D-plannen door Corona gewijzigd? Dan kun je vanaf de maand mei de looptijd van je lopende WBSO-verklaring inkorten en een nieuwe aanvraag indienen. Dit biedt je de kans om voor de al toegekende WBSO-aanvraag de lopende WBSO-projecten aan te passen, nieuwe WBSO-projecten op te voeren en om het aantal WBSO-uren aan te passen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 22 april 2020
UNIIQ investeert in Buddy Payment
Buddy Payment haalt financiering op bij UNIIQ. De startup, gevestigd te Rotterdam en opgericht in 2018, heeft een app ontwikkeld om mensen met (dreigende) schulden te helpen inzicht en grip te krijgen op hun inkomsten en uitgaven. Met de opgehaalde financiering kan Buddy Payment haar oplossing verder optimaliseren en door ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 21 april 2020
Route42 haalt € 700.000 op
BOM Brabant Ventures en Peak Capital investeren € 700.000 in Route42. De startup, gevestigd te Breda en opgericht in 2015, heeft een data driven platform ontwikkeld voor bedrijven in logistieke sector. Inmiddels is 1 op de 10 Nederlandse trucks uitgerust met de transport intelligentie oplossingen van Route42. Met de opgehaalde financiering wordt het platform versneld door ontwikkeld en wordt de financiering gebruikt om een internationale sales organisatie op te zetten met de focus op Europa. Route42, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 17 april 2020
Coronamaatregelen van de overheid
Wij hebben een COVID-19 special ingericht op onze website waarin tech-condernemers inzicht kunnen krijgen in de speciale coronamaatregelen van de overheid.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 16 april 2020
Fortino richt nieuw fonds Fortino Capital Venture II op
Het nieuwe fonds Fortino Capital Venture II zal € 80 miljoen willen investeren in jonge software en technologiebedrijven uit de Benelux. Er is al voor € 45 miljoen gecommitteerd door private investeerders en ondernemers en een aantal bekende institutionele beleggers, zoals PMV en FPIM. Het nieuwe fonds zal investeringen doen variërend van een half tot vijf miljoen euro voor minderheidsparticipaties.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 15 april 2020
BLUEtick haalt € 210.000 op
henQ Capital en ASIF Ventures investeren € 210.000 in BLUEtick. De startup, opgericht in 2019 en gevestigd te Den Bosch en Amsterdam, heeft een online zoekmachine op basis van NLP technologie ontwikkeld zodat advocaten en andere juristen informatie sneller en intuïtiever kunnen zoeken in jurisprudentie en andere juridische documenten. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor de doorontwikkeling van het zoekalgoritme.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 9 april 2020
Nieuw investeringsfonds voor de zorg: Nextgen Ventures 2
Nextgen Ventures heeft een nieuw fonds, Nextgen Ventures 2, opgericht van € 23,6 miljoen. De komende vijf jaar zal het geld geïnvesteerd worden in ongeveer twaalf data gedreven innovatieve bedrijven die werken aan een betere, efficiëntere en betaalbare gezondheidszorg. Nextgen Ventures 2 wil investeren in bedrijven die gericht zijn op de juiste inzet van technologie en mensen, bijvoorbeeld door interventies te selecteren waar patiënten het meeste baat bij hebben en deze patiënten waar mogelijk thuis en op afstand behandelen. Nextgen Ventures 2 is tevens geïnteresseerd in specifieke behandelingen die de zorg efficiënter en effectiever maken, zoals nieuwe minimaal invasieve behandelingen. ​Onder andere Fundis, IFG, Menzis participeren in Nextgen Ventures 2.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 9 april 2020
Spoedwet elektronische aandeelhoudersvergadering ingediend
Een tijdelijke wet moet het mogelijk maken aandeelhouders-vergaderingen langs elektronische weg te houden
Lees meer
Lees meer
Woensdag 8 april 2020
Mapiq haalt € 3,4 miljoen op
Energie-innovatiefonds Energiiq, informals en bestaande aandeelhouders investeren € 3,4 miljoen in Mapiq. De scaleup, opgericht in 2013 en gevestigd te Delft, heeft een allround smart office platform ontwikkeld voor het volledig en flexibel gebruik van werkplekken en om werknemers collaboratieve, efficiënte te laten werken. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het softwareplatform verder op te schalen en voor verdere internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 7 april 2020
Vectrix in top 3 van Venture Capitalists in Emerce 100
Vectrix staat in de top 3 van Venture Capitalists in Emerce 100
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 7 april 2020
Steun startups en overige maatregelen Covid-19
Op 7 april heeft de overheid nieuwe maatregelen aangekondigd, waaronder kredietmogelijkheden voor startups en scale-ups
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 7 april 2020
Slingshot Ventures en een aantal angel investors investeren € 1,1 miljoen in NADUVI
NADUVI heeft € 1,1 miljoen opgehaald bij Slingshot Ventures en een aantal angel investors. De startup, opgericht in 2019 en gevestigd te Amsterdam, heeft een online outletshop ontwikkeld voor interieuritems van verschillende topmerken. Het online platform heeft nu een selectie van zes- à zevenduizend producten van honderd bekende merken.​ De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de naamsbekendheid te vergroten.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 7 april 2020
Uitstel betaling Vroege Fase Financiering (VFF) en Innovatiekrediet (IK)
De overheid verstrekt via de VFF en het IK leningen aan innovatieve en startende ondernemers. Door de coronacrisis getroffen ondernemers kunnen uitstel van aflossing en rentebetaling verkrijgen voor een periode van zes maanden (van 1 april jl. tot 1 oktober). Tevens wordt voor de VFF de rente voor deze periode opgeschort.
Lees meer
Lees meer
Maandag 6 april 2020
Aanvragen NOW vanaf maandag 6 april
Het loket voor de NOW is open. NOW is een tegemoetkoming voor ondernemingen met meer dan 20% omzetverlies in de komende maanden als gevolg van de coronacrisis.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 3 april 2020
Steunpakket voor NL-startups in de maak
De Corona-maatregelen die door de overheid in het leven zijn geroepen zijn gebaseerd om omzetverlies t.o.v. een jaar geleden en werken daarom niet of onvoldoende voor startups. In navolging op Duitse en Franse initiatieven zal volgende week een regeling worden gepubliceerd voor Nederlandse bedrijven. Dit zal een overbruggingsfaciliteit zijn om levensvatbare startups van voldoende werkkapitaal te voorzien zodat ze de crisis kunnen overbruggen. In de uitvoering zullen Regionale Ontwikkelings Maatschappijen (ROM’s) een loketfunctie vervullen. Hoe de ondernemingen getoetst gaan worden is ons nog niet bekend. Als er meer informatie bekend is, zal dat ook hier gepubliceerd worden.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 2 april 2020
Online aanvragen bijzonder uitstel van betalingen belastingen
De Belastingdienst heeft het mogelijk gemaakt online bijzonder uitstel van betalingen van belastingen te doen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 1 april 2020
WBSO subsidie en Corona steunmaatregelen
Loket NOW opent op 6 april 2020. De overheid heeft verschillende noodmaatregelen afgekondigd om ondernemers steun te leveren om deze moeilijke tijd door te komen. Meer hierover kun je lezen in artikel Cash is King. In dit artikel willen wij je informeren over de gevolgen en mogelijkheden van de WBSO subsidie voor bedrijven die aan product, technologie en/of softwareontwikkeling doen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 1 april 2020
LUMO Labs in Eindhoven start LUMO Fund II
LUMO labs is een Venture builder voor tech startups in Eindhoven. Vandaag werd het investeringsfonds LUMO Fund II aangekondigd. Het is een fonds van € 20 miljoen voor innovatieve software startups in de gebieden Artificial Intelligence, Data, Robotics, Internet of Things, VR/AR/MR en Blockchain
Lees meer
Lees meer
Woensdag 1 april 2020
Klippa haalt investering op van € 1,2 miljoen bij o.a. Bizcuit Groep
In een financieringsronde geleid door Bizcuit Groep heeft Klippa € 1,2 miljoen opgehaald. De scale-up, opgericht in 2015 en gevestigd te Groningen, heeft een SaaS-oplossing ontwikkeld voor administratieve processen, waaronder documentverwerking, data-extractie en autorisatieworkflows, die eenvoudig te integreren zijn met bestaande (boekhoud) software. Klippa is inmiddels actief in Duitsland, Frankrijk en Spanje en wil gaan uitbreiden naar Zwitserland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Van de opgehaalde financiering zal € 1 miljoen gebruikt worden voor versnelde innovatie en € 200.000 naar het uitkopen van early-stage angel investors. Klippa, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van de jaar!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 31 maart 2020
Mededeling gerealiseerde uren WBSO 2019 - uitstel!
Uitstel mogelijk voor het indienen van gegevens over de realisatie WBSO 2019.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 31 maart 2020
BMKB-C: ook open voor niet-bancaire financiers
Als gevolg van de coronacrisis is de BMKB verruimd. De regeling staat nu ook open voor niet-bancaire financiers.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 26 maart 2020
TIIN Capital investeert in startup Oddity.ai
Oddity.ai heeft financiering opgehaald bij TIIN Capital. Oddity.ai, opgericht in 2018 en gevestigd te Utrecht, ontwikkelt software gebaseerd op machine- en deep learning om geweld accuraat te kunnen herkennen op live videobeelden. Oddity.ai, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 25 maart 2020
Doe snel aangifte voor de loonheffingen voor NOW
Doe zo snel mogelijk aangifte voor de loonheffingen, bijvoorbeeld al bij de salarisbetaling. Vooral nu, want ook voor de NOW is dat van belang!
Lees meer
Lees meer
Maandag 23 maart 2020
Cash is King: overzicht financiele noodmaatregelen
In crises is “Cash King”. De overheid komt met diverse noodmaatregelen om de cashpositie van ondernemers te ondersteunen. Wij hebben een overzicht gemaakt van relevante (nood)steunmaatregelen voor bedrijven die winst- (VpB) en loonbelastingplichtig zijn (met name bv- en nv-bedrijven). Heb je vragen, neem dan contact op met je vaste Vectrix-adviseur of bel/mail ons
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 maart 2020
Leerplatform Edumundo haalt € 1,2 miljoen op
Capital Mills, InnovationQuarter en de founders investeren 1,2 miljoen in het Leerplatform. Edumundo, opgericht in 2001 en gevestigd te Den Haag, is een digitaal boekvervangend platform om het hoger onderwijs te verbeteren.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 10 maart 2020
€250.000 voor startup Channext
Rotterdamse startup Channext haalt €250.000 op bij informal investors. Channext, opgericht in 2018, heeft een software-as-a-service platform ontwikkeld voor online connecties tussen leveranciers en resellers om samen efficiënt naar de eindklant te kunnen verkopen en belangrijke KPI's in het kanaal te meten. Klanten zijn o.a. Dropbox, HP en Quantore. Channext, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Donderdag 27 februari 2020
Peak Capital investeert € 1,75 miljoen in Trengo
Trengo heeft een investering van € 1.750.000 ontvangen van venture capital fonds Peak Capital. Trengo heeft een SaaS-platform ontwikkeld dat verschillende klant-communicatiekanalen zoals Facebook, Whatsapp, Voice en website-chat samenvoegt in een gedeelde inbox zodat klantgerichte teams eenvoudig kunnen samenwerken en gesprekken kunnen afhandelen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 26 februari 2020
Rabo investeert in technologiefonds Speedinvest
Rabo Frontier Ventures investeert een onbekend bedrag in het pan-Europese Speedinvest. Het fonds heeft kantoren in Wenen, München, Londen, Berlijn en San Francisco. Met het nieuwe fonds ambieert Speedinvest een totale omvang van 175 miljoen euro. Speedinvest wil zo’n tachtig tot honderd investeringen doen, waarbij de focus ligt op wetenschappelijke starters, fintech en de sofwaresector.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 25 februari 2020
Horloge platform Chronext haalt € 65 MIO op
Online horlogeplatform Chronext heeft 65 miljoen dollar opgehaald bij het Nederlandse Slingshot Ventures en Endeit Capital. Ook buitenlandse investeerders Partech en Tengelmann participeerden in deze ronde. Endeit had in een eerdere ronde ook al geïnvesteerd. De financiering is een mix van aandelen- en schuldkapitaal. CHRONEXT werd in 2013 opgericht in Zwitserland en is inmiddels de belangrijkste online portal voor het kopen, verkopen of onderhouden van zowel nieuwe luxehorloges als van 2e-eigenaars, in een veilige omgeving tegen aantrekkelijke en transparante prijzen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 25 februari 2020
Clear haalt investering € 780.000 op
Healthy.Capital en Antler investeren € 780.000 in Clear. De startup, opgericht in 2019 en gevestigd te Amsterdam, ontwikkelt technologie om op basis van persoonlijke biologische gegevens voedingsadvies te kunnen geven.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 21 februari 2020
Tech investeringsfonds CapitalT gelanceerd
Ondernemers Janneke Niessen (42) en Eva de Mol (35) van investeringsfonds CapitalT maken bekend dat ze 40 miljoen euro gaan investeren in Europese technologiebedrijven. CapitalT investeert tussen de 250.000 en 3 miljoen euro per bedrijf en richt zich op startups in de ‘seed-fase’. Een groep van achttien investeerders, onder wie TomTom-oprichter Corinne Vigreux, Kees Koolen (Booking.com) en Johann Kaemingk (Optiver) heeft de miljoenen ingelegd.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 14 februari 2020
InnovationQuarter en 4impact investeren € 1 miljoen in Equalture
Recruitment startup Equalture heeft € 1 miljoen opgehaald bij InnovationQuarter en 4impact. De startup, opgericht in 2018 en gevestigd te Rotterdam, heeft een AI SaaS platform ontwikkeld waarmee het succes van beoogde werknemers kan worden voorspeld. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het team uit te breiden en internationaal versneld te kunnen doorgroeien. Equalture, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 7 februari 2020
€ 200.000 voor Secret City Trails
Transavia Ventures investeert € 200.000 in Secret City Trails en biedt Transavia Secret City Trails aan in de eigen Transavia Tips app, het mobiele inspiratieplatform voor Transavia passagiers. De startup, opgericht in 2017 en gevestigd te Lissabon, ontwikkelt games waarmee je de leukste plekken in een stad ontdekt door het volgen van aanwijzingen en het oplossen van raadsels via een webapp op je mobiele telefoon. Secret City Trails is de vijfde investering van Transavia Ventures.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 4 februari 2020
Wageningse startup FUMI Ingredients haalt € 500.000 op
Innovation Industries en Shift Invest investeren € 500.000 in FUMI Ingredients. FUMI Ingredients is opgericht in 2019 en is een spin-off van de Universiteit van Wageningen. De startup doet onderzoek naar hoe je eiwitten kunt maken van natuurlijke micro-organismen voor het volledig veganistisch maken van vleesvervangers.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 29 januari 2020
CM.com opent eerste kantoor in de VS in Los Angeles
CM.com dat eenvoudige communicatie- en betaaloplossingen biedt en onlangs een beursnotering kreeg opent zijn eerste kantoor in de VS in Los Angeles
Lees meer
Lees meer
Woensdag 29 januari 2020
€ 10 miljoen voor e-scooter deelsysteem GO Sharing
GO Sharing heeft in een financieringsronde ruim € 10 miljoen opgehaald bij Rabo Corporate Investments en de overige partners van GO Sharing. De GO Sharing e-scooters zijn volledig elektrisch. De startup werkt nauw samen met serviceprovider GreenMo, die al een landelijk dekkend servicenetwerk voor e-mobiliteit heeft in Nederland, België, Duitsland en beschikt over een locatie in Engeland. Met de opgehaalde financiering wil GO Sharing dit jaar uitbreiden naar 20 andere steden in Nederland.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 28 januari 2020
Transavia Ventures investeert € 250K in travel app GoHere
GoHere, een innovatieve app met persoonlijke en betrouwbare reistips op bestemming. De tips in GoHere kunnen van vrienden zijn, maar ook van de reisorganisatie zelf. Naast een investering van €250.000, is Transavia inmiddels ook zelf een pilot gestart met de Transavia Tips app, een eigen versie van de GoHere app voor de Transavia passagiers. ‘Reizigers zijn steeds meer op zoek naar ultieme reiservaringen die zij in korte tijd kunnen beleven, maar weten de leukste verborgen plekken niet te vinden. Platformen als Tripadvisor en The Fork bieden tips van onbekenden en hebben vaak een commerciële achtergrond. GoHere zorgt ervoor dat je alleen tips ziet van mensen die je vertrouwt, zoals je eigen vrienden of de reisorganisatie waarbij je geboekt hebt’, zegt Menno Biesiot, CEO van GoHere.
Lees meer
Lees meer
Maandag 27 januari 2020
Bas Rasker investeert € 2,25 miljoen in startup Get-E
Get-E heeft € 2,25 miljoen opgehaald bij Bas Rasker via zijn investeringsvehikel Axivate Capital. Get-E, opgericht in 2015 en gevestigd te Hoofddorp, heeft een online reserveringssysteem ontwikkeld voor taxivervoer van personeel van luchtvaartmaatschappijen. Get-E heeft inmiddels 30 werknemers en werkt voor klanten zoals Ryanair en CityJet. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen blijven groeien.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 24 januari 2020
Energie scaleup Leap haalt $ 8.2 miljoen op
Leap heeft in een Serie A ronde geleid door Union Square Ventures $ 8.2 miljoen opgehaald. Leap, opgericht in 2017 met vestigingen in Utrecht en San Francisco, heeft een online energiehandelsplatform ontwikkeld om vraag en aanbod op het elektriciteitsnet te kunnen balanceren. De opgehaalde financiering, die het totale opgehaalde kapitaal van Leap op ongeveer $ 11 miljoen brengt, zal worden gebruikt om uit te breiden naar nieuwe markten en industrieën en het team in de Verenigde Staten en Nederland te laten groeien.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 23 januari 2020
Peak Capital investeert € 1,1 miljoen in StoryChief
Startup StoryChief heeft € 1,1 miljoen opgehaald bij o.a. Peak Capital. Vorig jaar haalde de startup ook al geld op bij o.a. Belfius Bank, PMV en privé-investeerders. StoryChief, opgericht in 2017 en gevestigd te Gent, heeft een SaaS dienstverlening ontwikkelt om bedrijven te helpen om hun blogs en social posts centraal te kunnen beheren en via verschillende kanalen te publiceren. StoryChief heeft reeds +25.000 bedrijven in 70 landen aangesloten. Met de opgehaalde financiering wil wil StoryChief zijn product doorontwikkelen en zijn sales- en marketingprocessen opschalen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 21 januari 2020
Fizyr haalt financiering op bij Value Creation Capital
Value Creation Capital investeert in Fizyr. De startup, opgericht in 2014 als spin-off van de TU Delft, ontwikkelt AI-software voor machine- en computer vision. Fizyr maakt het mogelijk menselijke taken in de logistiek te automatiseren met behulp van AI. Het bedrijf ontwikkelt, onderhoudt en ondersteunt software voor een tiental toonaangevende logistieke integrators waarmee ze autonome robotica kunnen toepassen voor het verzamelen van onbekende items, boodschappen en pakjes. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor productontwikkeling en om de internationale groei te versnellen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 20 januari 2020
Seed Capital lening RVO verhoogd tot € 10 miljoen
Tot 31 maart 2020 kun je aanvragen bij RVO indienen voor de Seed Capital regeling. Indien je een investeringsfonds wilt opzetten dan verstrekt de overheid een lening voor hetzelfde bedrag tot maximaal € 10 miljoen. Totaal is er € 22 miljoen beschikbaar voor deze tender. Wil je er meer over weten en hoe Vectrix je kan helpen bij een aanvraag, neem dan contact met ons op.
Lees meer
Lees meer
Maandag 6 januari 2020
Extra voordelen voor startups met WBSO
Indien een bedrijf een S&O-verklaring (WBSO) heeft ontvangen als starter dan kan het bedrijf gebruik maken van de gebruikelijkloonregeling voor startups of de aandelenoptieregeling voor startups. Door toepassing van (één van) deze regelingen hoeft een startend bedrijf minder loonbelasting te betalen. Hieronder staan deze regelingen verder toegelicht: De gebruikelijkloonregeling voor startups: Door toepassing van de gebruikelijkloonregeling voor startups mag een ondernemer het wettelijk minimumloon nemen als gebruikelijk loon of, als dat lager is, het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking (dit moet dan wel aannemelijk gemaakt kunnen worden). Voorwaarden voor toepassing van de gebruikelijkloonregeling is dat: • de ondernemer in dienst is als werknemer van de startup; en • de ondernemer als werknemer een aanmerkelijk belang in het bedrijf heeft (bij 5% van de aandelen of meer); • de startup een S&O-verklaring (WBSO) heeft ontvangen waarin startersvoordeel is toegekend (een bedrijf wordt maximaal 3 jaar als starter aangemerkt in de eerste 5 jaren dat een onderneming inkomstenbelastingplichtig is). Indien de ondernemer aan de bovenstaande voorwaarden voldoet en verzekerd is voor de werknemersverzekeringen dan zal ook een de-minimisverklaring ingediend moeten worden bij RVO.nl om gebruik te kunnen maken van gebruikelijkloonregeling. Indien de ondernemer niet verzekerd is voor de werknemersverzekeringen dan kan de gebruikelijkloonregeling direct worden toegepast bij de aangifte loonheffingen. De aandelenoptieregeling voor startups: Indien een startup aandelenoptierechten toekent aan werknemers en deze oefent deze rechten uit of vervreemdt ze dan worden de loonheffingen over 75% (in plaats van 100%) van dit voordeel ingehouden voor zover dit voordeel niet meer is dan € 50.000. Voorwaarden voor toepassing van de aandelenoptieregeling is dat: • de startup inhoudingsplichtig is en één of meer medewerkers in loondienst zijn waarvoor een verstrekt aandelenoptierecht wordt uitgeoefend of vervreemd; en • de startup in het jaar waarin dat aandelenoptierecht is verstrekt een S&O-verklaring (WBSO) heeft ontvangen waarin startersvoordeel is toegekend (een bedrijf wordt maximaal 3 jaar als starter aangemerkt in de eerste 5 jaren dat een onderneming inkomstenbelastingplichtig is); • op het moment dat de werknemer de aandelenoptierechten uitoefent of vervreemdt het ten minste 12 maanden geleden maar niet langer dan 5 kalenderjaren geleden is dat deze rechten zijn toegekend. Voor toepassing van de aandelenoptieregeling moet altijd eerst een de-minimisverklaring ingediend worden bij RVO.nl. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de gebruikelijkloonregeling voor startups of de aandelenoptieregeling voor startups of andere subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 3 januari 2020
Online kredietverlener Swish Fund haalt € 15 miljoen op
Slingshot Ventures en Shoe Investments (Peter Schoen, mede-oprichter NLE) investeren € 15 miljoen groeigeld in Swishfund. Een deel van dit geld wordt gebruikt voor de groei van de organisatie zelf en de rest voor kredietverstrekking aan MKB-bedrijven. Bedrijven kunnen tot een half miljoen euro kortlopende leningen (3-6-12 maanden) bij Swishfund krijgen. De beoordeling van de kredietaanvraag gebeurt online en is gebaseerd voorspellende algoritmes zoals betaalgedrag en bedrijfsprestaties. Om in aanmerking te komen voor een lening moet het bedrijf minimaal 1 jaar staan ingeschreven bij de KvK en minimaal € 50K jaaromzet hebben.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 3 januari 2020
BlueConic haalt $ 13 miljoen op
Het van origine Nederlandse BlueConic heeft $ 13 miljoen opgehaald in een Series B financieringsronde onder leiding van de nieuwe investeerder Spring Lake Equity Partners met bijdragen van bestaande investeerder Sigma Prime Ventures en angel investeerders. De Scaleup, opgericht in 2010 met hoofdkantoor in Boston, heeft een customer data platform ontwikkeld om first-party data uit een hoeveelheid aan ongelijksoortige systemen te kunnen ontsluiten wanneer dat nodig is voor marketing. Inmiddels maken meer dan 300 consumenten- en B2B-merken gebruik van het platform, waaronder Hearst Kranten, Moen, T-Mobile, ING, America's Test Kitchen en Franklin.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 2 januari 2020
Werkplatform Maqqie haalt € 1 miljoen op bij business angels
Werkplatform Maqqie een extra kapitaalinjectie van bijna 1 miljoen euro gekregen. Twee nieuwe partijen waaronder projectontwikkelaar Daan van der Vorm en Jan Vivanuit investeren vanuit hun investeringsfondsen in het platform. Met een app kunnen bedrijven eenvoudig en verantwoord flexwerkers selecteren, inhuren, inplannen en verlonen. Er wordt rekening gehouden met alle relevante wet- en regelgeving en CAO's. In totaal heeft Maqqie sinds 2017 een bedrag van € 1,7 miljoen aan kapitaal opgehaald. Bij Maqqie werken veertien personen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 17 december 2019
Wijzigingen WBSO goedgekeurd
Belastingplan 2020 door Eerste Kamer: wijzigingen WBSO definitief!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 december 2019
Floryn haalt 60 miljoen op!
Fintechstart-up Floryn heeft € 60 miljoen opgehaald bij NIBC Bank en vermogende personen. Floryn heeft een online platform ontwikkeld voor het verstrekken van zakelijk krediet. Het meredeel van de € 60 miljoen is bedoeld voor schuldfinanciering om meer en grotere bedrijven een lening te kunnen verstrekken. Floryn haalde in twee eerdere rondes al bijna € 10 miljoen op.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 10 december 2019
Bagpoint haalt € 525.000 op
Bagpoint heeft € 525.000 opgehaald bij Angels. Bagpoint, opgericht in 2017 en gevestigd te Lansmeer, heeft een BaaS platform (bagage as a service) en een Bag drop machine ontwikkeld waarmee internationale reizigers hun bagage kunnen laten bezorgen naar de gewenste bestemming. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het platform door te ontwikkelen en voor verdere commercialisatie. Bagpoint, gefeliciteerd met de opgehaalde financiering en met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 29 november 2019
Top 10 tips: hoe doe ik zaken in de VS?
Vrijdag 29 november hadden we onze masterclass hoe doe ik zaken in de VS. Eén van de sprekers was Daan Reijnders, CEO van Instant Magazine. Instant Magazine ontwikkelt software waarmee klanten eenvoudig digitale content kunnen creëren en publiceren, zoals online magazines. De software wordt als SaaS aangeboden. Afgelopen zomer heeft het bedrijf een nieuwe financieringsronde van € 4,6 miljoen opgehaald, o.a. om hun team in de Verenigde Staten uit te breiden. Investeerder van het eerst uur Newion Investments deed in deze ronde ook weer mee. Daan had ze ontmoet tijdens onze masterclass Termsheet en Participatieovereenkomst. Instant Magazine is inmiddels 2 jaar actief in de VS en heeft een kantoor in New York City waar 8 mensen werken. Met hulp van onze VS partners heeft Daan o.a. zijn bedrijf opgericht, oftewel incorporation, en zijn boekhouding en Visa voor de VS geregeld.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 27 november 2019
Forward.One en Superangel investeren in Rocsys
Forward.One en Superangel uit Estland investeren tussen de € 1 en 3 miljoen euro in Rocsys. De Delftse onderneming bouwt aan de infrastructuur voor het geautomatiseerd opladen van elektrische voertuigen. Gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Donderdag 21 november 2019
Picnic haalt € 250 miljoen op
Online supermarkt Picnic heeft € 250 miljoen opgehaald voor een gerobotiseerd distributiecenrum. ABN Amro stopt er € 50 miljoen in en de rest komt van de huidige investeerders die in 2017 ook al € 100 miljoen in het bedrijf hebben gestopt.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 13 november 2019
Onderwijsstartup LessonUp ontvangt € 350.000 van Peak Capital
Peak Capital investeert 350.000 euro in LessonUp. De startup, opgericht in 2015 en gevestigd te Den Haag, is het grootste onderwijsplatform van Nederland dat door duizenden leraren in het Basis- en Voortgezet Onderwijs dagelijks wordt gebruikt om digitaal les te geven. LessonUp, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 12 november 2019
20Face haalt financiering op bij VCC en Oost NL
20Face heeft geld opgehaald bij o.a. Value Creation Capital en Oost NL. De spin-off van de Universiteit Twente is opgericht in 2016 en ontwikkelt gezichtsherkenningstechnologie waarbij 20Face volledige privacy en regie voor de gebruiker op hun platform garandeert. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de organisatie verder te versterken, nieuwe marktsegmenten te ontwikkelen en om (inter)nationale groei verder te faciliteren. Gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 12 november 2019
Fintech startup Flow haalt € 600.000 op
Flow, opgericht in 2018 en gevestigd te Tijnje in Friesland, is een app om automatische te kunnen budgetteren, sparen en straks ook beleggen. Klanten van Flow zijn freelancers en consumenten. Klanten kunnen al hun bankrekeningen koppelen aan de app en die zorgt ervoor dat je geld automatisch verdeeld wordt over verschillende potjes, bijvoorbeeld je boodschappen, tanken, vakantie of BTW. De opgehaalde financiering zal onder andere gebruikt worden om de laatste stap te kunnen zetten voor een zogeheten PSD2-vergunning. Flow, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 29 oktober 2019
Oud Startup deal van het Jaar genomineerde Tiqets haalt € 56 miljoen op bij o.a. AirBNB
Tiqets haalt € 56 miljoen op bij AirBNB en de huidige investeerders HPE growth Capital, Capital Mills en Investion. De scale-up, opgericht in 2014 en gevestigd te Amsterdam, heeft een online platform ontwikkeld waarmee consumenten online toegangskaarten kunnen kopen voor musea en attracties. Via het platform heeft Tiqets in 2019 meer dan tien miljoen kaartjes verkocht en het bedrijf heeft inmiddels 200 medewerkers. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het platform door te ontwikkelen met nieuwe functionaliteit zoals om met een mobiel vlak voor het bezoek van een museum of attractie in de eigen taal van de consument een kaart kunnen kopen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 24 oktober 2019
Thuiskomen zonder huissleutel met een ‘magic touch’ dankzij het Innovatiekrediet
Het Amsterdamse Loqed maakt haar slimme deurslot nóg slimmer door de ontwikkeling van een ‘magic touch’. Deze bijzondere innovatie wordt mede gefinancierd met het RVO Innovatiekrediet. Met het smart lock van Loqed kun je nooit meer je sleutels vergeten. Voortaan open je je deur met alleen je mobiele telefoon in je broekzak. Als de batterij van je telefoon leeg is, kun je met een pincode naar binnen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 23 oktober 2019
Business Week Noord Amerika 9-12 december
Wil je zakendoen met of in de Verenigde Staten, Canada en/of Mexico? Kom dan van 9 tot en met 12 december naar de Business Week Noord-Amerika en krijg antwoord op je vragen. De Business week Noord-Amerika biedt Nederlandse bedrijven een unieke kans om met een uitgebreid en divers netwerk in contact te komen. Je ontmoet vertegenwoordigers van ervaren bedrijven, sectorspecialisten, private ondersteuners en een groot aantal medewerkers van handelsafdelingen van Nederlandse ambassades, consulaten-generaal en Netherlands Business Support Offices uit de Verenigde Staten, Canada en Mexico.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 17 oktober 2019
€ 100.000 voor Travel Diaries
Travel Diaries haalt € 100.000 op bij Transavia. Travel Diaries, opgericht in 2014, heeft een online applicatie ontwikkeld waar reizigers een online dagboek kunnen samenstellen, delen en laten afdrukken in boekvorm. Met de opgehaalde finaciering wil Travel Diaries doorgroeien naar een miljoen gebruikers en wil de startup ook een whitelabel-formule ontwikkelen voor reisorganisaties.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 15 oktober 2019
INKEF en Citi ventures investeren € 5 miljoen in fintech scale-up Cashforce
Cashforce haalt € 5 miljoen op in een financieringsronde geleid door INKEF Capital en Citi Ventures. Cashforce, gevestigd te Antwerpen en opgericht in 2012, is een cash forecasting en werkkapitaal analyseplatform gericht op automatisering en gegevensintegratie. Het platform helpt financiële en treasury-afdelingen tijd en geld te besparen door het aanbieden van nauwkeurige cashflowprognoses middels ERP- en TMS-integratie, geavanceerde analyses en machine learning. De startup heeft kantoren in Amsterdam, New York, Londen en Kopenhagen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld internationaal te kunnen groeien.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 10 oktober 2019
Wat is de WBSO subsidie en voor wie is het interessant
Voor wie is de WBSO interessant: Alle ondernemers die nieuwe producten, productieprocessen en/of nieuwe software in Nederland ontwikkelen kunnen in aanmerking komen voor de WBSO-subsidie. De werknemers, die deze ontwikkelwerkzaamheden uitvoeren, moeten bij de aanvragende onderneming op de loonlijst staan. De WBSO-subsidie is namelijk een loonkostensubsidie die wordt verrekend met de loonbelasting en premies volksverzekeringen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 9 oktober 2019
ScaleUp Summit met Verne Harnish, 19 november 2020
Na het grote succes van vorig jaar heeft ScaleUp Company Verne Harnish dit jaar weer uitgenodigd om te spreken op de ScaleUp Summit. Het thema van dit jaar is mensen & cultuur, rondom drie vraagstukken: Hoe creëer ik een cultuur van accountability? Hoe ontwikkel en behoud ik de beste mensen? Hoe krijg ik mijn mensen mee met de missie en visie?
Lees meer
Lees meer
Donderdag 3 oktober 2019
€ 600.000 voor personalized health startup Orikami
Personalized healthcare startup Orikami heeft een investering van € 600.000 ontvangen van Healthy.Capital. Orikami, opgericht in 2011 en gevestigd te Nijmegen, ontwikkelt medisch gevalideerde Artificiële Intelligentie software om data van patiënten te vertalen naar een digitale behandelondersteuning zodat medisch specialisten medicatie effectiever kunnen inzetten bij patiënten en de behandeluitkomsten verbeteren. Daarnaast blijft de zorg zo betaalbaar doordat er minder kostbare behandelingen worden verspild. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen groeien.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 1 oktober 2019
CM.com wil € 100 miljoen ophalen met beursgang
CM.com wil op 11 oktober een beursgang maken in Amsterdam en daarmee € 100 miljoen ophalen. De aandelen zullen voor een koers van tussen de € 15 tot 19 euro per aandeel worden aangeboden. CM.com, opgericht in 1999 met het hoofdkantoor gevestigd te Breda, heeft een communicatieplatform ontwikkeld met verschillende berichtkanalen, interactieve spraakoplossingen en betalingsoplossingen. De opgehaalde financiering zal onder andere gebruikt worden voor het doen van overnames en voor het afkopen van leningen van ABN Amro en de Europese Investeringsbank.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 1 oktober 2019
BOM, VCC en Mibiton investeren in InProcess-LSP
InProcess-LSP haalt geld op bij huidige investeerder BOM Brabant Ventures en nieuwe investeerders Value Creation Capital en Mibiton voor marktintroductie NanoFlowSizer. InProcess-LSP, opgericht in 2014 en gevestigd te Oss, heeft een nieuwe technologie, NanoFlowSizer, ontwikkeld zodat er meer efficiëntie is bij ontwikkeling en productie nano-medicijnen. De NanoFlowSizer is een innovatief meetinstrument dat het productieproces van medicijnen sterk verbetert. De technologie is recentelijk gepresenteerd tijdens de jaarlijkse IFPAC meeting in Washington eerder dit jaar. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor de commercialisatie van de ontwikkelde technologie.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 1 oktober 2019
€ 3 miljoen opgehaald door Sympower
Sympower haalt € 3 miljoen op bij Social Impact Ventures, PDENH, de huidige investeerders en het team. Sympower, opgericht in 2015 en gevestigd te Amsterdam, heeft een platform ontwikkeld waarmee vraag en aanbod van elektriciteit in evenwicht kan worden gebracht. Het platform is inmiddels actief op de elektriciteitsmarkten in Nederland en Finland. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld internationaal te kunnen uitrollen.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 20 september 2019
€ 5 miljoen voor Fintech scale-up Onegini
Walvis en de bestaande investeerders The Hatch Firm en InnovationQuarter investeren € 5 miljoen in Onegini. De scale-up, opgericht in 2011 en gevestigd te Woerden, heeft technologie ontwikkeld om veilig omnichannel te communiceren via digitale kanalen. Onegini heeft 45+ miljoen gebruikers. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor doorontwikkeling van de technologie en groei in België en Duitsland.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 19 september 2019
NL ondernemer kan geen financieringsadviseur vinden
De Nederlandse ondernemer kan geen externe financieringsadviseur vinden. Tot die conclusie lijkt onderzoeksbureau Sherloq te komen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 18 september 2019
€ 300.000 voor lenzentechnologie ontwikkelaar Addoptics
Addoptics ontvangt € 300.000 uit vroege fase investeringsfonds UNIIQ. De startup, opgericht in 2018 en gevestigd te Rotterdam, heeft een innovatieve methode ontwikkeld die de levertijd van het fabriceren van klantspecifieke lenzen voor o.a. de ontwikkeling van smartphones of verlichting terug kan brengen van 6 weken naar 6 dagen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om doorontwikkeling van de technologie. Addoptics, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 18 september 2019
$ 268 miljoen voor Nederlandse scale-up GitLab
Het Nederlandse GitLab heeft $ 268 miljoen opgehaald bij Amerikaanse VC's. Hiermee heeft het bedrijf een waardering van $ 2,75 miljard. GitLab, opgericht in 2013 en met inmiddels HQ in San Francisco, heeft een platform ontwikkeld waarop programmeurs samen kunnen werken. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het platform uit te breiden met nieuwe functionaliteit zoals planning, monitoring en beveiliging. Daarnaast wordt de financiering gebruikt om door te kunnen groeien in Europa. GitLab heeft inmiddels 800+ werknemers in 55 landen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 17 september 2019
Kabinetsplannen voor de WBSO in 2020
Kabinetsplannen voor de WBSO in 2020: voorwaarden, bedragen en percentages.
Lees meer
Lees meer
Maandag 16 september 2019
Afrekenplatform Involtum ontvangt € 1 miljoen
Involtum ontvangt € 1 miljoen van Energie-innovatiefonds ENERGIIQ en bestaande aandeelhouders. Involtum, opgericht in 2015 en gevestigd te Rotterdam, heeft een schakel- en afrekenplatform ontwikkeld voor elektrische laadpunten en andere stroomvoorzieningen. Via het platform kan o.a. parkeerplaatsen, campingplaatsen, festivalterreinen en in jacht- en zeehavens afgerekend worden voor het tijdelijk gebruik van stroom. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor doorontwikkeling van het platform en uitrol daarvan. Involtum, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 september 2019
€ 3 miljoen voor retail startup Orderchamp
Orderchamp haalt € 3 miljoen op bij o.a. henQ. Orderchamp, opgericht in 2018 en gevestigd te Amsterdam, heeft een online marktplaats ontwikkeld voor retailers en hun leveranciers. Orderchamp is opgericht door dezelfde founders achter SEOshop. Dit bedrijf staat nu genoteerd aan de beurs van Toronto met een waarde van € 2,3 miljard. Met de opgehaalde financiering wil de startup versneld internationaal kunnen groeien. Orderchamp, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 10 september 2019
Stichting MKB Financiering introduceert het keurmerk Erkend MKB Financier
Stichting MKB Financiering introduceert het keurmerk Erkend MKB Financier om de kwaliteit, professionaliteit en transparantie in de mkb financieringsmarkt te bevorderen. Het keurmerk ontvangt een mkb financier bij het voldoen aan de belangrijkste eisen op het gebied van verantwoord en passend financieren van mkb ondernemers en ZZP’ers. De Stichting heeft daarnaast de eerste 11 financiers bekend gemaakt die het keurmerk hebben ontvangen: Boozt24, Collin Crowdfund, Dynamic Credit, Fiduciam, FundIQ, Geldvoorelkaar, NPEX, October, Qredits, Spotcap en Voldaan.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 6 september 2019
Medal.tv haalt $ 9.000.000 op bij o.a. Horizons Ventures
Game startup Medal.tv haalt $ 9.000.000 op bij o.a. Horizons Ventures. Begin dit jaar kreeg de startup al $3.500.000 aan groeifinanciering. Medal.tv, opgericht in 2015, heeft een online platform ontwikkeld voor het delen van gamebeelden tussen vrienden. De startup heeft een kantoor in Amsterdam en LA, 30 werknemers en zou elke week nog 10-20% groeien. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen doorgroeien. Medal.tv, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 3 september 2019
Dutch Founders Fund investeert € 750.000 in Voicebooking
Voicebooking, www.voicebooking.com, haalt € 750.000 op bij het nieuwe Dutch Founders Fund. Voicebooking, opgericht in 2011 en gevestigd te Amsterdam, heeft een online spraakbureau ontwikkeld waar klanten in een paar eenvoudige stappen een voice-over kunnen boeken voor hun opname. Vanuit Amsterdam levert Voicebooking voice-overs in meer dan 70 talen en voor +50 landen in Europa en daarbuiten. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen doorgroeien.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 3 september 2019
RVO handelsmissie naar Singapore voor tech startups en scaleups in AI en Blockchain 10 tm 15 november
Ben je geïnteresseerd in de Aziatische markt dan is deze handelsmissie van 10 t/m 15 november naar Singapore wellicht interessant voor jou. In deze week worden het toonaangevende Singapore Fintech Festival (SFF) en de Singapore Week of Innovation & Technology (SWITCH) tegelijk georganiseerd.
Lees meer
Lees meer
Maandag 2 september 2019
Management en investeerder Walvis nemen iBOOD over
Het management van iBOOD en de Nederlandse investeerder Walvis nemen het e-commerceplatform over van het moederbedrijf van MediaMarkt. Financiële details van de verkoop zijn niet bekendgemaakt. iBOOD, opgericht in 2005 en gevestigd te Amsterdam, is actief in vijf Europese landen en de websites in de Benelux hebben dagelijks tweehonderdduizend bezoekers. Het bedrijf wil de komende jaren doorgroeien tot Europa’s grootste premium brand day deals.
Lees meer
Lees meer
Zaterdag 31 augustus 2019
Holland Paviljoen op Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas 7 tm 10 januari 2020
Nederland presenteert zich op CES 2020 met een Holland Paviljoen met ruimte voor startups. De beursdeelname richt zich op het versterken van de positie van Nederlandse startups op de Amerikaanse markt.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 30 augustus 2019
Hotelsoftware Mews haalt € 33 miljoen op
Mews haalt € 33 miljoen op bij o.a. het Amerikaanse Battery Ventures en bij HenQ. De scaleup, opgericht in 2012, heeft software ontwikkeld waarmee met een klik op de knop de openstaande rekeningen van de kamer betaald kunnen worden en kan worden uitgecheckt. Het bedrijf heeft inmiddels 280 werknemers, is actief in 47 landen voor 1.000 hotels. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het techteam uit te breiden en kantoren te openen in o.a. Stockholm en Milaan.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 28 augustus 2019
Hulpmiddelen WBSO-administratie
Vectrix had altijd een fysieke administratiemap voor klanten. Voor velen is dat niet meer van deze tijd.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 28 augustus 2019
Aiir Innovations haalt € 500.000 op
Mainport Innovation Fund II investeert € 500.000 in Aiir Innovations. De startup, opgericht in 2016 en gevestigd te Amsterdam, ontwikkelt software die de monteurs kunnen gebruiken bij de controle van vliegtuigmotoren. De software verhoogt de productiviteit van de inspectie, zodat de monteur zich kan richten op de beoordeling van de schades. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om verder uit te breiden naar het buitenland. Aiir Innovations, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event! https://www.vectrix.nl/events/2020-04-16/vectrix-nextstage-startup-deal-en-investeerder-van-het-jaar-verkiezing-2020/
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 27 augustus 2019
Fintech startup Dyme ontvangt investering van € 600.000 van Peak Capital
Peak Capital Fund IV investeert € 600.000 in Dyme. De fintech startup, opgericht in 2018 en gevestigd te Amsterdam, ontwikkelt software technologie om consumenten financieel inzicht, bespaartips en juridisch advies te geven. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor productontwikkeling en voor verdere doorgroei naar 100.000 gebruikers. Dyme, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event! https://www.vectrix.nl/events/2020-04-16/vectrix-nextstage-startup-deal-en-investeerder-van-het-jaar-verkiezing-2020/
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 23 augustus 2019
Vectrix WBSO scan
Maak je nieuwe producten of software? Ontwikkel je nieuwe technologie? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor de WBSO subsidie. Meer weten? Vul de WBSO scan in https://www.vectrix.nl/subsidie/wbso-scan/ of kom naar onze workshop.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 22 augustus 2019
€ 1,3 miljoen voor leerplatform Knowingo+
Een aantal informele investeerders en BOM Brabant Ventures investeren € 1,3 miljoen in Knowingo+. Vorig jaar haalde de startup ook al € 2 miljoen op bij Airbridge Equity Partners en een klein aantal informal investors. Knowingo+ is een cloud-based leerplatform dat organisaties helpt om medewerkers spelenderwijs te laten leren met behulp van kunstmatige intelligentie en gamificatie. Organisaties als PostNL, Rentokil, SVB, Provincie Noord-Brabant en Royal IHC gebruiken het platform. De investering wordt door het leerplatform uit Breda ingezet om de snelle groei in binnen- en buitenland te versnellen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 20 augustus 2019
€ 35 miljoen voor WeTransfer
WeTransfer haalt € 35 miljoen op bij o.a. HPE Growth en Highland Europe. Eerder haalde de scaleup uit Amsterdam al € 22 miljoen op. Met de opgehaalde financiering wil WeTransfer een nog breder publiek aanspreken. Oprichter Nalden zal in de raad van commisarissen worden vervanger door Jonne de Leeuw van HPE Growth.
Lees meer
Lees meer
Maandag 19 augustus 2019
Ruim € 1 miljoen innovatiekrediet voor Kepler Vision Technologies
Voor de ontwikkeling van “body language recognition" middels computer vision en machine learning heeft Kepler Vision Technologies ruim € 1 miljoen innovatiekrediet van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ontvangen. Met behulp van standaard videocamera’s kun je met de Artificial Intelligence (AI) technologie van Kepler real time video beelden analyseren en detecteren of personen hulp nodig hebben (https://keplervision.eu/demo/). Ook kan worden herkend of patiënten voldoende eten of drinken, genoeg beweging krijgen, en zich goed voelen. Klanten voor deze diensten zijn verzorgingstehuizen, thuiszorgorganisaties, en psychiatrische instellingen. Deze organisaties verlagen met de Kepler applicatie de werkdruk op hun personeel significant. Hierdoor kunnen de zorgverleners meer “echte” aandacht en zorg geven aan hun patiënten.
Lees meer
Lees meer
Maandag 19 augustus 2019
€ 1,4 miljoen voor slaapcoaching-platform Shleep
Shleep heeft bij o.a. Global Founders Capital en Health Innovations € 1,4 miljoen opgehaald. De startup, opgericht in 2016 en gevestigd te Amsterdam, heeft een op wetenschap gebaseerde slaapcoaching platform ontwikkeld voor bedrijven. Klanten zijn o.a. de Huffington Post, Deloitte en Spotify, die allemaal resultaten in slaap (50% vermindering van slaapschuld) en prestaties (15-21% verhoging van productiviteit) hebben behaald. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen doorgroeien. Shleep, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en zie jullie volgend jaar op ons event. https://www.vectrix.nl/events/2020-04-16/vectrix-nextstage-startup-deal-en-investeerder-van-het-jaar-verkiezing-2020/
Lees meer
Lees meer
Donderdag 15 augustus 2019
Nieuw fonds en partner voor Peak Capital
Peak Capital heeft haar vierde fonds opgericht ter grootte van € 66 miljoen. Het nieuwe fonds richt zich op snelgroeiende Europese marktplaatsen, platformen en SaaS bedrijven. Het opgehaalde geld komt onder andere van de oprichters van Belvilla, Funda, Wehkamp en Sunweb en is bedoeld om 20 investeringen mee te doen. Daarnaast heeft Peak Capital het team uitgebreid met Jacqueline van den Ende, oud ondernemer en voorheen werkzaam bij HAL Investments en Rocket Internet.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 6 augustus 2019
€ 2 miljoen voor Naïf
Naïf ontvangt van o.a. DOEN Participaties en VenturesOne € 2 miljoen aan groeigeld. Naïf, opgericht in 2013 en gevestigd te Den Haag, ontwikkelt huidverzorgingsproducten voor baby's en kinderen zonder schadelijke ingrediënten. Met de opgehaalde financiering wil de startup nieuwe producten ontwikkelen en de verpakking verduurzamen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 31 juli 2019
Harver haalt $ 15 miljoen op
Harver haalt $ 15 miljoen op bij de Amerikaanse investeerder Insight Partners. De scaleup heeft een online platform ontwikkeld waarmee bedrijven sollicitanten eenvoudiger kunnen vinden en werkzoekenden een baan kunnen vinden die aansluit bij hun kennis, kunde en persoonlijkheid. Harver is opgericht in 2013 en heeft inmiddels kantoren in Amsterdam, New York en London en heeft klanten zoals Uber, Booking.com en Heineken. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om verder internationaal te kunnen uitrollen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 31 juli 2019
Vectrix is op zoek naar nieuwe collega's
Wij zoeken een ervaren en ondernemende subsidie-adviseur voor het verder uitbouwen van onze klantenportefeuille in de regio Zuid- en Oost-Nederland. Je collega's uit Amsterdam zullen je hierbij ondersteunen. We verwachten van jou een ondernemende inzet en ervaring met het begeleiden van technologiebedrijven bij het aanvragen van subsidies en kredieten. Van ons mag je een professionele werkomgeving, met ruimte voor eigen ondernemerschap en passie voor technologie, innovatie, financiering en ondernemers verwachten. Beginnend subsidie- en financieringsadviseur Wil je werken voor jonge, snelgroeiende startups en scaleups. Heb je verstand van technologie, ondernemerschap en financiering? Dan is deze functie wellicht iets voor jou. Je werkt vanuit ons kantoor in Amsterdam. Je wordt opgeleid door ervaren collega's. Je schrijft projectplannen, subsidieaanvragen en bezoekt klanten. Je werkt vanaf je eerste dag voor ondernemers met groeiambities die werken met en aan de nieuwste technologieën. Word je ook enthousiast? Stuur ons dan een mail met motivatie en CV.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 30 juli 2019
Sensorfact haalt € 1,25 miljoen op
Forward.one investeert € 1,25 miljoen in Sensorfact en verkrijgt daarmee een belang van 35%. De startup, opgericht in 2016 en gevestigd te Utrecht, ontwikkelt en verkoopt draadloze energiemeters waarmee industriële bedrijven in staat zijn om te besparen op het energieverbruik. Sensorfact heeft 25 medewerkers en 180 klanten, voornamelijk in de kunststof-, voedingsmiddelen- en metaalindustrie. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor verdere internationale groei in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Sensorfact, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en zie jullie volgend jaar op ons event.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 30 juli 2019
€ 5 miljoen voor Vakanties.nl
Joost Romeijn, oprichter van Sunweb, investeert € 5 miljoen in Vakanties.nl. Ondernemer Judith Eyck begon in 2017 de website Vakanties.nl die gepersonaliseerde aanbiedingen voor overnachtingen, huurauto’s en vluchten bundelt. Er werken inmiddels 19 medewerkers bij de startup. De opgehaalde financiering wordt onder andere gebruikt voor de ontwikkeling van een chatbot om versneld te kunnen doorgroeien. Vakanties.nl, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en zie jullie volgend jaar op ons event.
Lees meer
Lees meer
Maandag 29 juli 2019
Shift Invest en Future Food Fund investeren € 2 miljoen in Foamplant
Foamplant heeft € 2 miljoen opgehaald bij Shift Invest en Future Food Fund. De startup, opgericht in 2015 en gevestigd te Groningen, ontwikkelt duurzame alternatieven voor schuimmaterialen. De opgehaalde financiering wordt onder andere gebruikt om het op schuim gebaseerde en turfvrije tuinbouwsubstraat Growfoam te kunnen lanceren en om verdere productontwikkeling voor biologisch afbreekbare technische schuimen te kunnen ontwikkelen. Foamplant, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en zie jullie volgend jaar op ons event.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 25 juli 2019
VCC investeert in Cyber Security startup SmartLockr
Value Creation Capital investeert in SmartLockr. De startup, opgericht in 2013 en gevestigd te Amsterdam, ontwikkelt een Intelligent Data Protection Platform dat de veilige overdracht van privacygevoelige gegevens mogelijk maakt. Het bedrijf is actief in 6 Europese landen en heeft ongeveer 500 klanten welke actief zijn in de zorg, juridische zaken, accountancy, financiële dienstverlening en consultancy. Met de opgehaalde financiering kan SmartLockr zijn huidige klantenbestand in de Benelux uitbreiden en zijn positie in de Scandinavische landen en Duitsland versnellen.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 19 juli 2019
Miljoenen voor testsoftware ontwikkelaar Valori
Holland Capital heeft met een miljoenen investering een meerderheidsbelang gekregen in Valori. Het bedrijf, opgericht in 1989 en gevestigd te Utrecht, ontwikkelt testsoftware en adviseert bedrijven over hun IT-waardeketen. Valori heeft 200 medewerkers, omzet van € 20/25 miljoen en heeft klanten als ING en Greenchoice. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor ontwikkeling van nieuwe software.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 19 juli 2019
€ 2,5 miljoen voor Dashmote
Amerikaanse en Chinese investeerders, SP Investment Associates, Three Curve Capital en Gaomei Yunjing Investments investeren € 2,5 miljoen in Dashmote. De startup uit Amsterdam, opgericht in 2014, ontwikkelt een AI SaaS platform om de miljarden geüploade foto’s op het internet te kunnen analyseren zodat bedrijven hun marketing strategie kunnen verbeteren. Dashmote heeft klanten zoals Heineken en Unilever. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om te groeien van 45 naar 90 medewerkers, kantoren te openen in New York en Shanghai. Dashmote, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en zie jullie volgend jaar op ons event.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 18 juli 2019
€ 10 miljoen voor vliegtuigsimulatoren ontwikkelaar
Kempen European Private Equity Fund investeert € 10 miljoen in Avion Group. De startup, gevestigd te Nieuw-Vennep en opgericht in 2014 door Marty van Veluw en Arthur Bezuidenhout, ontwikkelt goedkopere en eenvoudiger te installeren simulatoren dan concurrenten. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om een trainingscentrum te openen op Londen Gatwick en door ontwikkeling van de software.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 16 juli 2019
Peak Capital investeert € 450.000 in Happyprinting
Het Nederlandse online printing bedrijf Happyprinting heeft een investering van € 450.000 ontvangen van de Nederlandse venture capitalist Peak Capital. Happyprinting is in 2017 gestart met de ontwikkeling van een intuïtieve webshop voor online printing, inclusief het merk en de marketing. Het platform wordt nu wereldwijd als een service aangeboden aan drukkers. Happyprinting is de officiële partner van het HP Indigo InnoPartner-programma, dat Happyprinting in contact brengt met en helpt in de samenwerking met drukkers over de hele wereld. De investering zal worden gebruikt om de internationale uitrol van Happyprinting te versnellen en het online printing platform verder te ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 12 juli 2019
€ 4 miljoen voor startup Jexia
Angels hebben € 4 miljoen geïnvesteerd in Jexia. De startup, opgericht in 2015 en gevestigd te Amsterdam, levert in de cloud backend-software voor websites en apps. De opgehaalde financiering wordt onder andere gebruikt voor de ontwikkeling van een samenwerkingstool voor development teams.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 11 juli 2019
Dalende trend gebruik WBSO zet ook door in 2018!
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vandaag de jaarcijfers 2018 omtrent de WBSO-regeling gepubliceerd. Sinds 2015 is er een dalende trend van het aantal bedrijven dat gebruik maakt van de WBSO en ook in 2018 daalde het gebruik met 4,6%. Vooral het gebruik onder starters en zelfstandige daalde in 2018. In 2019 gaat RVO.nl onderzoek doen naar de daling van het gebruik. In 2018 daalde ook het aantal WBSO-projecten met 4% tot 130.273 R&D-projecten. Van de toegekende projecten is 72% gericht op de ontwikkeling van producten, 16% op de ontwikkeling van programmatuur en 12% op de ontwikkeling van productieprocessen. Hieronder staan de belangrijkste cijfers uit het rapport. WBSO Jaarcijfers 2017 2018 Toegekende WBSO afdrachtsvermindering € 1.455.000.000 € 1.374.000.000 Toegekende projecten 135.000 130.273 Aantal bedrijven 21.265 20.280 Aantal starters 3.175 2.850
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 5 juli 2019
MIT-R&D-samenwerkingsprojecten sluit 10 september!
Een mkb-ondernemer kan met deze regeling subsidie krijgen voor industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling, uitgevoerd door een samenwerkingsverband van minimaal 2 Nederlandse mkb-ondernemers. De subsidie bedraagt maximaal 35% van de subsidiabele kosten. De hoogte van de subsidie is minimaal € 25.000 tot maximaal € 175.000 per deelnemer. De regeling MIT-R&D-samenwerkingsprojecten is een tenderregeling, inhoudende dat na afloop van de indientermijn de beste aanvragen worden toegekend tot dat het budget is uitgeput. Neem daarom uw tijd om een gedegen aanvraag te schrijven en dien voor 17.00 uur op 10 september 2019 uw aanvraag in. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de MIT-regeling of andere subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl
Lees meer
Lees meer
Donderdag 4 juli 2019
€ 30 miljoen voor deelstep Dott
De huidige aandeelhouders, o.a. Naspers en EQT Ventures, hebben € 30 miljoen extra geïnvesteerd in Dott. De deelstep startup, gevestigd te Amsterdam en opgericht in 2018, heeft deelsteps in Brussel, Parijs, Lyon en Milaan. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om uit te rollen naar andere steden en om de deelstep door te kunnen ontwikkelen. In Nederland mag de deelstep nog niet de weg op.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 3 juli 2019
Betaaldienstverlener Mollie haalt € 25 miljoen op
Mollie heeft € 25 miljoen opgehaald bij vermogende individuen en families. Het fintech-bedrijf, opgericht in 2004 en gevestigd te Amsterdam, helpt MKB bedrijven met het betaalverkeer voor hun webwinkels. Mollie heeft inmiddels 145 medewerkers en 65.000 bedrijven als klant. In Nederland heeft Mollie een marktaandeel van 50% en in België een marktaandeel van 35%. Met de opgehaalde financiering wil Mollie versneld kunnen doorgroeien in de rest van Europa.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 3 juli 2019
WBSO 2019 aanvragen mogelijk tot eind augustus!
Indien u nog gebruik wilt maken van de WBSO dit jaar dan kan u tot uiterlijk 31 augustus een WBSO-aanvraag indienen. Deze aanvraag loopt dan van oktober tot en met december 2019. Er zit namelijk altijd een maand tussen het aanvragen en het verkrijgen van de WBSO-subsidie en de termijn van een WBSO-aanvraag is minimaal drie maanden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de WBSO-regeling of andere subsidies, waaronder de Innovatiebox? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl
Lees meer
Lees meer
Maandag 1 juli 2019
€ 4,3 miljoen voor Office App
In een financieringsronde geleid door de Duitse VC JOIN Capital en het Oostenrijkse SIGNA Group of Companies heeft Office App € 4,3 miljoen opgehaald. Office App, gevestigd te Amsterdam en opgericht in 2014, heeft een platform ontwikkeld om efficient kantoorcomplexen te kunnen beheren. Office App is actief in 10 landen en heeft klanten zoals UBS, BNP Baripas en Dell. De financiering zal gebruikt worden voor versnelde groei binnen Europa en voor het betreden van de Noord-Amerikaanse markt.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 26 juni 2019
Prime Ventures investeert € 22 miljoen in scaleup CreativeGroup
CreativeGroup haalt € 22 miljoen op bij Prime Ventures. De scaleup, opgericht in 2003 en gevestigd te Amsterdam, heeft een online platform ontwikkeld voor online tegoeden. Met het product Recharge kunnen consumenten beltegoed opwaarderen en met Rapido kan tegoed worden gekocht voor internetdiensten zoals eBay, Playstation en Spotify. CreativeGroup wil met de opgehaalde financiering wereldwijd marktleider worden.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 25 juni 2019
€ 2,2 miljoen voor Taxi2Airport
VOC Capital Partners investeert € 2,2 miljoen in Taxi2Airport. Het Nederlandse online taxi platform bestaat sinds 2003 en helpt consumenten van en naar het vliegveld in 130 landen. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om haar diensten ook via boekingsplatforms te kunnen gaan aanbieden om zo een groter bereik te krijgen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 20 juni 2019
Newion investeert € 2 miljoen in ValueBlue
ValueBlue heeft € 2 miljoen opgehaald bij Newion. De scaleup uit Utrecht is opgericht in 2011 en heeft een SaaS-samenwerkingsplatform, BlueDolphin, ontwikkeld om het digitale landschap en de bedrijfsprocessen van organisaties in kaart te brengen. Er werken 40 medewerkers en ValueBlue heeft ongeveer 100 klanten, waaronder het Rijksmuseum, Erasmus Universiteit en Boskalis. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen doorgroeien in de Benelux en Noord-Amerika en om het platform door te ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 19 juni 2019
Marketing Startup HelloMaaS haalt € 400.000 op
Tablomonto Ventures investeert € 400.000 in HelloMaaS. De startup, uit Amsterdam en opgericht in 2017, heeft een online Marketing as a Service platform ontwikkeld voor bedrijven zodat zij snel en eenvoudig toegang hebben tot marketing freelancers. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het team uit te breiden en nieuwe producten te kunnen ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 5 juni 2019
$ 3,5 miljoen opgehaald door FinTech scaleup Owlin
Owlin haalt in een Serie A ronde $ 3,5 miljoen op geleid door Velocity Capital FinTech Ventures. De scaleup, opgericht in 2012 en gevestigd te Amsterdam, heeft een AI-gebaseerd tekst en nieuws analytics platform ontwikkeld welke uit 3 miljoen bronnen wereldwijd financiële bedrijven real-time inzicht biedt in risk management and business development. Klanten van Owlin zijn o.a. KPMG, Adyen en ING. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om te kunnen doorgroeien in de VK en VS.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 4 juni 2019
Kabinet maakt € 65 miljoen extra vrij voor startups en scale-ups
Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer krijgt € 65 miljoen extra van het Kabinet om het voor startups en scaleups makkelijker te maken om personeel en financiering te verkrijgen. Deze investering wordt door het Kabinet gedaan omdat startups en scale-ups belangrijk zijn voor de aanwas en doorgroei van technologiebedrijven. Er komen 3 regelingen om techneuten aan te trekken, (1) fiscale regeling voor aandelenopties personeel, (2) verblijfsregeling voor talent afkomstig buiten de EU en (3) vrije toegang tot de arbeidsmarkt voor partners van buitenlandse zelfstandigen. Daarnaast wordt onderzocht om extra kapitaal in de vroege fase beschikbaar te stellen voor startups welke zich begeven op sleuteltechnologieën.
Lees meer
Lees meer
Maandag 3 juni 2019
€ 1 miljoen voor social crowdfunder Lendahand
Velocity Capital Fintech Ventures investeert € 1 miljoen in social crowdfunder Lendahand. Lendahand, opgericht in 2013 en gevestigd te Rotterdam, is een crowdfunding platform voor bedrijven uit opkomende economieën. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de groei van Lendahand te versnellen – tot op heden is reeds EUR 50 miljoen uitgeleend via de website – en de internationale expansie verder invulling te geven.
Lees meer
Lees meer
Maandag 3 juni 2019
STOX Energy Socks ontvangt investering van Slingshot Ventures
Slingshot Ventures investeert in STOX Energy Socks. De Startup, opgericht in 2015 en gevestigd te Amsterdam, heeft compressiesokken ontwikkeld op speciale medische machines, die zo ingesteld kunnen worden dat zij degressieve compressie in de sokken kunnen bewerkstelligen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om internationaal te kunnen uitrollen en om het team te versterken.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 28 mei 2019
€ 7,3 miljoen voor B2B mode sales platform Colect
Shoe Investments van investeerder Pieter Schoen investeert € 7,3 miljoen in Colect. De scaleup, opgericht in 2010 en gevestigd te Laren, heeft een B2B mode sales platform ontwikkeld. Inmiddels maken 400 merken gebruik van het platform in Nederland, Duistland en Scandinavië. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om binnen Europa verder te groeien.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 28 mei 2019
Het kabinet wil het aantrekken van talent voor start-ups en scale-ups makkelijker maken middels aandelenopties
Om talenten te kunnen aantrekken bieden startende bedrijven graag aandelenopties aan als loon in plaats van een regulier salaris aangezien zij geen hoge salarissen kunnen bieden. Nadeel is dat over de aandelenopties belasting betaald moet worden op het moment van het verstrekken van de aandelenopties. Hierdoor wordt het minder aantrekkelijk voor talenten. Het kabinet wil nu onderzoeken of het mogelijk is om regelgeving te maken waarbij de belastingheffing op aandelenopties voor startups en scaleups op later moment plaatsvindt, bijvoorbeeld op het moment dat de onderneming een beursgang maakt. Doel is nu om een dergelijk nieuw wetsvoorstel in 2020 op Prinsjesdag naar de Tweede Kamer te sturen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 22 mei 2019
Startup RestaurantKaart haalt € 750.000 op voor verdere uitrol
Angels en de huidige aandeelhouders investeren € 750.000 in RestaurantKaart. De startup uit Amsterdam is opgericht in 2016. Met RestaurantKaart kunnen consumenten zich abonneren waardoor zij tot 50% korting krijgen bij aangesloten restaurants. Na een succesvolle pilot in Haarlem zal het komende jaar het platform uitbreiden naar Leiden, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 21 mei 2019
1,2 miljoen voor Blockchain startup Tykn
Johan Mastenbroek investeert € 1,2 miljoen in Tykn. De startup, opgericht in 2016 en gevestigd te Den Haag, heeft een digital identity management platform ontwikkelt op basis van blockchain technologie. Zowel publieke als private organisaties kunnen met het platform digitaal persoonsgegevens controleren. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het platform door te ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 7 mei 2019
$ 2,4 miljoen voor CodeSandbox
Amerikaanse investeerder Kleiner Perkins investeert $ 2,4 miljoen in CodeSandbox. De startup uit Enschede is opgericht in 2017 en heeft een online editing tool ontwikkeld voor het bewerken van webapplicaties door engineers, designers en leraren. Inmiddels wordt de tool door een half miljoen ontwikkelaars gebruikt. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om internationaal op te schalen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 2 mei 2019
€ 7 miljoen voor Fashion startup Otrium
Otrium in 2017 genomineerd voor de Vectrix-NextStage startup deal van het jaar, haalt € 7 miljoen op bij Index Ventures. De VC investeerde succesvol in onder andere Adyen en Elastic. Otrium, opgericht in 2015 en gevestigd te Amsterdam, heeft een shop-in-shop online outletplatform ontwikkeld waarbij topmerken in hun online shop de mooiste items aanbieden met kortingen tot 75%. Inmiddels zijn 100 merken aangesloten en heeft het platform 600.000 leden. Met de opgehaalde financiering wil Otrium versneld uitrollen in het buitenland. In eerdere rondes hebben geïnvesteerd: de ceo van Tommy Hilfiger Fred Gehring, Ludo Onnink (ex-CFO van Tommy Hilfiger), Adriaan Mol (bekend van Mollie en MessageBird), Victor Knaap (die onlangs MediaMonks verkocht), Hans Veldhuizen (webveteraan met Nedstat & Albelli), Funda-oprichters Marque Joosen en Marijn Pijnenborg en venture capital firma Keadyn.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 19 april 2019
Winnaars Vectrix startup deal en startup investeerder van het jaar 2019
Loqed Smart Lock en Felyx zijn de winnaars van de Vectrix-NextStage startup deal van het jaar. henQ is verkozen tot investeerder van het jaar. Op donderdag 18 april heeft Jort Kelder de winnaars van 2019 bekend gemaakt. Dit gebeurde op het Vectrix-NextStage event startup deal van het jaar. Aanwezigen waren 42 genomineerde bedrijven die het afgelopen jaar funding hebben opgehaald en actieve business angels, seed en venture capital fondsen in Nederland.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 12 april 2019
Evaluatie WBSO: RVO strenger en bedrijven maken meer gebruik van intermediair
In opdracht van de Overheid heeft onderzoeksbureau Dialogic in samenwerking met APE en UNUMERIT de WBSO regeling geëvalueerd over de periode 2011 tot en met 2017. Meest opvallende cijfers uit het onderzoek zijn het toegenomen aantal vragenbrieven en het aantal afgewezen WBSO-projecten. Het aantal vragenbrieven is gestegen van 17,4% van alle aanvragen in 2011 naar 25,7% in 2017 (en in 2016 zelfs bijna 30%!). Tevens is het aantal afgewezen WBSO-projecten in de periode 2011 tot en met 2017 met 32% toegenomen. Het aantal bedrijven dat zich laat bijstaan door een intermediair is hierdoor toegenomen van 79% in 2011 naar 85% in 2017. Heb je een WBSO-aanvraag ingediend en krijg je vragen van RVO? Vectrix helpt je graag bij het beantwoorden van deze vragen. Plan een belafspraak in om de mogelijkheden te bespreken of kom naar onze workshop op 2 mei.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 9 april 2019
Bancaire financieringskloof MKB grootst in Nederland met 22% van het bbp
De bancaire financieringskloof is het verschil tussen de vraag naar bedrijfsfinancieringen en het aanbod van bancair krediet. Uit onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes blijkt dat dit verschil veruit het grootst is in Nederland, met 22%, ten opzicht van alle andere landen in de eurozone. België heeft na Nederland met 14% het grootste bancaire financieringskloof. In de gehele eurozone verminderde de kloof zelfs van 6% van het bbp in 2015 tot 3% in 2018. De halvering van de financieringskloof in de eurozone zou vooral zijn veroorzaakt door het beleid van de ECB door haar beleid vanaf 2015 met QE. In Nederland is echter de kredietvoorziening voor 90% in handen van een paar grootbanken, die sinds de uitbraak van de kredietcrisis voorzichtig zijn geworden met het verstrekken van krediet. In omliggende landen zoals Duitsland is de concurrentie groter en zijn er meer alternatieven voor ondernemers om aan een lening te komen. Johan Geeroms, Hoofd Risk Underwriting Euler Hermes Nederland, waarschuwt dat een langdurige bankfinancieringskloof kan leiden tot een lagere investeringsgroei en een rem op de algehele economische groei is.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 3 april 2019
€ 3 miljoen voor startup Close
Disruptive Technology Ventures investeert € 3 miljoen in Close. De startup, gevestigd te Amsterdam en opgericht in 2017, heeft een marketing platform ontwikkeld voor de eventbranche, een "Whatsapp voor events". Het bedrijf is opgericht door Kiliaan Toorenaar (oud-commercieel directeur Marktplaats) en Wiebe Weikamp (founder van zoekmachine Ilse) en Chris Gruijters. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen doorgroeien. Close, gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 18 april in de categorie financiering vanaf € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 3 april 2019
MedApp haalt € 1 miljoen op
MedApp haalt een ruime € 1 miljoen op in een financieringsronde geleid door Health Innovations. MedApp heeft een online platform ontwikkeld waarmee consumenten hun medicijnvoorraad kunnen beheren, bijsluiters kunnen raadplegen en contact hebben met hun apotheek. MedApp, gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 18 april in de categorie financiering vanaf € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 2 april 2019
Hoe zet ik de stap naar de VS?
Veel bedrijven willen naar de VS maar hoe doe je dat? Een kantoor openen en groeien in de VS? Het is moeilijker dan je denkt. Om te voorkomen dat ondernemers falen in de VS, organiseert Bas Langelaar van Vectrix al jaren spraakmakende zakenreizen naar de States en workshop over dit onderwerp. 'Gedegen voorbereiding is de sleutel tot succes.'
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 26 maart 2019
Startupdeal van het Jaar Winnaar 2015 3D Hubs haalt $18 miljoen op
3D Hubs heeft $18 miljoen opgehaald bij Endeit Capital, Hearst Ventures, EQT Ventures, Balderton Capital, Arthur Kosten (oprichter van Booking.com) en Erik de Bruijn (oprichter van Ultimaker). 3D Hubs heeft een online platform ontwikkeld voor productie uitbesteding voor 3D printing, CNC-frezen en spuitgieten. De financiering wordt gebruikt om het platform verder te automatiseren, door middel van automatische prijscalculatie, ontwerp-validatie (DfM) en slimme routing van orders binnen het wereldwijde productienetwerk. In 2015 won 3D Hubs de Vectrix-NextStage Startupdeal van het Jaarverkiezing. Tijdens onze aankomende reis naar New York, zullen we 3D Hubs bezoeken. Er zijn voor deze reis nog een paar plekken beschikbaar!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 20 maart 2019
WBSO controle door RVO, Vectrix kan helpen!
Steekproefsgewijs voert RVO controles uit voor de WBSO. Ze controleren of de urenadministratie en projectvoortgang conform de regeling is bijgehouden. Vectrix adviseert ondernemers hoe hun administratie in te richten conform de RVO richtlijnen. Wil je weten of jouw administratie RVO proof is dan checken we die graag een keer voor je.
Lees meer
Lees meer
Maandag 18 maart 2019
Het Nederlandse Design platform Sketch haalt € 20 miljoen op
Benchmark Capital investeert € 20 miljoen in Sketch. De scalup, opgericht in 2008 en gevestigd te Den Haag, heeft een design platform ontwikkelt welke inmiddels door meer dan 1 miljoen designers wereldwijd wordt gebruikt. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om sneller nieuwe producten te kunnen aanbieden.
Lees meer
Lees meer
Maandag 18 maart 2019
Joa Ventures investeert 1 miljoen in Braingineers
Braingineers haalt € 1 miljoen op bij Joa Ventures. De startup, opgericht in 2015 en gevestigd te Amsterdam, ontwikkelt een neuro-usability platform voor bruikbare inzichten in emotionele ervaringen en wordt gebruikt voor website-optimalisatie. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het team van AI engineers te kunnen uitbreiden en een kantoor in London te openen. Braingineers gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 18 april in de categorie financiering tot en met € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 12 maart 2019
Blockchain integratie platform Unchain.io haalt geld op bij Value Creation Capital
De startup, opgericht in 2016 en gevestigd te Amsterdam, heeft een integratie platform ontwikkeld dat de interoperabiliteit en integratie tussen de bestaande applicaties (en apparaten) met blockchain/DLT netwerken vereenvoudigt, versnelt, beveiligt en de kosten ervan verlaagt, zonder dat bestaande applicaties hiervoor aangepast hoeven te worden. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor nationale en internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 6 maart 2019
SurveyMonkey koopt voor $ 80 miljoen het Nederlands technologiebedrijf Usabilla
Usabilla wordt voor $ 80 miljoen gekocht door SurveyMonkey. De Scaleup, opgericht in 2009 en gevestigd in Amsterdam, heeft een platform ontwikkeld waar consumenten feedback kunnen geven. Usabilla heeft 130 medewerkers en grote internationale organisaties zoals Philips, Vodafone als klanten.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 6 maart 2019
The Financial Times neemt een meerderheidsbelang in The Next Web
The Financial Times neemt voor een niet bekend gemaakt bedrag een meerderheidsbelang in The Next Web. The Next Web, opgericht in 2006 en gevestigd te Amsterdam, organiseert evenementen en heeft een aantal Engelstalige nieuwssites.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 5 maart 2019
24sessions haalt geld op voor internaionale uitrol bij Capital Mills
24sessions haalt geld op bij Capital Mills. De startup, opgericht in 2015 en gevestigd te Amsterdam, heeft technologie ontwikkeld voor grote organisaties, zoals Rabobank, Argenta een Aegon, om eenvoudig videogesprekken mogelijk te maken met consumenten. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om versneld internationaal te kunnen uitrollen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 28 februari 2019
SafeSize haalt € 10 miljoen op
Convent Capital en 3TS Capital investeren € 10 miljoen in SafeSize. De startup, opgericht in 2013 door Angelos Stavrakis en gevestigd te Almere, heeft 3D-footscanning, 3D-schoenanalyse en machine learning-technologieën ontwikkeld. Hiermee kan SafeSize een gepersonaliseerde schoen- en binnenzoolaanbeveling doen in de winkel of online. Inmiddels heeft de startup voor 13 miljoen personen de voeten gescand en heeft het klanten als Intersport en Perry Sport. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om ML specialisten te kunnen aantrekken en worden kantoren geopend in Shanghai en de VS.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 21 februari 2019
Aidence haalt € 10 miljoen op
Rabo Ventures, Inkef Capital, Northzone, HenQ en Health Innovations investeren € 10 miljoen in Aidence. De AI startup, opgericht in 2015 en gevestigd in Amsterdam, heeft software ontwikkeld om geautomatiseerd medische afbeeldingen te kunnen scannen, bijvoorbeeld het herkennen van tumoren op CT-scans. De ontwikkelde techniek wordt al gebruikt in ziekenhuizen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 20 februari 2019
Holland Capital investeert enkele miljoenen in DutchSec
DutchSec haalt enkele miljoenen op bij Holland Capital. DutchSec, opgericht in 2016 en gevestigd te Utrecht, ontwikkelt IT-beveiligingssoftware voor grote organisaties als banken en overheden. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versnelt te kunnen doorgroeien en internationaal te kunnen uitrollen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 4 februari 2019
Positieve evaluatie vijf financieringsinstrumenten
Er heeft een evaluatie plaatsgevonden van de regelingen Vroegefasefinanciering (VFF), Innovatiekrediet (IK), Seed Capital-regeling, Dutch Venture Initiative (DVI) and de Groeifaciliteit (GF). Uit de evaluatie blijkt dat deze vijf instrumenten er voor hebben gezorgd dat er meer aanbod is gekomen van risicokapitaal en dan met name voor innovatieve startups en scale-ups. Ongeveer 1.000 Nederlandse bedrijven hebben gebruik kunnen maken van 1 van deze regelingen. De regelingen, Vroegefasefinanciering, InnovatieKrediet en de Seed Capital-regeling worden met 5 jaar verlengd. Dutch Venture Initiative kan nog door en voor de Groeifaciliteit wordt gewerkt aan een alternatief.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 31 januari 2019
Indienen gerealiseerde WBSO-uren 2018 en BSN’s 2018
Vanaf vandaag, donderdag 31 januari, kunnen de gerealiseerde WBSO-uren 2018 en de BSN’s van de medewerkers, die in 2018 aan het WBSO-project hebben gewerkt, worden doorgegeven. Hebt u over 2018 WBSO toegekend gekregen dan moet u uiterlijk 31 maart 2019 de gerealiseerde WBSO-uren uit 2018 per aanvraagperiode doorgeven. Deze mededeling moet digitaal bij het eLoket van RVO.nl gebeuren. Daarvoor is een eHerkenningsmiddel nodig. Vectrix beschikt over de nodige eHerkenningsmiddelen en verzorgt graag de uren-mededeling en indiening van de BSN’s, ook als u (nog) geen klant bent.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 30 januari 2019
SemiBlocks krijgt € 1,7 miljoen krediet van RVO
Halfgeleiderbedrijf SemiBlocks heeft een innovatiekrediet van RVO gekregen van € 1,7 miljoen. De startup uit Eindhoven is opgericht in 2017 en ontwikkelt temperatuur compensatie kristaloscillator technologie welke een prestatieverbeteringen oplevert in termen van nauwkeurigheid en stabiliteit om de kwaliteit van communicatietechnologieën te verbeteren, in het bijzonder voor de in ontwikkeling zijnde 5G-infrastructuurinstallaties. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de ontwikkelde kristaloscillatortechnologie om te zetten van een werkend prototype naar het eerste silicium.
Lees meer
Lees meer
Maandag 28 januari 2019
Vastgoed disruptor GeoPhy haalt € 33 miljoen op
Index Ventures investeert € 33 miljoen in GeoPhy. De startup, opgericht in 2014 door Teun van den Dries en Sander Mulders, ontwikkeld software om de waarde te berekenen van vastgoed. GeoPhy heeft inmiddels 100 werknemers en klanten als ABN Amro, Goldman Sachs, APG en Fannie Mae. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om verder internationaal uit te rollen en door te groeien naar een organisatie met 350 medewerkers. GeoPhy gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 17 april in de categorie financiering vanaf € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Maandag 28 januari 2019
ViriCiti haalt € 6,25 miljoen op bij oa. Energy Impact Partners en Mainport Innovation Fund II
Energy Impact Partners, Mainport Innovation Fund II en een niet bekend gemaakte investeerder investeren € 6,25 miljoen in ViriCiti. De startup uit Amsterdam ontwikkelt een online monitoringsysteem voor het opladen van elektrische bussen en vrachtwagens. De financiering zal gebruikt worden om verder te groeien in Amerika.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 24 januari 2019
Elektrische speedboot bouwer Edorado haalt geld op bij investeerders
Steven Schuurman, oprichter van Elastic, en andere investeerders hebben een niet bekendgemaakt bedrag geïnvesteerd in Edorado. De maritieme startup, opgericht in 2014 en gevestigd te Dordrecht, ontwikkelt een elektrische speedboot. Edorado zou al 24 bestellingen binnen hebben voor de te ontwikkelen speedboot, die naar verwachting in 2021 geleverd wordt. Edorado gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 17 april in de categorie financiering vanaf € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 22 januari 2019
Maritieme IT-beveiliger Certus Port Automation haalt € 10 miljoen op
Maritieme IT-beveiliger Certus Port Automation haalt € 10 miljoen op bij TiiN Capital, het Achtergestelde Leningen Fonds en via een bankkrediet. Certus, opgericht in 1999 en gevestigd te Hendrik-Ido-Ambacht, ontwikkelt software voor containerterminals in zeehavens. Het bedrijf heeft 50 medewerkers en internationale klanten zoals APM Terminals, Havenbedrijf Rotterdam en ECT.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 16 januari 2019
Polarsteps haalt € 3 miljoen op bij INKEF Capital
Vandaag maakt Polarsteps bekend dat ze de mijlpaal van 1 miljoen geregistreerde gebruikers heeft bereikt en dat het een investering van 3 miljoen euro heeft opgehaald. Met de Series A investering, die werd geleid door INKEF Capital, komt het totaalbedrag aan opgehaalde investeringen door de Nederlandse reisstartup op 4.6 miljoen euro. Eerder stopten onder ander TMG en Silver Point Ventures geld in Polarsteps. De nieuwe investering zal voornamelijk worden gebruikt voor het doorontwikkelen van het product en uitbreiding van het team.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 15 januari 2019
Peak Capital investeert € 500.000 in Creative Fabrica
Creative Fabrica ontvangt van Peak Capital een kapitaalinjectie van 500.000 euro. De startup uit Amsterdam, opgericht in 2016 door Anca Stefan en Roemie Hillenaar, heeft een subscription based online marketplaats ontwikkeld voor fonts, graphics en crafts designs. Het online platform heeft inmiddels 270.000 geregistreerde gebruikers, waarvan de meeste gebruikers in de VS zitten. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om uit te kunnen rollen naar andere landen. Creative Fabrica gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 17 april in de categorie financiering tot € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Maandag 14 januari 2019
Declaratiesoftwarebedrijf SRXP wordt overgenomen door Exact
Bedrijfssoftwareleverancier Exact neemt declaratiesoftwareleverancier SRXP over. Het Amsterdamse bedrijf, met meer dan 45.000 gebruikers, levert een online oplossing om onkostendeclaraties van medewerkers vast te leggen. SRXP is in 2010 opgericht door een aantal UvA studenten.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 4 januari 2019
NL Startups halen € 557 miljoen op in 2018
Volgens Startupjuncture hebben Nederlandse startups in 2018 totaal € 557 miljoen opgehaald. Dit is het hoogste bedrag sinds Startupjuncture dit in 2014 bijhoudt. Op deze lijst staan diverse bedrijven die genomineerd zijn voor de Vectrix-NextStage Startup VC Deal van het jaar. Deze verkiezing organiseren wij voor de 5e keer op 17 april 2019.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 18 december 2018
Verhuisplatform ScanMovers ontvangt 7,5 ton groeikapitaal
Verhuizersplatform ScanMovers ontvangt een nieuwe investering van 750.000 euro, gebonden aan groeitargets, van een groep angel investors met een achtergrond in e-commerce, tech en de verzekeringswereld. Met deze tweede investeringsronde wil de startup de verhuizersmarkt transparanter maken. Ook ontwikkelt Scanmovers technologie die het delen van verhuispersoneel mogelijk maakt en een app die verhuizen stressvrij moet maken. ScanMovers is het grootste verhuisplatform van de Benelux en beschikt inmiddels over een groeikapitaal van 1,25 miljoen euro.
Lees meer
Lees meer
Maandag 17 december 2018
Top 5 financieringsregelingen voor Startups en Scaleups
1 WBSO Dit staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk en is een laagdrempelige fiscale stimuleringsregeling voor innovatieve ondernemingen die in Nederland aan innovatie, onderzoek, software-, of productontwikkeling doen (R&D). De ontwikkeling moet technisch nieuw voor je onderneming zijn. Je verrekent de subsidie via de loonbelasting. Je voordeel kan oplopen tot 40% van je onderzoek- en ontwikkelkosten en hangt af van de hoeveelheid uren die je personeel aan innovatie besteedt en de hoeveelheid kosten die je kunt toerekenen aan het ontwikkelproject (voorheen RDA). In sommige gevallen kan de loonbelasting terug worden gebracht tot nihil. De WBSO opent de weg naar de innovatiebox. Je betaalt dan 7% winstbelasting (in plaats van de huidige 20 of 25%) over winsten die zijn toe te rekenen aan je innovatie.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 7 december 2018
TicTag haalt € 500.000 op bij business angels
Op zijn linkedin pagina kondigt oprichter en CEO Pieter Heersink de investering door de business angels Arjan Grootenboer en Willem Akkersdijk aan. Volgens Silicon Canals zou het om een bedrag van € 500.000 gaan. In 2017 werd al eens € 300.000 opgehaald bij 5 andere angels. Het geld wordt o.a. gebruikt voor de verdere productontwikkeling en het uitvoeren van pilotprojecten. TicTag gefeliciteerd met jullie financieringsronde en jullie zijn hierbij genomineerd voor onze Vectrix-NextStage Startup deal van het jaar verkiezing op 17 april in de categorie financiering tot € 1 MIO.
Lees meer
Lees meer
Maandag 3 december 2018
WBSO-subsidie toegangspoort tot de innovatiebox en nog veel meer financieringsregelingen
Wist je dat de WBSO: de (loon)kostensubsidie voor onderzoek en ontwikkeling (R&D) toegang biedt tot de innovatiebox. Via de innovatiebox betalen ondernemingen slechts 7% winstbelasting (vennootschapsbelasting) over winsten die zijn toe te rekenen aan innovatie waarvoor WBSO is aangevraagd. Dus naast een enorme besparing op je loonbelasting via de WBSO kun je ook nog flink besparen op je winstbelasting.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 29 november 2018
WBSO deadline uitgesteld tot en met 5 december
Vanwege storing op de website van RVO is de deadline voor het indienen van WBSO-aanvragen uitgesteld naar 5 december 2018. Dit geeft bedrijven 5 dagen extra de tijd om een aanvraag in te dienen. Je kunt tot en met 5 december ook nog een vormvrije (incomplete) aanvraag indienen. Dit geeft je enkele weken uitstel om de aanvraag compleet te maken. Bij een goedgekeurde aanvraag krijg je vanaf 1 januari 2019 subsidie!
Lees meer
Lees meer
Maandag 26 november 2018
Autodeeloplossing Stapp.in krijgt 1,3 miljoen euro
Houttequiet, Taxi Baan en Silicon Polder Ventures investeren € 1,3 miljoen in Stapp.in. De startup richt zich op de markt voor deelauto's voor bedrijven en andere organisaties, zoals overheden die een beperkt aantal auto’s in een besloten kring willen delen. Daarnaast heeft Stapp.in een platform ontwikkeld waarmee leasemaatschappijen, autoverhuurders en vlootbeheerders hun wagenparken volledig kunnen beheren en efficiënt kunnen benutten. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de autodeeltechnologie commercieel op te kunnen schalen. Stapp.in is genomineerd voor de Vectrix-NextStage Startupdeal van het jaar. De verkiezing vindt plaats op 17 april 2019.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 22 november 2018
3D Hubs wint Sprout Challenger50
3D Hubs, onze winnaar van de startup deal van het jaar in 2015 heeft de Sprout Challenger50 gewonnen. De lijst met vijftig meest uitdagende, innovatieve en snelgroeiende bedrijven van Nederland. De ondernemers op deze lijst ontwikkelen nieuwe markten en gooien bestaande businessmodellen op zijn kop.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 13 november 2018
ForeScout Technologies koopt Nederlandse SecurityMatters voor $ 113 miljoen
TU Eindhoven spin-off SecurityMatters is door ForeScout Technologies overgenomen voor $ 113 miljoen. SecurityMatters is opgericht in 2009 en heeft industrial cyber resilience technologie ontwikkeld. In 2016 haalde SecurityMatters al € 5 miljoen op bij o.a. KPN Ventures.
Lees meer
Lees meer
Maandag 12 november 2018
€ 20 miljoen voor Tiqets
Tiqets haalt € 20 miljoen op in een financieringsronde geleid door HPE Growth Capital. Tiqets, opgericht in 2013 en in 2016 genomineerd voor de VC startup deal van het jaar, heeft een ticketingplatform ontwikkeld waarop bezoekers kaartjes voor musea, shows en attracties kopen. Inmiddels hebben 500.000 consumenten gebruik gemaakt van het platform. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen door groeien.
Lees meer
Lees meer
Maandag 12 november 2018
Atomico investeert $ 24 miljoen in Nederlandse startup Framer
Skype oprichter Nikolas Zennström investeert via Atomico $ 24 miljoen in Framer. De startup uit Amsterdam is opgericht in 2014 en heeft een designtool ontwikkeld voor websites en mobiele applicaties. Framer heeft 45 medewerkers en heeft klanten als Booking.com, Facebook en Airbnb. De financiering zal gebruikt worden om het platform versneld te kunnen door ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 8 november 2018
D66 en CU willen WBSO budgetverhoging in 2019
De twee coalitiegenoten willen de verhoging van het WBSO-budget in 2020, dat beschikbaar is gekomen vanwege het niet doorgaan van het afschaffen van de dividendbelasting al in 2019 doorvoeren. Het gaat om € 76 miljoen. Omdat het WBSO-budget in 2015 en 2017 niet volledig is benut ligt er nog € 107 miljoen op de plank, zodat er niet eens extra geïnvesteerd hoeft te worden.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 7 november 2018
Lone Rooftop haalt € 2,2 MIO op bij Nimbus Ventures
Lone Rooftop heeft € 2,2 MIO opgehaald bij investeerder Nimbus Ventures. Het geld wordt gebruikt voor internationale expansie naar de VS. Het Amsterdamse bedrijf wil een leider in de Amerikaanse markt worden en moet de komende twee jaar uitgroeien van 20 tot ruim 100 werknemers. Lone Rooftop biedt organisaties realtime, historisch en voorspellend inzicht in het gebruik en de bezetting van hun kantoorgebouwen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 6 november 2018
Black Bear haalt € 5 miljoen op
Black Bear haalt € 5 miljoen op bij Capricorn Venture Partners en Particon. Begin september haalde het bedrijf ook al € 11 miljoen op. Black Bear haalt carbon black uit oude autobanden voor de productie van rubber, inkt en verf. Elke installatie van de startup zal grote hoeveelheden aan CO2 uitstoot besparen; ongeveer ter grote van het planten van 1 miljoen bomen. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor het door ontwikkelen van haar fabriek en voor verdere internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Maandag 5 november 2018
WBSO aanvraag afgewezen, wat nu?
Heeft u een WBSO-aanvraag ingediend waarop u een negatieve beschikking heeft gehad of waarvan een deel is afgewezen? Bent u het daarmee oneens of begrijpt u niet goed waarom de aanvraag is afgewezen? Bezwaar aantekenen heeft vaak zin, maar dan moet u wel met de goede argumenten komen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 1 november 2018
Axivate investeert € 1 MIO in bijlesbureau Pallas Athena
Investeringsmaatschappij Axivate Capital van Bas Rasker (Zoover, Weeronline) heeft voor circa € 1 mln. een minderheidsbelang genomen in Pallas Athena, een tentamentrainer en bijlesbureau voor studenten. In de nieuwe opzet houdt de oprichter Tom Reckman een meerderheidsbelang en heeft de eerste investeerder, business angel Frans van Belle samen met Axivate Capital een minderheidsbelang dat ongeveer even groot is.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 30 oktober 2018
Brenger haalt € 950.000 op
Startup Brenger heeft, na tweede eerdere ronden van € 350.000 en € 600.000, nu 950.000 opgehaald. De startup heeft een platform ontwikkeld waarmee particulieren spullen kunnen laten vervoeren door koeriers. Er zijn inmiddels 500 koeriers aangesloten op het platform die dagelijks spullen van particulieren verslepen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen doorgroeien.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 30 oktober 2018
€ 300.000 voor startup Shopsuite
Oprichters van de modewebsite Fashionchick investeren € 300.000 in Shopsuite. De startup uit Rotterdam is opgericht in 2016 en ontwikkelt technische e-commerce tools voor online publishers. Het bedrijf zal het groeigeld gebruiken om nieuwe klanten binnen te halen en de technologie door te ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 29 oktober 2018
In Ovo haalt miljoenen op
Evonik, Universiteit Leiden en VVNP investeren miljoenen in In Ovo. Het Leidse biomedische In Ovo werd in 2012 opgericht en ontwikkelt techniek om te bepalen of er een hen of een haan uit een ei zal komen. Hanen zijn niet bruikbaar en worden nu op de eerste dag vergast. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de techniek door te ontwikkelen en voor nieuwe projecten binnen In Ovo.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 16 oktober 2018
Extra miljoenen voor de WBSO-regeling vanaf 2020
Het kabinet heeft de dividendbelasting toch niet afgeschaft. Met het vrijgekomen budget heeft het kabinet een reeks aan andere maatregelen aangekondigd om het vestigingsklimaat in Nederland te verbeteren. Zo is het plan om de Vennootschapsbelasting verder te verlagen, komt er een overgangsregeling voor de versobering van de 30%-regeling, wordt de rekening-courantmaatregel voor DGA's verzacht en komt er zowel in 2020 als in 2021 € 76 miljoen extra beschikbaar voor de WBSO-regeling. Dit alles onder voorbehoud van de behandeling in de beide Kamers.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 16 oktober 2018
ZIVVER haalt $ 12 miljoen op
Dawn Capital, DN Capital en Henq investeren $ 12 miljoen in ZIVVER. De startup uit Amsterdam is opgericht in 2015 en heeft encryptie en authenticatie techniek ontwikkeld voor beveiligde e-mail en bestandsoverdracht. ZIVVER wordt bij 20% van alle Nederlandse ziekenhuizen gebruikt. Daarnaast maken gemeentes steeds meer gebruik van ZIVVER. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om uit te breiden in Nederland en Noordwest Europa.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 9 oktober 2018
WBSO controle?
Steekproefsgewijs voert RVO controles uit voor de WBSO. Ze controleren of de urenadministratie en projectvoortgang conform de regeling is bijgehouden. Vectrix adviseert ondernemers hoe hun administratie in te richten conform de RVO richtlijnen. Wil je weten of jouw administratie RVO proof is dan checken we die graag een keer voor je.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 5 oktober 2018
Siilo haalt € 4,5 miljoen op
Investeringsfonds EQT investeert € 4,5 miljoen in Siilo. De startup is opgericht in 2015 en heeft een messaging app ontwikkeld voor medisch personeel. Siilo heeft al 100.000 gebruikers in Nederland en Vlaanderen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor de uitrol in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 5 oktober 2018
Elastic maakt succesvol debuut op de beurs van New York
Elastic staat sinds vrijdag genoteerd als ESTC op de NYSE. De scaleup werd in 2012 opgericht en heeft zoektechnologie ontwikkeld welke inmiddels gebruikt wordt door duizenden organisaties wereldwijd, zoals Cisco, eBay, Dell, Goldman Sachs, Groupon, HP, Microsoft, Netflix. Elastic heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en heeft meer dan 400 werknemers in meer dan 30 landen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 4 oktober 2018
€ 3,5 miljoen voor Land Life Company
Land Life Company haalt € 3,5 miljoen op. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door voormalig McKinsey-partner Jurriaan Ruys en de oprichter van Bugaboo International, Eduard Zanen. Land Life Company heeft als missie om middels innovatieve hightech-oplossingen 2 miljard hectare aangetast land wereldwijd te herbebossen. De opgehaalde financiering zal o.a. gebruikt worden voor door ontwikkeling van de eigen technologie voor herbebossing, zoals gepatenteerde planttechnologieën en blockchain-verificatie.
Lees meer
Lees meer
Zondag 30 september 2018
$ 3,5 miljoen voor Meatable
Meatable ontvangt $ 3,5 miljoen van BlueYard capital, Atlantic Food Labs, Future Positive Capital, Backed VC en angel investors. De startup uit Leiden ontwikkelt een slachtvrij vleesplatform om middels stamceltechnologie uit één stamcel binnen drie weken een hamburger te kunnen maken. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het team uit te breiden en om binnen drie jaar de markt op te kunnen gaan.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 27 september 2018
Vortex Capital Partners neemt meerderheidsbelang in klussenwebsite Solvari
Vortex neemt voor een aantal miljoen een meerderheidsbelang in Solvari. Het bedrijf heeft een online klusplatform ontwikkeld waar consumenten voor de meer complexe bouwklussen bouwbedrijven of aannemers kunnen inschakelen. Op het online platform zijn nu jaarlijks 200.000 consumenten en 10.000 klusbedrijven actief. De financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen doorgroeien.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 25 september 2018
Wonderflow haalt € 1,5 miljoen op
De Italiaanse VC P101 investeert vanuit PROGRAMMA 102 € 1,5 miljoen in Wonderflow. De Rockstart alumni, opgericht in 2013 met HQ in Amsterdam, heeft een customer feedback platform ontwikkeld om uit een breed scala aan online data, zoals reviews op websites, producenten inzicht te geven in de klant tevredenheid over hun producten. Wonderflow heeft klanten als Philips, Samsung, TomTom, Uber en DHL en er werken inmiddels meer dan 60 werknemers en contractors in 15 landen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 24 september 2018
3D Lenzenprinter Luxexcel haalt € 12 miljoen op
SET Ventures, Munich Venture Partners, PMV, KLA-Tencor en Innovation Industries investeren € 12 miljoen in Luxexcel. Vorig jaar haalde het bedrijf al € 10 miljoen op. Het bedrijf is in 2009 opgericht en heeft 3D-printtechnologie voor de oogheelkundige markt ontwikkeld. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om snel te kunnen doorgroeien. Daarnaast krijgt het bedrijf een nieuwe CEO, de Amerikaan Fabio Esposito.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 20 september 2018
LOEY Talent Award winnaar Temper ontvangt enkele miljoenen van Slingshot Ventures
Vorige week ontving Paul Eggink, de oprichter van Temper, de LOEY Talent Award 2018. Deze week ontvangt Temper enkele miljoenen van Slingshot Ventures. Temper, opgericht in 2015, is een digitaal prikbord waar opdrachtgevers klussen plaatsen en freelancers hun profiel opbouwen om hun diensten te verkopen. Op het platform staan inmiddels 50.000 zelfstandigen en hebben zij via het platform voor 1,5 miljoen uren gewerkt. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor internationale groei waarbij de focus eerst ligt op Duistland.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 19 september 2018
Belastingplan 2019 & WBSO 2019
Op het gebied van de WBSO levert het Belastingplan 2019 geen nieuws, dit keer. Er is weliswaar een onderschrijding uit de afgelopen jaren, maar de Staatssecretaris houdt dat liever in ‘een envelop’ voor later. Het Ministerie wil in de komende tijd onderzoeken hoe de budgetsystematiek kan worden verbeterd, mede op grond van de nu lopende evaluatie van de regeling. De percentages en bedragen blijven in het voorstel gelijk aan die van 2018, zie de tabel hieronder. Het is nog mogelijk dat vanuit de Kamer voostellen komen om aanpassingen te doen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 6 september 2018
Startup Black Bear haalt € 11 miljoen op
SCG Chemicals, 5square, Social Impact Ventures, Chemelot Ventures en DOEN Participaties investeren € 11 miljoen in Black Bear. De circulaire startup haalt carbon black uit oude autobanden voor de productie van rubber, inkt en verf. Elke installatie van de startup zal grote hoeveelheden aan CO2 uitstoot besparen; ongeveer ter grote van het planten van 1 miljoen bomen. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor het ontwikkelen van de eerste fabriek en voor verdere internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 6 september 2018
Shypple ontvangt een investering van € 1,7 miljoen
BOM, August Ventures en private investeerders investeren € 1,7 miljoen in Shypple. De startup uit Rotterdam is opgericht in 2016 en heeft een online platform ontwikkeld dat de supply chain van zee- en luchtvracht transparant moeten maken. Het online platform moet een einde maken aan niet-transparante kostenposten en onduidelijkheid rondom transportprocessen die vaak de kop opsteken bij internationale handel en transport. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het online platform ook geschikt te maken voor luchtvracht.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 5 september 2018
Hyperloop Hardt ontvangt € 5 miljoen uit Europees innovatiefonds voor duurzame energie
Genomineerde NextStage Startup VC deal van het jaar 2018 Hardt krijgt € 5 miljoen uit InnoEnergy, een Europees innovatiefonds voor duurzame energie. Hardt ontwikkelt technologie voor een hyperloop, een concept vacuümtrein. Behalve de opgehaalde financiering werken nu naast BAM, Tata en IHC, ook Deutsche Bahn en Continental aan de ontwikkeling van een hyperloop.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 30 augustus 2018
Confocal.nl ontvangt groeigeld van VCC
Value Creation Capital investeert in Confocal.nl. De startup is opgericht in 2017 en is een spin/off van de Universiteit van Amsterdam. Confocal.nl ontwikkelt een nieuwe microscoop op basis van RE-SCAN-technologie. Deze technologie zet een standaardmicroscoop om in een superresolutie microscoop voor driedimensionale confocale beeldvorming: de Re-scan Confocal Microscope (RCM). De opgehaalde financiering stelt Confocal.nl in staat haar leidende positie in de wetenschappelijke onderzoeksmarkt te versterken en haar activiteiten uit te breiden in opkomende biowetenschappen, farmaceutische en industriële markten. Bovendien laat deze investering Confocal.nl toe om zijn ontwikkelteam te versterken en zijn productportfolio te verbeteren en uit te breiden.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 17 augustus 2018
Value Creation Capital en FSI verkrijgen een meerderheidsbelang in AI3 / Ureason NL
Value Creation Capital en FSI hebben een meerderheidsbelang verworven in AI3 / Ureason NL, die alle activa van UReason hebben overgenomen. UReason heeft technologie ontwikkeld voor Operational Intelligence, Fault Management en Asset Performance Management-oplossingen. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor technologieontwikkeling. Daarnaast zal Value Creation Capital en FSI UReason ondersteunen met hun groeistrategie.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 16 augustus 2018
Main Capital koopt een meerderheidsbelang in zorgcommunicatiesoftware specialist Enovation
Main Capital koopt een meerderheidsbelang Enovation van VANAD Group. Enovation ontwikkelt innovatieve SaaS oplossingen voor de Nederlandse zorgmarkt en de logistieke sector. De VANAD Group zal via een minderheidsbelang betrokken blijven bij Enovation. Enovation wil doorgroeien tot een leidende SaaS speler in de Noord-West Europese zorgmarkt. De nadruk zal liggen op de verdere organische groei en op de ontwikkeling van innovatieve producten. Daarnaast zal Enovation haar bestaande productportfolio en de internationale marktpositie verder versterken via een selectieve buy-and-build strategie.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 16 augustus 2018
Allestoringen.nl verkocht aan het Amerikaanse Ookla
Het Amerikaanse bedrijf Ookla koopt Allestoringen.nl. Het online storingenplatform, opgericht door Tom Sanders, groeide de afgelopen 5 jaar heel snel en breidde zich uit over de hele wereld met 32 verschillende sites, waaronder Downdetector.com, Canadianoutages.com en Allestörungen.de. Ookla helpt internetgebruikers met Speedtest.net hun downloadsnelheden te testen en zal het online storingenplatform gaan doorontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 15 augustus 2018
Fairphone haalt € 2,5 miljoen op
Fairphone heeft middels crowdfunding € 2,5 miljoen opgehaald. Fairphone, opgericht in 2010 en gevestigd in Amsterdam, ontwikkelt duurzame smartphones. Vorig jaar kreeg het bedrijf € 6,5 miljoen van stichting DOEN voor het vergroten van de productiecapaciteit. Het bedrijf heeft inmiddels 50 werknemers en zijn er meer dan 100.000 fairphone bezitters. Met de opgehaalde financiering wil het bedrijf nieuw modellen ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 2 augustus 2018
Mendix voor € 628 miljoen overgenomen door Siemens
Siemens neemt low code-ontwikkelaar Mendix over voor € 628 miljoen euro. Mendix werd in 2005 door o.a. de CEO Derek Roos opgericht in Rotterdam en heeft een cloudplatform voor low-code en AI-ondersteunde applevering ontwikkeld. Het hoofdkantoor zit nu in Boston, Mendix heeft inmiddels 500 medewerkers en werkt voor klanten zoals KLM, Philips en DSM. Investeerder HenQ (NL) stak in 2006 € 250.000 in Mendix en later nog € 1,2 miljoen. In 2012 stapte Prime Ventures (NL) in en in 2014 Battery Ventures (VS).
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 31 juli 2018
Deelscooter startup Felyx haalt € 2 miljoen op en breidt uit naar Rotterdam
Verschillende particuliere investeerders en ABN AMRO investeren € 2 miljoen in Felyx. Met de opgehaalde financiering zal Felyx 324 deelscooters beschikbaar maken in Rotterdam. In Amsterdam worden de 108 deelscooters door duizenden klanten gebruikt via de felyx app voor Apple en Android tegen een minuutprijs van € 0,30. De scooters zijn 100% elektrisch en rijden volledig op groene stroom.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 26 juli 2018
Forse investering van Walvis voor RecruitNow
Online recruitment specialist RecruitNow heeft een forse investering ontvangen van Walvis. RecruitNow uit Amersfoort helpt bedrijven met het werven van meer en betere kandidaten door het recruitmentproces eenvoudig en inzichtelijk te maken. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de technologie door te ontwikkelen en om de sales- en marketingactiviteiten op te schalen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 25 juli 2018
Impraise haalt $ 10,6 miljoen op bij Keen Ventures en Henq
Impraise heeft $ 10,6 miljoen opgehaald bij Keen Ventures en Henq. Impraise heeft een People Enablement Platform ontwikkeld om de performance en ontwikkeling van medewerkers te bevorderen. Impraise heeft inmiddels kantoren in New York en Lissabon en meer dan 200 klanten wereldwijd waaronder, Atlassian, DoorDash en Skyscanner. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen groeien.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 20 juli 2018
Newion en Connected Capital investeren € 4,6 miljoen in Instant Magazine
Instant Magazine heeft 4,6 miljoen opgehaald bij Newion en Connected Capital. Instant Magazine heeft een platform ontwikkeld om digitale content voor iedereen toegankelijk te maken zodat iedereen sales- en marketingmateriaal kan creëren zonder enige technische expertise. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor door ontwikkelen van het platform, het integreren met andere contentplatformen, uitrol naar meer Europese landen en het uitbreiden van het Amerikaanse team.
Lees meer
Lees meer
Maandag 16 juli 2018
Digitaal bureau Alledaags ontvangt € 500.000 van Nextgen Ventures
Nextgen Ventures investeert € 500.000 in Alledaags voor de doorontwikkeling van een intelligente leeromgeving voor de gezondheidszorg. Deze leeromgeving maakt (na-)scholing binnen de gezondheidszorg efficiënter en effectiever dankzij kunstmatige intelligentie. Alledaags ontwikkelt digitale producten, zoals de Squla app. Een deel van het team houdt zich bezig met slimme leeroplossingen en kunstmatige intelligentie. Deze oplossing wordt nu doorontwikkeld dankzij de investering.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 4 juli 2018
Phenospex haalt € 2 miljoen financiering op bij Future Food Fund
Future Food Fund investeert € 2 miljoen in Phenospex. Om een nieuw ras te ontwikkelen moeten veredelaars grote aantallen planten beoordelen. Veelal vindt deze beoordeling nog met het blote oog plaats, hetgeen niet schaalbaar is en vooral subjectief. Phenospex combineert multi-spectrale camera’s, 3D imaging en slimme algoritmen om digitaal en real-time gewassen te analyseren. Door de interactie van het genoom van de plant met de omgeving te analyseren ziet de veredelaar hoe het gewas daadwerkelijk zal gedijen. Met de producten en diensten van Phenospex kan dit nu op hoge snelheid, in elke omgeving, en vooral ook zonder menselijke bias. Hiermee helpt Phenospex de veredelaars de inzichten in het gewas te verbeteren, verhoogt het de efficiëntie en verlaagt de kosten.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 28 juni 2018
Cleeng haalt € 4 MIO op
Het Nederlandse videoplatform Cleeng heeft vijf miljoen euro opgehaald. Walvis Participaties, het VC fonds van de familie Fentener van Vlissingen, leidt deze ronde. Zittende aandeelhouder C4 Ventures doet ook weer mee. VOC Capital partners was eind 2016 één van de eerste investeerders in Cleeng.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 21 juni 2018
3 miljoen voor SemiBlocks
BOM Brabant Ventures en een strategische partner in de Verenigde Staten investeert € 3 miljoen in SemiBlocks. SemiBlocks ontwikkelt zeer nauwkeurige oscillatortechnologie en is de eerste onderneming die een zelf detecterend meetsysteem introduceert, met goedkope materialen en een hoge nauwkeurigheid. Dankzij deze hoge nauwkeurigheid van de gepatenteerde technologie zal de nieuwe chip van SemiBlocks naar verwachting een grote rol spelen bij de vervanging van conventionele oplossingen voor telecommunicatie-infrastructuur, datacenters en smartphoneplatforms. De opgehaalde financiering zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuw type chip, die problemen voorkomt die worden veroorzaakt door temperatuurverschillen in communicatieapparatuur.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 8 juni 2018
VR startup Beyond Sports haalt € 2 miljoen op
Het Nederlandse Triple IT en een aantal andere investeerders investeren € 2 miljoen in Beyond Sports. De startup ontwikkelt technologie om voetbalclubs, bijvoorbeeld Ajax, PSV, Arsenal, te ondersteunen bij tactisch inzicht door voetbalwedstrijden middels VR en AR te analyseren en herbeleven. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor uitbreiding van het team en verbreding van de dienstverlening.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 7 juni 2018
1 miljoen voor startup PeelPioneers
PeelPioneers heeft 1 miljoen aan financiering opgehaald bij Bom Ventures, Stichting Doen en ABN Amro. De startup heeft een circulaire oplossing ontwikkeld voor citrusschillen, die overblijven na het maken van vers sap, om deze te verwerken tot schoonmaakmiddel, pulp-bijmengsel voor veevoer of tot verpakkingsmaterialen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om 40.000 kilo schillen per dag te kunnen verwerken.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 7 juni 2018
Leerplatform Squla overgenomen door Levine Leichtman Capital Partners
Levine Leichtman Capital Partners neemt bijna alle aandelen over van de huidige aandeelhouders, waaronder RTL Ventures. Squla heeft een online leerplatform ontwikkeld voor basisscholieren en heeft 130.000 abonnees. Oprichter André Haardt behoudt nog een klein belang in Squla.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 6 juni 2018
Gebruik WBSO daalt in 2017
Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vandaag de jaarcijfers 2017 omtrent de WBSO-regeling gepubliceerd. Afgelopen jaar daalde het aantal bedrijven dat gebruik maakt van de WBSO met 4,8%. Het Ministerie van EZK wijt dit vooral aan bedrijven die met weinig omvangrijke R&D-projecten ervoor kozen om in 2017 geen WBSO-aanvraag in te dienen. In de huidige periode van economische groei zouden bedrijven vaak minder tijd besteden aan R&D en richten alle inspanningen op hun primaire bedrijfsprocessen. Onze indruk is dat het vooral komt omdat RVO (onredelijk) strenger is geworden bij programmatuuraanvragen, hoewel het Ministerie van EZK dat ten stelligste blijft ontkennen. Het aantal grootbedrijven blijft op een constante 3% van het aantal aanvragers, maar sinds het afschaffen van het plafond in de regeling (men kreeg subsidie tot maximaal 20 miljoen) is het aandeel van de grootbedrijven in het genoten voordeel gestegen van 32% naar 36%. Hieronder staan de belangrijkste cijfers uit het rapport.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 6 juni 2018
Travelbags ontvangt investering van RTL Ventures
RTL Ventures investeert in Travelbags en verkrijgt een minderheidsbelang. De webshop is de grootste online koffer- en tassenwinkel van Nederland en België en het bedrijf heeft ook fysieke winkels in Groningen, Hardenberg en Zwolle. Verder financiële details van de deal zijn niet bekend gemaakt.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 5 juni 2018
Blockchain startup Attrace heeft € 1 miljoen opgehaald
Amsterdamse startup Attrace heeft € 1 miljoen opgehaald bij investeerders. Attrace ontwikkelt blockchaintechnologie voor een affiliate marketing marktplaats. Uitgevers en sitebeheerders zouden via het systeem rechtstreeks afspraken kunnen maken met adverteerders. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor door ontwikkeling van de technologie. De marktplaats moet eind dit jaar operationeel zijn.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 5 juni 2018
Beursgang fintechreus Adyen
Op 13 juni is de Amsterdamse beursgang van Adyen. Het fintechbedrijf uit Amsterdam wordt gewaardeerd op een bedrag van tussen de € 6,5 en € 7,1 miljard. Adyen is opgericht in 2006 en heeft een betaalplatform ontwikkeld dat elektronische betalingen mogelijk maakt. Adyen heeft 4.500 klanten waaronder Facebook, Spotify, Netflix en Coolblue.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 5 juni 2018
Voldoende budget over voor nieuwe Innovatiekrediet-aanvragen
Het Innovatiekrediet is bedoeld voor de ontwikkeling van veelbelovende innovaties met een goed marktperspectief. De in aanmerking komende innovatieve projecten kunnen daarbij niet geheel uit eigen middelen of door de markt gefinancierd worden. Afgelopen jaar was het budget op, maar nu geeft de overheid aan dat er nog voldoende ruimte is binnen het huidige budget van € 40 miljoen voor nieuwe aanvragen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Innovatiekrediet regeling of andere kredieten of subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 31 mei 2018
Roadmap ontvangt € 4 miljoen van Newion
Newion Investments investeert € 4 miljoen in Roadmap. Het softwarebedrijf heeft een online platform ontwikkeld waarmee multinationals hun eigen reisplatform voor hun medewerkers kunnen maken. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de dienst door te ontwikkelen en voor marketing en sales.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 24 mei 2018
The Next Closet haalt € 1 miljoen op
The Next Closet haalt € 1 miljoen op bij de huidige en een aantal nieuwe investeerders waaronder Janneke Niessen, Alette Stas-Bax en het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland. The Next Closet heeft een online marktplaats ontwikkeld voor designerkleding. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om door te kunnen groeien in de Benelux.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 23 mei 2018
€6 miljoen groeifinanciering voor Virtuagym van Endeit Capital
Virtuagym haalt € 6 miljoen op bij Endeit Capital. Virtuagym heeft een cloudgebaseerd fitness software platform ontwikkeld voor leden engagement, coaching en club management. Virtuagym ondersteunt meer dan 11 miljoen consumenten, 4.500 gezondheidsclubs en 25.000 trainers over de hele wereld. De financiering zal gebruikt worden voor door ontwikkeling van het platform en om de marktpositie in zowel Europa als Amerika te versterken. Daarnaast zal er ingezet worden op specifieke oplossingen voor yoga-, martial arts- en dansstudio’s.
Lees meer
Lees meer
Maandag 14 mei 2018
Blendle haalt € 4 miljoen op
Morten Strunge (Storytel) en Novamedia (Postcode loterij) investeren € 4 miljoen in Blendle. Blendle heeft een online platform ontwikkeld waar consumenten meer dan honderd Nederlandstalige kranten en tijdschriften kunnen lezen. De opgehaalde financiering zal onder andere gebruikt worden voor Blendle Audio waar klanten kunnen luisteren naar krant- en tijdschriftartikelen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 14 mei 2018
€ 1 miljoen voor startup MindAffect
Informals investeren € 1 miljoen in MindAffect. De spin-off van de Radboud Universiteit heeft technologie ontwikkeld waarmee hersenactiviteit kan worden vastgelegd waar mensen naar kijken. ALS patiënten, welke niet meer kunnen praten, kunnen door deze technologie alsnog communiceren met mensen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de technologie door te ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 11 mei 2018
Spin-off TU Delft Physee haalt 1,5 miljoen op
Physee haalt € 1,5 miljoen op bij onder andere een aantal vastgoedinvesteerders. De startup is opgericht in 2014 als spin-off van de TU Delft en heeft technologie ontwikkeld om met ramen energie te kunnen opwekken. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor het kunnen versnellen van de productontwikkeling en de verkoop.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 8 mei 2018
HousingAnywhere.com haalt 6 miljoen op
Onder andere het Zweedse Vostok New Ventures, Real Web en HenQ investeren € 6 miljoen in HousingAnywhere. De startup heeft een online platform om internationale studenten te helpen bij het vinden van tijdelijke huurwoningen. Vorig jaar haalde de startup ook al € 5 miljoen op. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor doorontwikkeling van het platform.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 26 april 2018
Drone startup Avular haalt € 1,5 miljoen op
Lumipol Holding investeert € 1,5 miljoen in Avular. De startup uit Eindhoven ontwikkelt technologie voor drones om deze o.a. veiliger en robuuster te maken. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de drones sneller te kunnen ontwikkelen en naar de markt te brengen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 23 april 2018
The Hatch Firm neemt belang in Objective Partners
Objective Partners ontvangt participatie van The Hatch Firm. De Amsterdamse startup, opgericht in 2014, ontwikkelt marketing analytics software en heeft inmiddels een aantal grote internationale partijen aan zich weten te binden, zoals Deutsche Telecom. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor het versnellen van de internationale groei en software ontwikkeling.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 17 april 2018
SunData haalt € 300.000 op
Doen Participaties en twee andere investeerders investeren € 300.000 in SunData. De startup uit Utrecht is opgericht in 2017 en ontwikkelt analysesoftware om de performance van zonnepanelen te meten om aanbevelingen te kunnen doen aan eigenaren of installateurs. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor softwareontwikkeling.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 12 april 2018
Quicargo haalt € 900.000 op
Quicargo heeft bij een aantal Duitse en Nederlandse Angel Investors € 900.000 opgehaald. De startup uit Amsterdam heeft techniek ontwikkeld waarmee bedrijven bij vervoerders realtime lege laadruimte kunnen huren in vrachtwagens. 1.000 bedrijven, 200 transporteurs met 5.000 vrachtwagens zijn inmiddels aangesloten op het online platform. De financiering zal gebruikt worden voor de uitrol van de dienstverlening in de regio Antwerpen/Gent en het Roergebied.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 april 2018
Hiber winnaar Vectrix startup deal van het jaar verkiezing 2018
Ruim 130 ondernemers en investeerders kwamen woensdag 11 april bijeen bij de verkiezing van de Vectrix-NextStage startup deal van het jaar. Na 3DHubs (2015), Bloomon (2016) en EclecticIQ (2017) werd Hiber (2018) door het publiek verkozen tot de winnaar in 2018.
Lees meer
Lees meer
Zaterdag 31 maart 2018
Kepler Vision Technologies haalt € 1,7 miljoen seed funding op
CEO Harro Stokman, UvA Ventures en drie andere investeerders stoppen € 1,7 miljoen in Kepler Vision Technologies. Het kapitaal wordt gebruikt voor de ontwikkeling van computer vision en machine learning. Kepler maakt daarmee "body language recognition" mogelijk in video’s. De oprichters van Kepler Vision Technogies waren eerder betrokken bij een andere Artificial Intelligence (AI) spin-off van de Universiteit van Amsterdam: Euvision Technologies. Deze startup is in 2014 door de Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm Technologies gekocht.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 30 maart 2018
Blokchain startup Unchain.io haalt financiering op
Han de Groot investeert in blokchain startup Unchain.io. De startup uit Amsterdam ontwikkelt een integratieplatform, Blockchain Gateway, die organisaties in staat stelt applicaties en apparaten te integreren met blockchain-netwerken op een eenvoudige, snelle en veilige manier. Daarnaast heeft Unchain.io geld opgehaald vanuit het SBIR programma van de overheid.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 27 maart 2018
Disruptive Technology Ventures investeert € 1,5 miljoen in Nowi
Nowi heeft € 1,5 miljoen opgehaald bij Disruptive Technology Ventures. Nowi ontwikkelt slimme sensoren welke opgeladen kunnen worden via een Wi-Fi netwerk. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de Energy Harvesting en Power Module door te ontwikkelen. Daarnaast zal Disruptive Technology Ventures helpen bij de verdere commerciële uitrol van de technologie.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 15 maart 2018
Loqed haalt € 700K op bij NextStage Early Stage Fund
Het Amsterdamse Loqed ontwikkelt Europa’s eerste écht sleutelloze smart lock. Door de gepatenteerde technologie open je het slot veilig binnen een halve seconde. Het Loqed Smart Lock voldoet daarnaast aan het zwaarste veiligheidskeurmerk en kan op vrijwel alle Europese deuren worden bevestigd. Naast NextStage Early Stage Fund nemen twee informal investors deel in deze financieringsronde. Zij voorzien samen met de ondernemers enorme commerciële potentie.
Lees meer
Lees meer
Maandag 26 februari 2018
In 2018 € 75 miljoen extra voor innovatie
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vandaag aan de Tweede Kamer bekend gemaakt dat er € 75 miljoen extra beschikbaar is voor innovatie in 2018. Een extra € 18 miljoen komt beschikbaar voor de innovatiekracht van het MKB, € 15 miljoen extra voor het verder bevorderen van samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid en € 42 miljoen extra voor toegepast onderzoek. Het extra budget moet leiden tot toegevoegde waarde voor de economie en het bevorderen en toepassen van kennis door innovatieve bedrijven.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 22 februari 2018
Parkbee haalt € 5 miljoen op
Statkraft Ventures en InnovationQuarter investeren € 5 miljoen in de startup uit Amsterdam. Parkbee heeft een platform ontwikkeld waarmee niet gebruikte parkeerplekken van kantoorgebouwen kunnen worden gebruikt door het publiek. De opgehaalde financiering zal worden gebruikt om op te schalen naar meer locaties, waarbij nu de focus ligt op de Britse markt, en het verbreden van de dienstverlening.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 15 februari 2018
Hyperloop startup haalt 1,25 miljoen op
Enfuro Ventures, Paul van Keep en Gregory van der Wiel investeren 1,25 miljoen in Hardt. De startup uit delft werkt inmiddels met 20 medewerkers aan de ontwikkeling van een hyperloop. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de komende jaren de technologie door te ontwikkelen en te testen. Hardt denkt in 2021 de infrastructuur voor de hyperloop te kunnen gaan realiseren.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 1 februari 2018
HR Startup Talmundo haalt € 1,3 miljoen op
TIIN Techfund 3 en informals investeren € 1,3 miljoen in Talmundo. De startup, gevestigd in Den Haag, heeft een platform ontwikkeld waarmee nieuwe werknemers eenvoudig kunnen "onboarden"; bijvoorbeeld het invullen van loonadministratie gegevens. Inmiddels is Talmundo actief in de Benelux en heeft het klanten zoals KPMG, GfK, Telenet en BNP Paribas. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor door ontwikkeling van het platform en om de dienstverlening verder uit te rollen in de UK en Frankrijk.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 31 januari 2018
Indiendata MIT-instrumenten 2018 bekend
MIT Zuid-Holland heeft de data bekend gemaakt waarop de MIT-instrumenten R&D samenwerking en Haalbaarheid voor 2018 aangevraagd kunnen worden. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal het in 2018 niet meer mogelijk zijn om een innovatieadviesproject aan te vragen. Haalbaarheid kan worden aangevraagd vanaf 17 april 2018 9:00 uur tot en met 6 september 17:00 uur. Dit instrument wordt behandeld op basis van first come first serve. Mocht u een aanvraag willen indienen, dan is het verstandig om dit direct op 17 april te doen. In 2016 en 2017 was het budget op de eerste dag van openstelling al uitgeput. R&D samenwerking kan worden aangevraagd vanaf 2 juli 2018 9:00 uur tot en met 6 september 17:00 uur. Dit instrument is een tender regeling, inhoudend dat na afloop van de indientermijn de beste voorstellen worden toegekend tot dat het budget op is. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de MIT-regeling of andere subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 30 januari 2018
FlorAccess haalt 750.000 euro financiering op
Het online inkoopplatform voor Europese groothandel en tuincentra groeit explosief en zet met de investering in op verdere uitbreiding. Het geld is afkomstig van e-commerce investeerders, waar onder NextStage Early Stage Fund, die FlorAccess actief ondersteunen in de verdere groei van het bedrijf. De klanten van FlorAccess zijn tuincentra en groothandelaren in Europa. Zij kopen via de website floraccess.com rechtstreeks in bij meer dan 80 geselecteerde topkwekers. FlorAccess heeft hierdoor geen eigen voorraad. De toegevoegde waarde is dat het volledige proces, van inkoop tot logistiek en financiële afwikkeling, wordt vereenvoudigd en ontzorgd. FlorAccess groeit snel in Nederland en daarbuiten. De focus ligt op verdere groei in de omringende landen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 23 januari 2018
Angels investeren € 750.000 in Otrium
Otrium heeft € 750.000 opgehaald bij Adriaan Mol, Fred Gehring en Ludo Onnink. Otrium is opgericht in 2015 en heeft een shop-in-shop outletplatform en e-commerce technologie ontwikkeld waardoor merken zonder investeringen een (online) verkooppunt kunnen openen. Otrium is momenteel actief in de Benelux en wil met de opgehaalde financiering uitrollen in meer landen in Europa.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 19 januari 2018
Flex-Appeal haaft € 600.000 op
Informals investeren € 600.000 in Flex-Appeal. De startup uit Rotterdam is opgericht in 2014 en heeft een platform ontwikkeld voor horeca en retail bedrijven waarmee ze kunnen communiceren met haar (jonge) werknemers op een moderne manier. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het team van Flex-Appeal te kunnen uitbreiden en de groei van het bedrijf te kunnen versnellen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 17 januari 2018
Harver haalt $ 4,2 miljoen op
Onder andere Insight Venture Partners heeft $ 4,2 miljoen geïnvesteerd in Harver. Hiermee komt de totaal opgehaalde funding van het in 2014 opgerichte bedrijf op $ 15 miljoen. Harver heeft technologie ontwikkeld om recruitmentprocessen te kunnen automatiseren. De startup heeft inmiddels klanten zoals Netflix en Booking.com. Met de opgehaalde financiering zullen de teams in Amsterdam en New York City worden uitgebreid.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 16 januari 2018
€ 30 miljoen voor Dutch Finance Lab
Dutch Finance Lab heeft € 30 miljoen opgehaald bij Pieter Schoen, oprichter van de Nederlandse Energie Maatschappij, en een bank (welke bank is niet bekend gemaakt). Dutch Finance Lab is eind 2017 opgericht en heeft een platform ontwikkeld voor online werkkapitaalfinanciering. Merendeel van de opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor het verstrekken van kredieten en een kleiner deel voor het versnellen van de groei van de startup.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 11 januari 2018
Angels investeren € 350.000 in ContentKing
ContentKing haalt € 350.000 op bij Angels. De startup is opgericht in 2015 en heeft SEO technologie ontwikkeld waarmee bedrijven hun zichtbaarheid in zoekmachines kunnen verbeteren en realtime inzicht hebben in hun SEO. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor doorontwikkeling van de technologie en het uitbreiden van de marketingactiviteiten.
Lees meer
Lees meer
Maandag 8 januari 2018
WBSO vragenbrief van RVO ontvangen?
Heb je een WBSO-aanvraag ingediend en krijg je vragen van RVO? Vectrix helpt je graag bij het beantwoorden van deze vragen. Plan een belafspraak in om de mogelijkheden te bespreken of kom naar onze workshop op 22 februari.
Lees meer
Lees meer
Maandag 8 januari 2018
Innovatiebox ruling aanvragen?
Innovatiebox ruling aanvragen? Heb je een WBSO beschikking en/of patent en maak je winst of verwacht binnen een jaar winstgevend te worden? Dan wordt het tijd om naar de innovatiebox te kijken. Winsten die je genereert vanuit de WBSO en/of een patent worden belast tegen 7% in plaats van 20-25% winstbelasting. Vectrix heeft ruime ervaring met het regelen van een belastingruling voor de innovatiebox. Plan een belafspraak in om de mogelijkheden te bespreken of kom naar onze workshop op 22 februari.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 21 december 2017
Triggi haalt € 1,1 miljoen op
Pim Schmitz, huidige aandeelhouders en het management investeren € 1,1 miljoen in Triggi. De startup heeft technologie ontwikkeld om slimme apparaten te kunnen koppelen aan online diensten en ze samen te laten werken. Triggi werkt samen met Philips, KlikAanKlukUit, Toon en heeft 20.000 gebruikers in 50 landen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 20 december 2017
Join Marketing haalt € 1 miljoen op
Airbridge Equity Partners investeert € 1 miljoen in influencer-platform Join. De startup is opgericht in 2017 en heeft een platform ontwikkeld waarmee adverteerders, agencies en influencers elkaar snel en eenvoudig kunnen vinden en samenwerken. Join is nu actief in VK, Duitsland, België, Frankrijk en wil met de opgehaalde financiering verder uitrollen in Europa. Daarnaast zal de financiering gebruikt worden voor ontwikkeling van technologie.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 19 december 2017
TicTag haalt € 300.000 op
Informals, HighTechXL en Greven Investments hebben € 300.000 geïnvesteerd in TicTag. De startup is opgericht in 2015 en ontwikkelt technologie voor de smartphone om online diensten in de offline wereld te kunnen gebruiken zonder QR-codes of NFC-chips. De financiering zal gebruikt worden voor ontwikkeling, marketing en sales.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 15 december 2017
SuperBuddy haalt € 1 miljoen op
Bezorgdienst SuperBuddy heeft € 1 miljoen opgehaald bij onder andere Oost NL. De startup uit Zwolle heeft een platform ontwikkeld waarmee je boodschappen binnen twee uur thuis kunt laten bezorgen. SuperBuddy is inmiddels actief in Zwolle, Utrecht en Rotterdam en heeft zakelijke klanten als Albert Heijn (in Rotterdam). Met de opgehaalde financiering wil SuperBuddy uitbreiden naar de 60 grootste steden van Nederland.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 8 december 2017
Clear Flight Solutions haalt € 2,6 miljoen op
Aerium Analytics Inc en het Cottonwood Euro Technology Fund investeren € 2,6 miljoen in Clear Flight Solutions. Het bedrijf heeft Robird ontwikkeld om op vliegvelden, bij de olie- gas- en baggerindustrie en in de agriculturele sector vogels te verjagen. De investering is een onderdeel van een totaal beoogde Series B-investering van € 6 miljoen. Deze financiering zal gebruikt worden voor ontwikkeling en verdere groei in Noord Amerika.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 7 december 2017
Ahrma haalt investering van € 5 miljoen op
Het Duitse chemieconcern BASF investeert € 5 miljoen in Ahrma. De startup uit Deventer is opgericht in 2014 en heeft een IoT-platform, een actieve draadloze transponder voor in hybride pallets en track & trace-software ontwikkeld waarmee de positie, beweging, temperatuur, laadstatus en elke mogelijke impact of dropping van de pallets kan worden geregistreerd. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor ontwikkeling en verdere internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 29 november 2017
ontwikkelaar aardappelzaad Solynta haalt € 16 miljoen op
Fortissimo Capital, Innovation Industries en bestaande investeerders investeren € 16 miljoen in aardappelzaad ontwikkelaar Solynta. De onderneming ontwikkelt hybride veredelingstechniek voor het telen van aardappels. Deze techniek maakt het mogelijk om zaad in plaats van pootaardappelen als startmateriaal voor de teelt te gebruiken. Hierdoor wordt het mogelijk om de voedingswaarde van de aardappels te vergroten, verschillende aardappeltypes te verbouwen welke beter resistent zijn en hoeft er minder pesticiden gespoten te worden. De financiering zal gebruikt worden om nieuwe aardappelrassen te ontwikkelen en voor internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 28 november 2017
Spin-off van het Erasmus MC Quantib haalt € 4,5 miljoen op
Quantib heeft € 4,5 miljoen opgehaald bij Holland Venture en InnovationQuarter. Quantib is een spin-off van het Erasmus MC en ontwikkelt machine learning techniek waarmee onderzoekers betere, snellere en goedkopere diagnoses kunnen stellen. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om nieuwe toepassingen op de markt te kunnen brengen en voor samenwerking met internationale ziekenhuizen.
Lees meer
Lees meer
Zondag 26 november 2017
Identificatiesoftware scale-up iWelcome haalt miljoenen op bij twee investeringsfondsen
iWelcome heeft Identity & Access Management as a service (IDAAS) technologie ontwikkeld die helpt om klant- en personeelsdata te beheren. iWelcome is opgericht in 2010 en heeft klanten als PostNL, de Zwitserse verzekeraar Helvetia en Quby. De investering zal gebruikt worden voor productontwikkeling en verdere internationale groei in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 9 november 2017
Winnaar Vectrix startup deal van het jaar 2017 haalt € 14 miljoen op
EclecticIQ heeft 14 miljoen euro opgehaald bij Kean Venture Partners (fonds van Ben Verwaayen en Alexander Ribbink), KPN Ventures en Inkef Capital (APG). Het Amsterdamse cybersecurity bedrijf is in 2014 opgericht door Joep Gommers en Raymon van der Velde. EclecticIQ werkt met name voor financiële instellingen en overheden. Het geld zal worden gebruikt voor de verdere (internationale) groei.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 1 november 2017
United Wardrobe haalt € 1 miljoen op bij Peak Capital
Peak Capital neemt met een investering van € 1 miljoen een minderheidsbelang in United Wardrobe. De onderneming heeft een online platform voor vintage kleding ontwikkeld. United Wardrobe is actief in Nederland, België, Duitsland en wil ook Frankrijk op korte termijn veroveren. De financiering zal gebruikt worden voor verdere schaalvergroting in Europa en professionalisering van de organisatie.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 24 oktober 2017
€ 9 miljoen aan groeikapitaal voor Tourradar
Endeit Capital en bestaande aandeelhouders Erik Blachford (voormalig CEO van Expedia), Cherry Ventures en Hoxton Ventures investeren € 9 miljoen in TourRadar. De scale-up uit Oostenrijk is opgericht in 2010 en heeft een online boekingsplatform ontwikkeld voor groepsrondreizen. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om versneld wereldwijd te kunnen opschalen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 23 oktober 2017
€ 10 miljoen voor trading app BUX
Top 3 genomineerde van onze startup deal van het jaar verkiezing 2016 BUX heeft € 10 miljoen opgehaald. Holtzbrinck Ventures, Velocity Capital, Arthur Kosten (oud marketingdirecteur Booking.com), Thierry Schaap (oprichter Binkc Bank) en Adriaan Mol (payment bedrijf Mollie) hebben in deze nieuwe ronde geïnvesteerd. Daarnaast wil BUX over paar weken een crowdfundingronde starten. BUX, opgericht in 2014, is een beleggingsapp om eenvoudig op de beurs te kunnen handelen. In 2016 haalde BUX al € 6 miljoen aan financiering op. Met de nieuw opghaalde financiering wil BUX o.a. een app ontwikkelen om te kunnen handelen in cryptomunten en om beleggen op de middellange en lange termijn mogelijk te maken.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 oktober 2017
Withlocals haalt € 3,5 miljoen aan financiering op
In een financieringsronde geleid door Inkef Capital heeft Withlocals € 3,5 miljoen opgehaald. De startup, gevestigd in Eindhoven en opgericht in 2013, heeft een platform ontwikkeld voor gepersonaliseerde reizen in 24 steden. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om op te kunnen schalen naar 40 steden.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 10 oktober 2017
Regeerakkoord - versterken innovatiekracht
In het regeerakkoord geeft de coalitie (VVD, CDA, D’66 en CU) aan de innovatiekracht van Nederland te willen versterken. •Zo wil het nieuw te vormen kabinet dat er een Nederlandse financierings- en ontwikkelingsinstelling, InvestNL, wordt opgericht en stelt hiervoor 2,5 miljard euro beschikbaar als eigen vermogen. •Het kabinet wil financiële technologische innovaties (Fintech) stimuleren door de toetreding van deze innovatieve bedrijven te vereenvoudigen door invoering van een bank- en overige vergunning in lichtere vorm. •Het topsectorenbeleid zal sterker worden gefocust op de economische kansen in drie grote maatschappelijke thema’s: energietransitie/duurzaamheid, landbouw/water/voedsel en quantum/hightech/nano/fotonica. •Tevens wordt de MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) en de innovatiekredieten voor het MKB uitgebreid. •Daarnaast wil de nieuwe regering de Small Business Innovation Research regeling (SBIR) vaker uitschrijven om als launching customer innovatie in Nederland verder te stimuleren.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 6 oktober 2017
InvoiceFinance haalt € 6 miljoen op
Peak Capital en een aantal andere investeerders hebben € 6 miljoen geïnvesteerd in InvoiceFinance. De startup, opgericht in 2015 door Sven van der Biezen, Marijn van Aerle en Gion van den Bogaert, heeft een onlinekredietplatform ontwikkeld voor MKB'ers waarmee zij binnen 24 uur geld dat vastzit in openstaande facturen op de rekening gestort kunnen krijgen. De opgehaalde financiering wordt door InvoiceFinance gebruikt voor het kunnen opschalen van de dienstverlening. Invoice Finance zat in de top 5 van onze startup deal van het jaar verkiezing in 2017.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 4 oktober 2017
Connected Capital investeert in Omnia Retail
Connected Capital neemt een minderheidsbelang in Omnia Retail. De onderneming is opgericht door Herman de Jager en Sander Roose en heeft een SaaS platform ontwikkeld welke het voor retailers mogelijk maakt om op een eenvoudige en effectieve manier pricing en online marketig campagnes te kunnen automatiseren. Omnia Retail bedient meer dan 80 retailers waaronder Bol.com, Wehkamp, Nextail en Decathlon. De financiering zal gebruikt worden om internationaal te kunnen groeien.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 4 oktober 2017
MessageBird haalt € 60 miljoen op
MessageBird heeft in een Serie A-ronde geleid door Accel € 60 miljoen aan financiering opgehaald. MessageBird is in 2011 opgericht door Robert Vis en heeft software ontwikkeld om SMS, Voice & Chat berichten te kunnen verzenden. De scaleup heeft 76 werknemers en zal dit jaar ongeveer een omzet van $100 miljoen draaien. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om snel te kunnen groeien in de VS en Australië.
Lees meer
Lees meer
Zondag 1 oktober 2017
ICCO doet equity investering in Lendahand
In september hebben partijen een common shares deal van € 500.000 gesloten. Lendahand, opgericht in 2013, maakt het mogelijk voor private investeerders wereldwijd om geld uit te lenen aan ondernemingen en duurzame projecten in opkomende landen. Lendahand zal de investering gebruiken voor het versnellen van de groei. Daarnaast zal worden gekeken om meer samen te werken met ICCO als strategische investeerder.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 29 september 2017
NextStage Early Stage Fund investeert € 250.000 in Bookabus
Het NextStage Early Stage Fund heeft een investering van € 250.000 in Bookabus bekend gemaakt. Met BookaBus kun je snel, eenvoudig en goedkoop een bus of touringcar boeken, voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, schoolreisje of groepsreis. De oprichters Jego Besseling en Arjen Dekker zien grote groeikansen voor Bookabus in Nederland en het buitenland.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 28 september 2017
ScanMovers haalt € 500.000 op
Business Angels investeren half miljoen euro in ScanMovers. De startup, opgericht in 2016 door Maurits Koopman en Boyan Nijpels, heeft een platform ontwikkeld waarmee consumenten verhuisbedrijven kunnen vergelijken op basis van kwaliteit, prijs, reviews en service. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor door ontwikkeling van het platform.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 27 september 2017
€ 249,5 miljoen voor startups en scale-ups
Minister Kamp van Economische Zaken heeft vandaag tijdens het Startup-fest in Amsterdam bekend gemaakt samen met het Europees Investeringsfonds € 100 miljoen aan extra financiering voor scale-ups beschikbaar te stellen middels een nieuw investeringsfonds. Marktpartijen zullen tevens € 100 miljoen investeren in dit nieuwe fonds. Voor startups komt er, via de SEED Capital-regeling, € 49,5 miljoen aan financiering beschikbaar. De fondsen, die gehonoreerd zijn vanuit de SEED-regeling, zijn: - Newion (NICE III) - Slingshot Early Growth Fund - JOA Ventures Seed Capital 1 - Chemelot Ventures Agri-Foodfonds Venlo - VOC Capital Partners III - Blue Sparrows MedTech Fund
Lees meer
Lees meer
Donderdag 21 september 2017
PastBook haalt € 2 miljoen op
PastBook heeft € 2 miljoen aan financiering opgehaald bij Dinko Valerio (oud CEO Crucell) en de huidige investeerders. PastBook heeft een platform ontwikkeld om snel fotoalbums te kunnen maken. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor verdere internationale uitrol van het platform.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 19 september 2017
Belastingplan 2018 en WBSO
Zoals te verwachten was zijn de wijzigingen in de WBSO ten gevolge van de nieuwe plannen van de ‘oude’ regering erg beperkt. De enige voorgestelde wijziging moet het mededelen van gerealiseerde uren gemakkelijker maken. Vanaf 2018 hoeft alleen een totaal aantal gerealiseerde WBSO-uren in een jaar te worden doorgegeven. Tot op heden moesten de gerealiseerde WBSO-uren per aanvraagperiode worden doorgeven. Dat betekent overigens niet dat er WBSO-uren geteld mogen worden van vóór een toegekende periode: het moet immers nog steeds om voorgenomen ontwikkeling gaan. In een kamerbrief van de vrijdag voor Prinsjesdag zegt Minister Kamp dat door de overschrijding van het budget van 2016 de parameters van de WBSO voor 2018 waarschijnlijk aangepast moeten worden. Hij noemt als mogelijke invulling een verlaging van het percentage voor de eerste schijf van 32% naar 31% en een verlaging van het percentage voor de tweede schijf van 16% naar 14%.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 30 augustus 2017
Hotelchamp haalt € 2.25 miljoen op
Ronald Hans (WeTransfer), Phillippe de Knijff en Jolanda Degen (Worldticketcenter) investeren € 2.25 miljoen in Hotelchamp. De startup is opgericht in 2016 en ontwikkelt technologie waarmee hotelketens op eenvoudige wijze meer onlineboekingen via de eigen website ontvangen. Vorig jaar haalde Hotelchamp al € 1.75 miljoen op. De financiering zal gebruikt worden om internationaal verder te kunnen doorgroeien.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 29 augustus 2017
Sendcloud haalt € 5 miljoen op
HenQ, BOM en TIIN Capital investeren € 5 miljoen in Sendcloud. Het bedrijf, opgericht in 2012 door Rob van den Heuvel, Bas Smeulders en Sabi Toulou, heeft software ontwikkeld die het verzend- en retourproces voor webwinkels makkelijker maakt. Sendcloud heeft inmiddels 55 medewerkers en is marktleider in de Benelux. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor verdere internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 22 augustus 2017
Startup Healthy Works haalt 500.000 euro op
Zes investeerders, waaronder Cairn Real Estate, hebben 500.000 euro geïnvesteerd in Healthy Workers. De startup, opgericht in 2015, ontwikkelt technologie om inzicht te krijgen in onder meer licht, geluid en luchtkwaliteit op werkplekken om het welzijn van werknemers te verbeteren. De financiering zal gebruikt worden om sneller te kunnen doorgroeien.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 3 augustus 2017
Polarsteps haalt € 900.000 op
De traveltrack-app Polarsteps heeft € 900.000 aan funding opgehaald bij een groep van Business Angels: Patrick Kerssemakers, Robert Gaal, Nalden, Janneke Niessen, Laurens Groenendijk, Martijn Rozendaal, Heleen Dura-van Oord, Herman Kienhuis en Chris Ouwinga. Met de app kunnen consumenten gemaakte reizen bewaren en delen met anderen. De app heeft nu ongeveer 200.000 gebruikers. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor door ontwikkeling van de app.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 14 juli 2017
Force Field VR haalt € 1 miljoen aan funding op
Force Field VR heeft € 1 miljoen aan financiering opgehaald. De VR-studio fuseerde in 2016 met Vanguard Games en is daarmee een van de grootste VR studios in Europa geworden. Force Field VR heeft klanten als XCOR, LAPP en Audi. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor het produceren van locatieafhankelijke VR-diensten. Wie het geld heeft geïnvesteerd is niet bekend gemaakt.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 13 juli 2017
Brenger haalt 350.000 euro op
Informals investeren € 350.000 is Brenger. De startup is opgericht in 2016 door Wisse Koedam en Derk van der Have. Met het Brenger platform kunnen consumenten met elkaar in contact komen om spullen voor elkaar te vervoeren. Nu worden ongeveer 100 transportverzoeken per week gedaan via het platform. Met de opgehaalde financiering wil Brenger doorgroeien in Nederland.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 13 juli 2017
FD Mediagroep acquires a strategic interest in Springest
FD Mediagroep acquires a strategic interest in Springest. The company, founded in 2008, developed a comparison and booking platform for training programs and courses. Springest is active in the Netherlands, Belgium, UK and has an office in Germany. With the investment Springest wants to i.a. expant further in Germany.
Lees meer
Lees meer
Maandag 10 juli 2017
5square investeert miljoenen in Paazl
Paazl is opgericht in 2009 door Bernard Schreiner en Ramon Keijsers. Paazl ontwikkelt delivery management software die online retailers helpt om de steeds toenemende complexiteit van e-commerce logistiek te kunnen beheren. Paazl wil de logistieke motor worden achter de wereldwijde e-commerce delivery en zal de opgehaalde financiering gebruiken om de stap naar het buitenland te maken.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 5 juli 2017
1,5 miljoen euro voor IRM Systems
Brooklyn Ventures, InnovationQuarter en Rabobank investeren 1,5 miljoen euro in Independent Riks Management (IRM) Systems. Het Delftse engineering bedrijf inspecteert en probeert op snelle wijze olie- en pijpleidingen te repareren.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 4 juli 2017
Ohpen raises € 15 million
Ohpen raised € 15 million in a series b round led by Amerborgh. Ohpen, founded in 2009, is a cloud-based core-banking engine, built for the efficient administration of retail investment and savings accounts and has clients such as Aegon, Nationale Nederlanden and De Volksbank. The investment will be used to finance UK expansion and enter new markets.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 29 juni 2017
Het Amsterdamse Harver haalt € 7,3 miljoen op bij Insight Venture Partner
Het Amsterdamse Harver haalt € 7,3 miljoen op bij Insight Venture Partner. Dit New Yorkse private equity firma heeft onder andere geïnvesteerd in het Nederlandse Bynder.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 23 juni 2017
MIT-R&D-samenwerkingsprojecten 2017 binnenkort open!
Vanaf 3 juli tot uiterlijk 17.00 uur op 7 september kunnen er MIT-R&D-samenwerkingsprojecten worden ingediend. Een mkb-ondernemer kan met deze regeling subsidie krijgen voor ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten in een samenwerkingsverband met een andere, ‘niet verbonden’, mkb-ondernemer waarbij 35% van de subsidiabele kosten worden vergoed tot een maximum van € 200.000 per samenwerkingsverband. In een aantal provincies, zoals Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, is het mogelijk dit jaar om ook een aanvraag te doen voor grote R&D-samenwerkingsprojecten met een maximum subsidiebedrag van € 350.000,-. De regeling MIT-R&D-samenwerkingsprojecten is een tenderregeling, inhoudende dat na afloop van de indientermijn de beste aanvragen worden toegekend tot dat het budget is uitgeput. Neem daarom uw tijd om een gedegen aanvraag te schrijven en dien voor 17.00 uur op 7 september 2017 uw aanvraag in. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de MIT-regeling of andere subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 20 juni 2017
MYPO haalt € 500.000 op
Berlin Equity heeft een half miljoen euro geïnvesteerd in de startup. MYPO heeft een slimme pakketbrievenbus (zie foto hieronder) en een app ontwikkeld, waarmee pakketten voor ontvangst en retournering kunnen worden geplaatst. Met de opgehaalde financiering zal het team worden uitgebreid om het product te kunnen door ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 19 juni 2017
Nieuw investeringsfonds Innovation Industries
Het nieuwe investeringsfonds heeft €75 miljoen om te investeren in circa 20 Nederlandse hightech-, medtech- en agritechbedrijven, waarbij vooral de focus zal liggen op bedrijven die met hun producten of technologieën een positieve bijdrage leveren aan de grote maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, zorg, mobiliteit en voeding. Het fondsmanagement zal bestaan uit Harm de Vries, Nard Sintenie, Tom Schwarz en Chris Sonnenberg. De financiering is o.a. afkomstig van: het Europese Investeringsfonds, PME, de technische universiteiten van Twente, Eindhoven en Wageningen, TNO, ECN, PPM Oost, Topfonds Gelderland en Innovatiefonds Overijssel.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 14 juni 2017
Landelijke budget MIT Innovatieadvies- en Haalbaarheidsprojecten 2017 is uitgeput
Op 11 april, de dag dat de MIT-regeling open ging, zijn voor de landelijke MIT-regeling ruim 400 aanvragen voor de Haalbaarheidsprojecten en Innovatieadviesprojecten ingediend. Daarmee was het budget op dag één al drie keer overtekend. Van de 400 aanvragen zijn er 128 toegekend, waarmee het beschikbare budget van € 3 miljoen uitgeput is. Op 8 juni was er nog wel budget voor enkele Kennisvouchers. Vanaf 3 juli kunnen aanvragen voor MIT-R&D-samenwerkingsprojecten ingediend worden. Houdt onze nieuwsberichten en deze site in de gaten of vraag uw Vectrix-adviseur hierover!  De verwachting is dat in 2018 nieuwe aanvragen voor MIT-haalbaarheidsprojecten ingediend kunnen worden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de MIT regeling of andere subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 13 juni 2017
Het Franse Europcar neemt belang in Snappcar
Snappcar heeft € 10 miljoen aan financiering opgehaald waarvan Europcar het grootste gedeelte voor haar rekening neemt. Europcar krijgt daarvoor 20% van de aandelen in handen. Snappcar heeft een platform ontwikkelt waarmee autobezitters hun auto kunnen verhuren aan anderen. De financiering zal gebruikt worden om het platform te verbeteren voor gebruikers, door te ontwikkelen en voor verdere groei in Europa.​
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 9 juni 2017
WBSO-vragenbrief ontvangen?
Heeft u naar aanleiding van uw ingediende WBSO-aanvraag een brief ontvangen van RVO met daarin vragen over uw WBSO-project(en)? Het goed beantwoorden van deze vragen is van groot belang voor de goedkeuring van uw aanvraag. Wij helpen u daarom graag bij het beantwoorden van deze vragen! Mocht u andere vragen hebben of meer willen weten over de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Maandag 5 juni 2017
Is uw WBSO-administratie op orde?
RVO controleert elk jaar steekproefsgewijs of bedrijven voldoen aan hun administratieve verplichtingen vanuit de WBSO. Twijfelt u of uw WBSO-administratie voldoet aan de wettelijke eisen? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur. Wij helpen u graag bij het controleren en aanscherpen van uw WBSO-administratie! Mocht u nog geen klant zijn van Vectrix dan helpen wij u ook graag om uw administratie te controleren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de WBSO-regeling of andere subsidies, waaronder de Innovatiebox? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 2 juni 2017
Aidence haalt € 2,25 miljoen op
HenQ, Northzone, Health Innovations Fund en het inversteringsfonds van Haaglanden ziekenhuis groep investeren € 2,25 miljoen in Aidence. De startup is opgericht in 2015 en ontwikkelt deep learning technologie om computers te leren om medische foto's te begrijpen en daarover te kunnen rapporteren. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de techniek door te ontwikkelen, het salesteam uit te breiden en voor internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 31 mei 2017
Bohemian Birds haalt € 250.000 aan financiering op bij Angels en via crowd funding
Reisorganisatie Bohemian Birds heeft een investering van 250.000 euro opgehaald. De startup is opgericht in 2014 en organiseert lustrumreizen. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de dienstverlening verder uit te breiden, meer te investeren in sales en de backoffice verder te professionaliseren
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 19 mei 2017
RVO heeft de jaarcijfers 2016 met betrekking tot de WBSO bekend gemaakt.
Hieruit blijkt dat het aantal bedrijven, dat gebruik maakt van de WBSO-regeling, licht is gedaald ten opzichte van het jaar 2015 met 2,8%. Als reden hiervoor geeft RVO aan dat de daling zich deels laat verklaren doordat de projectsoorten Analyse van de technische haalbaarheid voor het zelf verrichten van S&O en Procesgericht technisch onderzoek vanaf 2016 niet meer in aanmerking komen voor de WBSO. Ondanks de daling van het aantal bedrijven, wat gebruik maakt van de WBSO, is het aantal toegekende S&O-uren licht gestegen van 83.400 arbeidsjaren in 2015 naar 83.980 arbeidsjaren in 2016. Een mogelijke verklaring hiervoor wordt door RVO niet gegeven. Een reden zou onder andere kunnen zijn dat het platfond is komen te vervallen in 2016. In 2015 was het maximale WBSO-voordeel ingeperkt tot € 14 miljoen per fiscale eenheid. Dit lijkt ook te blijken uit het percentage van het totale voordeel wat toegekend is aan het MKB: In 2016 is 64% van het totale WBSO-voordeel toegekend aan het MKB. In 2015 was dit nog 68%. De dalende trend van het aantal starters, dat gebruik maakt van de WBSO, blijft doorzetten. In 2011 maakten nog 4.040 starters gebruik van de WBSO-regeling. In 2016 zijn dit er nog maar 3.380.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 17 mei 2017
Tiqets haalt € 17 miljoen op
Een consotium van investeerders onder leiding van HPE Groth Capital heeft € 17 miljoen geïnvesteerd in Tiqets. Vorig jaar haalde Tiqets al € 6 miljoen op. Tiqets heeft een innovatief platform ontwikkeld, waarop bezoekers eenvoudig toegangskaartjes voor musea, voorstellingen en andere culturele bezienswaardigheden kunnen vinden en kopen. De nieuwe investering zal gebruikt worden om buitenlandse saleskantoren te openen, waarbij de focus zal liggen op de Amerikaanse westkust. Daarnaast zal de investering gebruikt worden om meer data scientist en developers te kunnen aannemen om voorop te blijven lopen qua technologie. Tiqets heeft inmiddels miljoenen klanten in meer dan 150 landen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 17 mei 2017
MiniBrew haalt € 2.45 miljoen op
MiniBrew haalt € 2.45 miljoen op bij onder ander VOC Capital Partner en Hoving & Partners SA. Minibrew, opgericht in 2015, heeft een apparaat ontwikkelt waarmee consumenten zelf bier kunnen brouwen thuis. In vorige rondes wist Minibrew al 1.7 miljoen euro aan financiering op te halen. Met deze nieuwe ronde aan financiering zal het product worden door ontwikkeld en wil het de verkoop in Noord- en Zuid-Amerika en Azië versnellen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 11 mei 2017
Keadyn en Gregory van der Wiel richten samen het fonds Block Party op
Block Party, het eerste Nederlandse celebrityfonds, heeft een startkapitaal van € 2,5 miljoen en wil de komende drie jaar tien investeringen doen van gemiddeld € 250.000. Het fonds richt zich daarbij op beginnende bedrijven die een product en enkele klanten hebben. Block Party heeft al een investering gedaan in Voicey. De startup ontwikkelt een app om merken en invloedrijke internetsterren bij elkaar te brengen zonder tussenkomst van een bureau.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 9 mei 2017
€ 10 miljoen voor Business Angels
Vandaag is tijdens de Week van de Ondernemer bekend gemaakt dat de overheid met een nieuwe regeling € 10 miljoen beschikbaar stelt voor Business Angels. Business Angels kunnen vanuit een fonds een renteloze lening van maximaal 1 miljoen euro aanvragen. De Business Angels zullen dit bedrag minimaal moeten matchen en investeren in snelgroeiende bedrijven als technostarters en creatieve starters.
Lees meer
Lees meer
Maandag 8 mei 2017
Nog maar een paar weken: de deadline voor indienen WBSO-aanvraag tweede helft 2017 is 31 mei!
Indien u voor het eerste half jaar een WBSO-aanvraag hebt ingediend en u wilt aansluitend gebruik wil maken van de WBSO dan kunt u uiterlijk 31 mei 2017 een vervolgaanvraag indienen met als startdatum juli 2017. Het indienen van de aanvraag moet namelijk uiterlijk één maand voorafgaand aan de start van de werkzaamheden gebeuren. Ook eventueel uitstel moet uiterlijk 31 mei aangevraagd zijn. Wilt u meer weten over de mogelijkheden m.b.t. subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 2 mei 2017
e-Ticketing as a service platform Oxynade N.V. raises € 1.8 Mio from Newion Investments
Newion Investments invest € 1.8 million in Oxynade. The company has an online ticketing self-service platform for clients such as event organizers, venue owners, theatres, theme parks, etc. Oxynade is active in 8 countries. The investment will be used for further international expansion and achieve its goal of becoming the market leader. With this investment, Arkafund and Vinnof will end their shareholding.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 28 april 2017
Felyx haalt € 850.000 op
e-scooter sharing platform Felyx heeft € 400.000 opgehaald bij informals en € 450.000 aan financiering opgehaald met een crowd funding campagne. Per 1 juni biedt Felyx minimaal 100 elektrische scooters aan in Amsterdam voor gedeeld gebruik. Klanten zullen hiervoor € 0,30 per minuut gaan betalen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 25 april 2017
RTL ventures investeert € 3 miljoen in Flinders
Met een investering van € 3 miljoen neemt RTL Ventures een minderheidsbelang in Flinders. De designmeubelwinkel wil een marktleider worden binnen het designsegment en zal volgende maand van start gaan met een tv-campagne zodat ook de komende jaren een omzetgroei van 50% per jaar gerealiseerd kan worden. Flinders haalt hiermee een tweede ronde VC geld op. In 2013 investeerde Peak Capital.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 25 april 2017
Customer data analytics software company Flytxt raises $11 million
Flytxt received $11 million from DAH Beteiligungs GmbH, a company related to the Hopp family office. The Dutch company was founded in 2008 and develops customer data analytics software solutions. The investment will be used in R&D to continue evolving its software product to further its growth in the telecom industry, expand to other verticals and to help the company to execute its close to US $100 million order backlog.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 21 april 2017
Kieskeurig overgenomen door Reshift
Reshift heeft Kieskeurig.nl en Kieskeurig.be overgenomen voor een onbekend bedrag. Kieskeurig past bij de andere technologiesites van Reshift zoals Computer!Totaal, Zoom.nl en InsideGamer.nl. De Ondernemingsraad van Sanoma moet de verkoop nog wel goedkeuren. Indien de verkoop wordt goedgekeurd gaan de medewerkers per 1 juni over naar het in Haarlem gevestigde Reshift.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 21 april 2017
RTL Ventures en andere aandeelhouders investeren € 1,2 miljoen in Solvo
Solvo ontvangt € 1,2 miljoen van RTL Ventures en andere aandeelhouders. Solvo heeft een medisch platform ontwikkeld, welke inmiddels door meer dan 2.500 zorgspecialisten in Nederland gebruikt wordt. De investering zal gebruikt worden om de ontwikkeling van innovatieve e-health diensten te versnellen, makkelijker beschikbaar te maken en onder de aandacht te brengen van een breed publiek. De oprichters van Solvo, Marijn Pijnenborg en Marque Joosten, behouden de meerderheid van de aandelen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 19 april 2017
ZIVVER haalt € 3 miljoen financiering op
HenQ en de huidige investeerders investeren € 3 miljoen in ZIVVER. De startup is opgericht in 2015 en ontwikkelt technologie om datalekken te voorkomen en te verhelpen en privacy te beschermen. Met de ontwikkelde webapplicatie, plug-in en mobiele app is het mogelijk om veilig te e-mailen, te chatten en grote bestanden te versturen. ZIVVER zal de investering gebruiken om de SAAS-oplossing door te ontwikkelen, klantenbestand uit te breiden en verder te groeien in Europa.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 18 april 2017
Cybersprint haalt € 700.000 op bij InnovationQuarter en informals
InnovationQuarter en informals Lennard Zwart en Arthur van der Wees investeren € 700.000 in Cybersprint. De startup ontwikkelt anti-pishing en malware technologie. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor door ontwikkeling van de technologie en verdere internationale uitrol.
Lees meer
Lees meer
Maandag 17 april 2017
Oracle acquires Dutch Wercker
Rockstart alumni Wecker has been acquired by Oracle. Wercker developes a Docker-Native CI/CD Automation platform for Kubernetes & Microservice Deployments. Until the transaction closes, Oracle and Wercker will continue to operate independently.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 13 april 2017
TIIN Capital en PPM Oost investeren € 1 miljoen in Nectar
Nectar heeft meer dan € 1 miljoen opgehaald bij PPM Oost en TIIN Capital. Nectar ontwikkelt technologie bestaande uit een hoogwaardige 3D printer in combinatie met intuïtieve software/interface en technische support. Nectar 3D richt zich vooral op de professionele markt. De investering zal gebruikt worden voor productie, sales en door ontwikkeling van de technologie.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 12 april 2017
Startup Sjoprz haalt € 1.1 miljoen op bij informal investors
Shopping platform Sjoprz heeft € 1.1 miljoen opgehaald bij informal investors. Met het Sjoprz platform kunnen consumenten prijzen vergelijken van supermarkten in Nederland. Sjoprz is opgericht in 2011 en heeft momenteel 50.000 gebruikers. ​De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor door ontwikkeling van het platform, marketing en de lancering van de nieuwe Bespaarbuddy functie.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 11 april 2017
Magnitude Space haalt 1 miljoen op
Magnitude Space heeft € 1 miljoen opgehaald en voert gesprekken om nog eens € 5 miljoen op te halen. De startup wil hiermee een satelliet eind dit jaar lanceren. Later moeten er meer volgen zodat er een wereldwijd netwerk van M2M communicatie ontstaat. Hiermee moet het mogelijk worden om via IoT waardevolle informatie te gaan verzamelen voor haar klanten.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 11 april 2017
Afgewezen WBSO-aanvraag, wat nu?
Is uw WBSO-aanvraag (deels) afgewezen dan kunt u binnen zes weken na verzending van de beschikking bij RVO in bezwaar gaan. U wordt dan uitgenodigd voor een hoorzitting bij RVO in Zwolle. Mail uw (deels) afgewezen beschikking en aanvraagtekst naar info@vectrix.nl dan beoordelen wij de mogelijkheden van een succesvolle bezwaarprocedure of bel naar 085 2106240.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 4 april 2017
Mainport Innovation Fund II invest € 400.000 in We4Sea
Mainport Innovation Fund II (KLM, Schiphol Group, Delft University of Technology, Port of Amsterdam, NS Dutch Railways) invests € 400.000 in We4Sea. The startup develops maritime technology focused on increasing the fuel efficiency of seagoing ships. With the investment, We4Sea wants to accelerate its growth in the maritime transport sector.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 4 april 2017
Main Capital koopt meerderheidsbelang in MUIS Software
Main Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in het SaaS softwarebedrijf MUIS Software. De onderneming levert innovatieve administratieve en ERP software. MUIS Software heeft een snelgroeiende klantenbasis van meer dan 12.000 klanten en meer dan 15.000 gebruikers. Main Capital gaat MUIS Software actief ondersteunen in de verdere groei van het bedrijf, waarbij er ook goed naar internationale uitbreidingsmogelijkheden zal worden gekeken. Momenteel heeft MUIS Software voornamelijk klanten in Nederland, maar in de toekomst zijn Duitsland, België en Engeland logische vervolgstappen.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 31 maart 2017
SciSports haalt € 1,8 miljoen op voor verdere internationale uitrol
SciSports heeft een investering van 1,8 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf ontwikkelt technologie om de kwaliteit van voetbalspelers te kunnen bepalen. De financiering zal gebruikt worden om haar diensten ook aan te gaan bieden in Engeland en Duitsland.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 29 maart 2017
Online supermarkt Picnic haalt € 100 miljoen op
NPM Capital, De Hoge Dennen, Hoyberg en Finci investeren 100 miljoen in Picnic. De online supermarkt is opgericht in 2015 en levert inmiddels boodschappen bij 30.000 huishoudens. De financiering zal gebruikt worden om 70 lokale hubs en vijf distributriecentra te realiseren en ook worden honderden elektrische voertuigen besteld, waarmee de boodschappen worden bezorgd.
Lees meer
Lees meer
Maandag 27 maart 2017
Investeringsfonds Slingshot investeert € 2 miljoen in Recruitz.io
Recruitz.io haalt € 2 miljoen financiering op bij investeringsfonds Slingshot. Recruitz.io ontwikkelt technologie om recruitment advertenties zo goed mogelijk te plaatsen op Google, Facebook en Instagram zodat deze het gewenste talent weet te bereiken. Recruitz.io is opgericht in 2016, heeft 22 medewerkers en heeft inmiddels klanten als Randstad, Adecco, Booking.com en Uber.
Lees meer
Lees meer
Maandag 20 maart 2017
Vortex Capital Partners en HenQ investeren € 2 miljoen in Studytube
Studytube, opgericht in 2010, heeft € 2 miljoen aan financiering opgehaald bij Vortex Capital Partners en HenQ. Studytube heeft een platform ontwikkeld waar organisaties een eigen selectie uit een aanbod van 25.000 micro-, online, blended en klassikale trainingen kunnen maken. Het bedrijf heeft inmiddels ruim 200.000 gebruikers en klanten als de Hogeschool Utrecht, Manpower Group en Crédit Agricole. De financiering zal gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van het online platform.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 17 maart 2017
MIT voorziet goed in de behoefte van het MKB om te kunnen innoveren
Minister Kamp van Economische Zaken heeft het evaluatierapport van de MIT regeling naar de Tweede Kamer gestuurd. Uit de evaluatie blijkt dat de MIT regeling goed in de behoefte van het MKB voorziet om te kunnen innoveren. Minister Kamp, Economische Zaken: “De eerste fase van een innovatietraject is voor het MKB vaak een uitdaging, omdat dit meestal nog niet direct tot nieuwe inkomsten leidt. Met de MIT-regeling stimuleren het kabinet en de provincies gezamenlijk innovatieve ondernemers om juist wél die stap te kunnen zetten. Kleinere bedrijven worden hierdoor gestimuleerd om ook zelf te investeren in innovatie. Om de Nederlandse kenniseconomie internationaal concurrerend te houden, is een goed werkende publiek-private samenwerking zoals via de MIT cruciaal.” De belangrijkste aanbeveling van deze evaluatie is om de regeling te continueren met ten minste het huidige budget. Zowel het Ministerie van Economische Zaken en de betrokken provincies stellen daarom € 55,75 miljoen beschikbaar in 2017 voor de verschillende MIT regelingen. Vanaf 11 april 2017 kunnen weer MIT Haalbaarheid, Kennisvouchers en Innovatieadvies aanvragen worden ingediend.
Lees meer
Lees meer
Maandag 13 maart 2017
Angel investors invest € 550.000 in DashTag
Rotterdam-based DashTag has received € 550.000 from angel investors. The startup develops a sports sensor, with a focus on football/soccer, to measure relevant data. The investment will be used for further development of their product and to launch it in the US.
Lees meer
Lees meer
Maandag 6 maart 2017
Haalbaarheid innovatieproject onderzoeken? Wees er snel bij!
Er wordt steeds meer bekend over de Mkb-innovatieregeling (MIT) regeling 2017, waarbij de belangrijkste wijziging ten opzichte van 2016 de verlaging is van het subsidiebedrag voor haalbaarheidsprojecten. Dit bedraagt in 2017 40% van de subsidiabele kosten tot maximaal € 25.000 (2016 was dat € 50.000). In een haalbaarheidsproject brengt een mkb-ondernemer de technische en economische risico’s in kaart van een voorgenomen innovatieproject. De haarbaarheidsprojecten kunnen worden ingediend op 11 april 2017 en worden behandeld op basis van first come first serve. Mocht u een aanvraag willen indienen, dan is het verstandig om dit direct op 11 april te doen. In 2016 was het budget op de eerste dag van openstelling al uitgeput. Andere MIT instrumenten 2017: •R&D-samenwerkingsprojecten: een mkb-ondernemer kan subsidie krijgen voor ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten in een samenwerkingsverband met een andere mkb-ondernemer waarbij 40% van de subsidiabele kosten worden vergoed tot een maximum van € 200.000. Dit MIT instrument gaat vanaf 3 juli 2017 open en sluit 7 september. Dit is een tenderregeling zodat u nog tot 7 september 2017 de tijd hebt om een gedegen aanvragen te kunnen schrijven. De best kwalificerende aanvragen worden dan toegekend.; •Innovatie-adviesproject: een mkb-ondernemer kan een innovatieadviesproject laten uitvoeren door een kennisinstelling of een onafhankelijke adviesorganisatie waarbij 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 10.000 wordt vergoed. Dit instrument wordt behandeld op basis van first come first serve en gaat open op 11 april, ook hiervoor is snel aanvragen slim; •Kennisvoucher: een mkb-ondernemer krijgt een waardebon waarmee het een kennisvraag kan laten beantwoorden door een kennisinstelling waarbij 50% van de rekening van de kennisinstelling wordt vergoed tot maximaal € 3.750. Dit instrument wordt ook behandeld op basis van first come first serve en gaat open op 11 april, vraag dus vooral snel aan. Afhankelijk van de regio, waar de aanvrager of penvoerder gevestigd is, kunnen de maximale bedragen hoger uitvallen. Wij nemen graag de zorg voor u uit handen met betrekking tot het aanvragen van een van de MIT instrumenten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de MIT regeling of andere subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl. En doe dat vroegtijdig, dan kunnen wij met u meedenken over de goede invulling!
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 3 maart 2017
€ 4 miljoen beschikbaar in Noord-Holland voor Mkb-innovatieregeling (MIT)
Provincie Noord-Holland stelt € 4 miljoen beschikbaar voor de Mkb-innovatieregeling (MIT) in 2017. Ondernemers uit Noord-Holland, die actief zijn op het gebied van Energie & Chemie, Agri & Food, Tuinbouw, Water en Logistiek, kunnen subsidie aanvragen voor innovatie-advies, haalbaarheidsstudies en R&D-samenwerkingsprojecten. Vanaf 11 april kunnen innovatie-adviesprojecten (50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 10.000) en haalbaarheidsprojecten (40% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 25.000) worden aangevraagd. Vanaf 3 juli 2017 kan ook subsidie worden aangevraagd voor R&D-samenwerkingsprojecten (35% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 200.000).
Lees meer
Lees meer
Woensdag 1 maart 2017
Optima Investments and WoodWing Ventures invest € 400.000 in startup pr.co
Startup pr.co received € 400.000 from Optima Investments and WoodWing Ventures. Pr.co has developed a collaborative tool for PR professionals and communications teams to get meaningful exposure for their company. The investment will be used to increase its marketing & sales efforts in Amsterdam and the UK.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 28 februari 2017
OBI4wan neemt Buzzcapture over
Main Capital faciliteert de acquisitie door OBI4wan van Buzzcapture. Beide partijen bieden hoogstaande innovatieve SaaS oplossingen voor (social) media monitoring en webcare. Beide partijen versterken zo hun leidende marktpositie in binnen en buitenland. OBI4wan en Buzzcapture hebben klanten zoals ING, DHL, VICE Media, Warchild, bol.com, Boskalis, Schiphol, Univé, NS en McDonald's.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 28 februari 2017
Spheremall ontvangt investering van VOC Capital Partners
Startup Spheremall heeft een investering van VOC Capital Partners ontvangen. Spheresmall ontwikkelt technologie waarmee consumenten online op basis van gedrag en emotionele voorkeuren alleen nog die producten te zien krijgen die bij hen passen zodat de consument niet meer hoeft te zoeken naar de juiste producten. De investering zal gebruikt worden om de groei van het bedrijf te versnellen, zowel qua productontwikkeling als de geografische expansie.
Lees meer
Lees meer
Maandag 27 februari 2017
BuyBay ontvangt miljoenen van Fortino Capital
De Belgische investeringsmaatschappij Fortino Capital heeft enkele miljoenen geïnvesteerd in het Nederlandse BuyBay. Het bedrijf heeft een totaaloplossing ontwikkeld voor retourproducten in de e-commerce en retail. De investering zal BuyBay helpen bij het snel kunnen betreden van nieuwe landen en in de doorontwikkeling van het product. Naast de investering zal Fortino Capital BuyBay adviseren bij het realiseren van haar internationale groeiambities.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 15 februari 2017
Zuid-Holland maakt data MIT-instrumenten 2017 bekend
MIT Zuid-Holland heeft de data bekend gemaakt waarop de MIT-instrumenten Innovatieadvies en Haalbaarheid voor 2017 aangevraagd kunnen worden, te weten: vanaf 11 april 2017 9:00 uur tot en met 7 september 17:00 uur. Let op: Deze instrumenten worden behandeld op basis van first come first serve. Mocht u een aanvraag willen indienen, dan is het verstandig om dit direct op 11 april te doen. In 2016 was het budget op de eerste dag van openstelling al uitgeput. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de MIT-regeling of andere subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 10 februari 2017
Mainport Innovation Fund II invest in Parcompare
Parcompare receives investment from Mainport Innovation Fund II. Parcompare has developed a platform that allows travellers to easily compare and book the modes of transport that best fit their needs, which contributes to a seamless travel and passenger experience. The platform was launched in three countries. The investment will be used to further improve the Parcompare solution and to keep adding new destinations and mobility solutions.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 9 februari 2017
HackerOne haalt investering van € 40 miljoen dollar op
Het Groningse HackerOne heeft een investering van 40 miljoen opgehaald. HackerOne heeft een platform ontwikkeld waarmee bedrijven hackers kunnen inhuren om te controleren of de beveiliging op orde is. HackerOne heeft inmiddels het hoofdkantoor in San Francisco, 700 klanten waaronder GM, Salesforce, Yahoo, Twitter, Adobe en meer dan 100.000 hackers. De investering zal gebruikt worden voor door ontwikkeling van het platform.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 7 februari 2017
Bloomon winnaar Startup deal van het jaar 2016 haalt $23 miljoen op
Het Nederlandse Bloomon winnaar van de Vectrix-NextStage startup deal van het jaar verkiezing 2016 haalt $ 23 op in serie B ronde. Het Belgische Fortino Capital is de lead investeerder. Daarnaast doet het Nederlandse Inkef Capital ook in deze ronde mee en sluit het Franse Partech Ventures aan
Lees meer
Lees meer
Maandag 23 januari 2017
Nieuwe innovatiesubsidiekansen voor MKB Ondernemers in Noord-Nederland!
Mkb-ondernemers, die gevestigd en actief zijn in Drenthe, Fryslân of Groningen, kunnen met de regeling Kennis & Innovatie-subsidie (KEI) subsidie aanvragen voor het tijdelijk in dienst nemen of het detacheren van hoogopgeleid personeel of een promovendus. De subsidie kan oplopen tot maximaal 100.000 euro. Binnen de KEI zijn drie mogelijkheden: •Aanvrager ontvangt 40 procent subsidie op de loonkosten als een medewerker van een andere mkb onderneming, grote onderneming of kennisinstelling wordt geplaatst in een nieuw gecreëerde functie bij de aanvrager; •Aanvrager ontvangt 50 procent subsidie op de kosten voor begeleiding en 40 tot 50 procent op de brutoloonkosten van de medewerker als een eigen hooggekwalificeerde medewerker bij een andere organisatie in de Europese Unie wordt geplaatst; •Aanvrager ontvangt 50 procent subsidie op de brutoloonkosten of detacheringskosten voor het tijdelijk in dienst nemen of detacheren van een promovendus. Voorwaarden zijn: •De kennisontwikkeling is gericht op technologische innovatie, organisatie-innovatie of marktinnovatie bij de aanvrager; •De overeenkomst gaat pas in na het indienen van de aanvraag; •De vestiging waar de nieuwe medewerker gaat werken, bevindt zich in de provincie Drenthe, Fryslân of Groningen; •De overeenkomst is voor minimaal 3 en maximaal 24 maanden; •De gedetacheerde medewerker is minimaal 6 maanden in dienst bij de uitlenende organisatie; •De medewerker heeft een afgeronde hbo- of wo-opleiding en minimaal 5 jaar relevante beroepservaring (waarbij de jaren die gemaakt zijn voor het behalen van een doctoraat meetellen als jaren van de relevante beroepservaring). Een KEI-aanvraag indienen kan tot en met 31 mei 2017. Het subsidieplafond voor de KEI 2017 is € 5.850.000. Mocht alle subsidie vergeven zijn dan zal het loket eerder sluiten.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 19 januari 2017
Eye on Air receives 1.8 M from Mainport Innovation Fund and a group of private investors
Eye on Air receives 1.8 M from existing shareholder Mainport Innovation Fund and a group of private investors. Startup, founded in 2013, develops trace detection technology to detect explosives and drugs for airports worldwide. The investment will be used to expand the development team and marketing.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 18 januari 2017
TIIN Capital investeert € 500.000 in HR platform Talmundo
HR platform Talmundo heeft € 500.000 opgehaald bij TIIN Capital. Het in 2012 opgerichte bedrijf heeft technologie ontwikkeld om administratieve taken te stroomlijnen zodat nieuwe werknemers niet langer stapels papierwerk hoeven in te vullen voor loonadministratie, IT en andere afdelingen. De ontwikkelde oplossing wordt ingezet bij grote multinationals als ASML, KPMG en BNP Fortis Paribas. De financiering zal besteed worden aan het uitbreiden en door ontwikkelen van de app en aan de verdere uitrol van het platform in Duitsland, UK, Zwitserland en Scandinavië.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 18 januari 2017
BitSensor receives € 400K seed capital from Volta Ventures
Volta Ventures invest € 400K in startup BitSensor. BitSensor developes self-protection technology which is built into the application to stop hackers. The investment will be used to further development of technology and marketing.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 17 januari 2017
Capital Mills investeert in startup PressPage
PressPage ontwikkelt een SaaS PR-platform met vele aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. De ontwikkelde technologie helpt PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren. PressPage heeft meer dan 300 klanten, waaronder KLM, Booking.com, Mercedes-Benz, TransUnion. De financiering zal gebruikt worden voor verdere internationale uitrol en door ontwikkeling van het platform.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 12 januari 2017
Briter raises at least € 200.000 investment from an informal investor.
Dutch startup Briter has received at least € 200.000 euro investment from an informal investor. Briter offers a learning environment for pupils and teachers in primary education. The money will be used for marketing, development of the platform and further rollout to secondary education. The startup is looking for an extra € 250.000 investment.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 10 januari 2017
henQ and Real Web invest 5 million in Dutch scaleup HousingAnywhere
HousingAnywhere has received 5 million investment form henQ and Real Web. HousingAnywhere is a housing platform where people can rent out rooms to international students. The company was founded in 2009 and the platform is used in 50 countries. The investment will be used for further rollout of the platform, 60 countries in 2017 and 100 countries in 2018.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 30 december 2016
In 2016 is er minder geïnvesteerd in Nederlandse startups
Uit onderzoek van StartupJuncture blijkt dat Nederlandse startups in 2016 € 263 miljoen hebben opgehaald. In 2015 werd er nog voor meer dan € 430 miljoen geïnvesteerd in startups uit Nederland. Alleen startups uit de medische sector haalden in 2016 meer risicokapitaal dan in de voorgaande jaren. Bij de cijfers moet wel opgemerkt worden dat er in 2015 en 2014 uitschieters waren, zoals de grote financieringsrondes bij Adyen, Takeway en Catawiki.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 28 december 2016
Online tutor- en bijlesplatform Nimbles haalt € 400.000 op
Startup Nimbles heeft een investering opgehaald van € 400.000 bij een aantal anonieme investeerders. Nimbles ontwikkelt een online tutor- en bijlesplatform. De investering wordt gebruikt voor verdere uitrol in Nederland en doorontwikkeling van het platform.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 22 december 2016
Peak Capital invests € 750.000 in startup Channable
The capital will be used for faster growth in the Netherlands, Scandinavia, Germany, Austria and Switzerland and further international expansion into France, Spain, Italy and the United Kingdom.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 21 december 2016
Avedon Capital Partners invest in WCC Group
Avedon Capital Partners has acquired a majority shareholding in WCC Group.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 20 december 2016
Investeringsmaatschappij Ad Scheepbouwer neemt FonQ over
Voor welke bedrag FonQ wordt overgenomen, is niet bekend gemaakt.
Lees meer
Lees meer
Maandag 19 december 2016
Startup Yearn haalt € 400.000 euro op in 2016
Yearn heeft in 2016 via twee rondes private crowdfunding € 400.000 opgehaald
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 9 december 2016
Startup TIQ haalt investering van €310.000 op
Daarnaast is TIQ door Exact benoemt tot “Emerging App of the Year”.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 9 december 2016
Openstelling MIT Zuid 2017 bekendgemaakt
MIT Zuid (Noord-Brabant, Zeeland en Limburg) heeft de data bekend gemaakt waarop verschillende MIT-instrumenten voor 2017 aangevraagd kunnen worden, te weten
Lees meer
Lees meer
Donderdag 8 december 2016
Dutch Surfly receives €1M investment from ReadyTech
California based Readytech invest € 1 mln in Dutch startup Surfly. Surfly develops an innovative solution for sharing web sessions.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 7 december 2016
Dutch CloudSuite receives undisclosed amount from 5square and existing investors
The money will be used for further development of the platform and future expansion into Belgium, England, France, Germany and Scandinavia.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 2 december 2016
Investor and accelerator Lumo Labs invest in Pillow’s Willow
Pillow’s Willow received an undisclosed amount (several tons) form investor and accelerator Lumo Labs. Pillow’s Willow develops so-called ‘Dreamscape’ games for VR and is experimenting with AR and mixed reality.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 1 november 2016
Belastingdienst verzamelt gegevens bedrijven met Innovatiebox-ruling
Belastingdienst gaat gegevens verzamelen van bedrijven met een Innovatiebox ruling na 1 januari 2010!
Lees meer
Lees meer
Maandag 31 oktober 2016
Vanaf heden kunt u een WBSO-aanvraag voor het jaar 2017 indienen!
U kunt vanaf heden een WBSO-aanvraag indienen voor het jaar 2017. U heeft tot 30 november hiervoor de tijd. Het indienen van de aanvraag moet namelijk uiterlijk één maand voorafgaand aan de start van de werkzaamheden gebeuren.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 26 oktober 2016
BloomReach acquires Dutch Hippo!
US marketing technology company BloomReach acquires Dutch CMS specialist Hippo for an undisclosed sum.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 25 oktober 2016
Nieuw budget voor Vroege Fase Financiering in 2017
De vroege fase financiering (VFF) is bedoeld voor ondernemers met een innovatief idee dat tussen ideefase en de productontwikkeling zit. Ondernemers kunnen een lening krijgen om bijvoorbeeld via een proof of concept te onderzoeken of hun idee technisch haalbaar is en geschikt is voor de markt. Voor 2017 komt nieuw budget beschikbaar en vanaf 1 januari kunnen VFF aanvragen weer worden ingediend.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 25 oktober 2016
InnovationQuater en 4 informals investeren € 1,8 mln in ParkBee
Startup ParkBee heeft 1,8 miljoen opgehaald bij InnovationQuater en 4 informal investors. ParkBee heeft een oplossing ontwikkeld waarmee parkeergarages van bedrijfsgebouwen, buiten kantoortijden, toegankelijk worden voor het grote publiek.
Lees meer
Lees meer
Zaterdag 22 oktober 2016
Endeit Capital invest in German B2B webshop Contorion!
Along with Bauer Ventures, Project A Ventures and Klöckner Capital, Endeit Ventures has invested in Contorion. The German startup has developed an online platform for selling maintenance and repair products to small and medium-sized production companies and craftsmen.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 21 oktober 2016
Prime Ventures invest in startup ZappiStore!
Prime Ventures invest 12m in ZappiStore. Prime Ventures invest 12m in ZappiStore. The London based Startup is a leading online market research platform that is changing the way that companies access consumer insight.
Lees meer
Lees meer
Maandag 10 oktober 2016
Bedrijven zijn beter in staat om de weg te vinden naar financiering!
Uit de financieringsmonitor van onderzoeksbureau Panteia blijkt dat 73 procent van het kleinbedrijf en 64 procent van het microbedrijf zijn financieringsaanvraag volledig toegewezen krijgt. Een halfjaar geleden was dit nog 57 procent.
Lees meer
Lees meer
Maandag 3 oktober 2016
De Hoge Dennen Capital verwerft meerderheidsbelang in Hot ITem
De Hoge Dennen Capital, het private equity fonds van de familie de Rycke (Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen), heeft een meerderheidsbelang genomen in Hot Item. Met kennis en kapitaal van De Hoge Dennen Capital wil Hot ITem haar positie in de top 3 van Performance Improvement bedrijven verstevigen. De overige aandelen blijven in handen van het management en de medewerkers van Hot ITem.
Lees meer
Lees meer
Zaterdag 1 oktober 2016
€ 500.000 beschikbaar voor nieuwe kennisvoucher internationaal ondernemen!
Wilt u uw bedrijf (verder) positioneren op een buitenlandse markt, maar heeft u hierbij fiscale of juridische ondersteuning nodig? Met een kennisvoucher kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de inhuur van een internationale jurist, fiscalist of belastingadviseur. Met de kennisvoucher worden 50% van de kosten vergoed tot een maximum bedrag van € 2.500 (excl. Btw).
Lees meer
Lees meer
Woensdag 21 september 2016
Prinsjesdag
De Innovatiebox wordt vanaf 1 januari 2017 ingrijpend gewijzigd. De WBSO blijft daarentegen grotendeels ongewijzigd, maar er komt extra budget. Er komt 23 miljoen euro beschikbaar om samen met private investeerders in startups te investeren.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 21 september 2016
Hebo Investment and private investors invest € 450.000 in startup Quicargo from Amsterdam
Hebo Investment and private investors invest € 450.000 in startup Quicargo from Amsterdam. Quicargo develops a B2B marketplace to avoid empty space in trucks. The investment will be used to launch the online marketplace in the Netherlands.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 15 september 2016
IPO Takeaway.com estimated valuation between eur 1 - 1,2 billion
Online food delivery marketplace Takeaway.com has announced its intention to proceed with an initial public offering and listing on Euronext Amsterdam. The IPO is expected to take place in the coming weeks.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 8 september 2016
Dutch MP Objects receives investment of 10 mln dollar
Updata Partners invest 10 million in Dutch MP Objects, a fast growing company that has developed a SaaS solution for Supply Chain Orchestration enabling Customer Chain Control. MP Objects is founded in 2000 and has international clients as eBay and Wehkamp.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 6 september 2016
ABP investeert half miljard in startups via INKEF Capital
De Nederlandse Venture Capital firma INKEF Capital heeft € 300 miljoen financiering opgehaald bij haar oprichtingspartner ABP. Dit is de derde opeenvolgende investering van ABP in INKEF en hiermee komt de totale inbreng van ABP op € 500 miljoen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 1 september 2016
Dutch Crobox receives investment of euro 1.25 mln
Crobox received an investment of euro 1.25 million from Keadyn (Amsterdam), Ventech (Paris) and a number of angel investors.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 31 augustus 2016
RockStart Alumni QwikSense haalt € 400.000 op
Het in 2014 opgerichte QwikSense heeft € 400.000 opgehaald bij een groep van investeerders, te weten: Stichting Doen, Draaijer+Partners, M+P ingenieurs, Topspin Investments en Siteworkers. Qwiksense heeft een oplossing ontwikkeld om gebouwen gezonder en slimmer te maken. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de groeien te versnellen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 31 augustus 2016
Leidse TransIP ontvangt investering van het Zweedse EQT
Het Zweedse EQT Mid Market Investment Strategy neemt een belang in TransIP. TransIP is opgericht in 2003 en is een marktleider op het gebied van domeinregistratie en heeft dienstverlening omtrent data-opslag en webhosting.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 25 augustus 2016
Aboss haalt € 200.000 op bij Keadyn
Het in 2013 opgerichte ABOSS bv heeft twee ton financiering opgehaald bij Keadyn. ABOSS heeft een cloudoplossing voor professionals uit de entertainmentindustrie om onder andere financiën, logistiek en productie te eenvoudig kunnen managen. ABOSS heeft bekende artiesten zoals Armin van Buuren, Oliver Heldens, als klanten en is het actief in Amerika, Duitsland, China, het Verenigd Koninkrijk en Australië.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 24 augustus 2016
Endurance Acquires Dutch Scale-up AppMachine for $ 15,2 million
Endurance International Group has completed the acquisition of AppMachine, a Netherlands-based technology developer for $ 15,2 million. AppMachine will play an integral role enhancing Endurance’s existing offerings by developing new products that will be integrated into the Endurance technology platform, making customer onboarding and website publishing easier and less time-consuming.
Lees meer
Lees meer
Maandag 22 augustus 2016
Informals investeren € 1,75 mln in startup Hotelchamp
Hotelchamp is pas vijf maanden actief op de hotelmarkt en heeft nu al een investering opgehaald van € 1,75 mln. Met de dienstverlening van de startup kunnen hotelketens op eenvoudige wijze meer onlineboekingen via de eigen website ontvangen. De ontwikkelde technologie van Hotelchamp personaliseert de websites van de hotelketens waardoor meer conversie plaats vindt door in te spelen op het gedrag van de bezoeker. Hotelchamp bedient al 500 hotels in 20 landen met daartussen een aantal gerenommeerde hotelketens zoals het Pallazzo Versace, Bilderberg Hotels en Millennium Hotels.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 17 augustus 2016
Aanmelden Pressure Cooker UtrechtInc tot 28 augustus
Startups, die willen deelnemen aan voor het Pressure Cooker programma van onze partner UtrechtInc, hebben tot 29 augustus de tijd om zich aan te melden. Binnen het programma wordt er in 4 maanden tijd gewerkt naar een schaalbaar businessmodel, betalende klanten, complementair team en werkend product/prototype.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 16 augustus 2016
Get Moving zoekt startups met innovatieve oplossing!
De ANWB en Menzis willen Nederland helpen om zo actief, gezond en veilig mogelijk te bewegen of onderweg te zijn. Met Get Moving zoeken zij daarom naar startups met innovatieve oplossingen. De beste aanmeldingen koppelt incubator UtrechtInc op 11 oktober aan de CEO’s van de ANWB en Menzis. Interesse? Meld je aan voor 22 september. Twitter Samenwerken met @ANWB en/of @Menzis? Meld je aan http://utrechtinc.nl/getmoving #gezond #beweging #veiligverkeer #onderweg
Lees meer
Lees meer
Maandag 15 augustus 2016
Investeerders betalen te veel voor startups
Uit onderzoek van Het Financieel Dagblad en waarderingsbureau Equidam blijkt dat Nederlandse investeerders te veel betalen voor startups. Gemiddeld zou 11% te veel worden betaald voor een startup. Oorzaken van de overwaardering is dat er te veel geld in de markt zit en er een hype is rond jonge bedrijven.
Lees meer
Lees meer
Maandag 15 augustus 2016
NewSpring Capital invests $ 12.5 million in Dutch/American ReviMedia
NewSpring Capital has invested $ 12.5 million in ReviMedia Group BV. ReviMedia is founded by Frans van Hulle and Bas Offers in 2010 and is a market leader in online lead generation. Recently ReviMedia started actively offering its lead exchange platform PX.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 11 augustus 2016
Amerikanen investeren € 20 miljoen in het Nederlandse Bynder
Insight Venture Partners investeert € 20 miljoen in het in 2013 opgerichte Bynder. De Nederlandse scale-up heeft een aanpasbare en intuïtieve digital asset management oplossing ontwikkeld die bedrijven helpt bij het verkorten van de time-to-market van alle marketingmaterialen. Inmiddels heeft Bynder ruim 150.000 unieke gebruikers, verspreid over meer dan 350 bedrijven, heeft het bedrijf vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Barcelona, Boston, London en Dubai en bestaat heeft het meer dan 200 medewerkers. Chris Hall, CEO van Bynder, “Investeerders zijn steeds vaker op zoek naar bedrijven die extreem snel groeien, maar dit doen zonder grote hoeveelheden geld te verbranden” stelt Hall. “Wat Bynder extra aantrekkelijk maakt voor investeerders is de snelle groei gecombineerd met het feit dat we altijd nagenoeg winstgevend zijn geweest. Het kapitaal kan dan 100% gebruikt worden voor groei ipv verliezen te compenseren. Insight gaat ons helpen om door te groeien en onze ‘category’ toe te eigenen, Bynder kan nu voor branding doen wat Salesforce voor sales heeft gedaan.” Jeff Horing, managing director bij Insight Venture Partners, “We delen hun visie omtrent de alomvattende brand management technologie. Dit biedt teams de mogelijkheid om voortdurend te communiceren terwijl ze content maken. We kijken er naar uit om samen met het team van Bynder deze nieuwe groeifase in te gaan.”
Lees meer
Lees meer
Donderdag 11 augustus 2016
Unicorn Palantir acquires Silk from Amsterdam
Palantir has taken over Amsterdam data visualizers Silk. How much is paid for the Dutch company was not disclosed. Silk helped companies structure, query, visualize and share data. Silk platform, Silk.co will continue to operate however Silk will no longer provide technical or costumer support to new or existing Silk accounts. Silk team will now focus on even bigger and more important data problems with Palantir, because they believe they can achieve a larger impact there than they could at Silk alone. Palantir is known as one of the most valuable and also secretive Silicon Valley companies. The big data analysts has clients such as the CIA, NSA and FBI.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 10 augustus 2016
WBSO-administratie op orde?
Twijfelt u of uw WBSO-administratie voldoet aan de wettelijke eisen?
Lees meer
Lees meer
Woensdag 3 augustus 2016
Newion Investments investeert € 1,5 miljoen in The Next Ad
Newion Investments investeert € 1,5 miljoen in Facebook Marketing Partner, The Next Ad. Het slimme social advertising platform van The Next Ad biedt de mogelijkheid om social campagnes gemakkelijk te publiceren en automatisch te optimaliseren.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 2 augustus 2016
3D Hubs raises € 6.25 million from EQT Ventures and Balderton Capital
3D Hubs, winner of the Vectrix-NextStage startup deal of the year 2014/2015, is an online marketplace for 3D printing services. The company started in 2013 in Amsterdam and opened a second office in New York City two years ago. Designers and engineers can find the right 3D printers through the platform of 3D Hubs. The has grown to over 40,000 3D prints per month, a +1,200% increase since the company’s round of Series A funding in 2014.
Lees meer
Lees meer
Maandag 1 augustus 2016
Laatste kans WBSO-subsidie 2016 aanvragen!
Indien u nog gebruik wilt maken van de WBSO dit jaar dan kan u tot uiterlijk 31 augustus een WBSO-aanvraag indienen. Deze aanvraag loopt dan van oktober tot en met december 2016. Er zit namelijk altijd een maand tussen het aanvragen en het verkrijgen van de WBSO-subsidie en de termijn van een WBSO-aanvraag is minimaal drie maanden.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 27 juli 2016
Main Capital neemt substantieel belang in OBI4wan en OBILytics
Main Capital heeft een substantieel belang verworven in de snel groeiende software bedrijven OBI4wan en OBILytics. OBI4wan levert SaaS oplossingen op het gebied van social media monitoring & webcare, terwijl OBILytics bedrijven helpt om met social media analytics waarde te creëren.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 27 juli 2016
Met de 30%-regeling kennismedewerkers naar Nederland halen!
Werknemers die uit een ander land zijn geworven hoeven, indien zij voldoen aan een aantal voorwaarden, geen loonheffingen te betalen over maximaal 30% van hun loon. Deze regeling is ter compensatie van de extra kosten die nieuwe medewerkers uit het buitenland maken door in Nederland te gaan werken. Om gebruik te mogen maken van deze 30%-regeling moet de werknemer in dienst komen, buiten een straal van 150 km gewoond hebben van Nederland en beschikken over een specifieke deskundigheid.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 22 juli 2016
MIT R&D-samenwerkingsprojecten sluit 1 september
Tot 1 september kunnen er projectvoorstellen voor R&D-samenwerkingsprojecten worden ingediend. Het werkt via een tenderregeling: de best scorende projecten worden gehonoreerd. De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 100.000 per deelnemer (max € 200K per project).
Lees meer
Lees meer
Donderdag 21 juli 2016
Energyworx haalt € 1 MIO op bij HenQ
Het Nederlandse Energyworx werkt onder meer voor de grote nutsbedrijven. Het bedrijf ontwikkelt nieuwe slimme oplossingen op basis van o.a. data-analyse en internet of things, zoals voorspellend onderhoud, slimme energiedistributie, fraude detectie, verbeteren van netwerkefficiëntie etc.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 19 juli 2016
Accenture acquires Amsterdam based software company MOBGEN
Accenture has acquired MOBGEN, an end-to-end digital services company that combines mobility strategy, creativity and technology to deliver solutions that drive engagement for global brands with their customers, employees and partners.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 14 juli 2016
BimBimBikes haalt € 250K op
Het internationale fietsenverhuurplatform BimBimBikes heeft het geld opgehaald bij business angels via BrownCow. BimBimBikes zal de kapitaalinjectie gebruiken voor intensivering van de huidige activiteiten in 66 landen en uitbreiding naar andere landen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 14 juli 2016
Amazon’s buys Dutch startup Cloud9
Amazon Web Services has made an acquisition to continue building out the services that it offers around and on its cloud storage platform. It has bought Cloud9, an Amsterdam and San Francisco-based startup that has built an integrated development environment (IDE) for web and mobile developers to collaborate together.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 14 juli 2016
Clean-tech startup ViriCiti haalt € 700K op
Mainport Innovation Fund en Breesaap Green Link investeren € 700K in Clean-tech startup ViriCiti. Het bedrijf ontwikkelt een cloud-based monitoringsysteem waarmee elektrische bussen en trucks verder rijden, vaker ingezet kunnen worden en betrouwbaarder functioneren tegen lagere kosten.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 13 juli 2016
Helloprint haalt € 3 MIO op
Tech-investeerder Gert Jan Munneke neemt samen met enkele andere investeerders, waaronder een aantal zittende managementleden, een substantieel minderheidsbelang in Helloprint.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 12 juli 2016
Jaunt VR opens a software development center in Amsterdam,
The Dutch founder and interim CEO Arthur van Hoff of Silicon Valley startup Jaunt VR announced the opening this week. The Netherlands is an ideal location to support our advanced development efforts,” says Arthur van Hoff. “As a truly international city, Amsterdam is a hotbed for engineers and developers known for pushing the boundaries of technology. We’re looking for VR enthusiasts – with strong coding skills, who are interested in being a part of a movement that is pioneering the future of VR and AR – to join the growing Jaunt team.”
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 8 juli 2016
Extra budget missievouchers
Het ministerie van buitenlandse zaken heeft 150 extra SIB missievouchers van ieder € 1.500 beschikbaar gesteld. Je kunt deze voucher inzetten voor onze handelsreizen. Bijvoorbeeld voor onze reis naar Londen op 27 september. Wees er snel bij want de verwachting is dat deze extra vouchers snel uitgeput raken.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 5 juli 2016
Nightbalance haalt € 12,5 MIO op bij INKEF Capital en Gilde Healthcare Partners.
NightBalance is een toonaangevende innovator in slaap apneu technologie. In de EU en de VS lijden naar schatting 25 miljoen mensen aan slaapapneu. Het geld wordt gebruikt voor uitbreiding van de activiteiten in Europa en de Verenigde Staten.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 30 juni 2016
Newion Investments en DHG investeren € 1 MIO in horeca personeelsplanner L1NDA
L1NDA biedt een gebruiksvriendelijke, cloud-based oplossing voor het werven, plannen en uitbetalen van MKB-teams voor desktop en mobiel. Met een dagelijks gebruik van meer dan 30.000 werknemers op duizenden locaties is het bedrijf marktleider in horeca Nederland.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 30 juni 2016
Autheos ontvangt investering van Holland Venture en Guy Bradley
Amerikaanse VC-veteraan Guy Bradley en investeringsmaatschappij Holland Venture doen gezamenlijk deze investering in Autheos. Het bedrag is niet bekend gemaakt. Autheos levert een many-to-many syndicatie netwerk voor merk- en productvideo’s.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 23 juni 2016
Budget missievouchers uitgeput
Het budget voor missievouchers is op dit moment uitgeput. Mogelijk dat er dit jaar nog extra budget bijkomt. Er is nog wel budget voor coachingsvouchers.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 22 juni 2016
Borgstellingskrediet door overheid afgeschaft?
Vanwege grote verliezen voor het Rijk op borgstellingen voor bedrijfskredieten wil het ministerie van Financiën deze regeling afschaffen. De overheid verstrekt deze borgstellingen aan banken voor het verstrekken van risicovollere MKB kredieten. Het ministerie van Economische Zaken wil de regeling juist voortzetten. Het Rijk heeft de afgelopen jaren honderden miljoenen euro’s op dergelijke leningen verloren. Het lijkt ons erg onverstandig om deze regeling juist in deze tijden af te schaffen. MKB ondernemers komen al moeilijk aan bankkrediet en door het afschaffen van deze regeling zal dit nog lastiger worden
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 17 juni 2016
Fixico haalt € 2 MIO euro op bij Orange Growth Capital
Het online platform voor autoschadeherstel Fixico heeft in een nieuwe financieringsronde 2 miljoen euro opgehaald bij Orange Growth Capital Fund. Het geld wordt mede gebruikt voor de internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Maandag 13 juni 2016
Modeplatform Otrium haalt € 600K op bij Keadyn
Het Nederlandse Venture Capital fonds Keadyn stop € 600K in het modeplatform Otrium. Eerder dit jaar investeerden de oprichters van Funda, Media Monks & Albelli al twee ton in de snel groeiende startup.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 8 juni 2016
€ 3,4 MIO voor InvoiceFinance
Peak Capital en Bincbank-oprichter Kalo Bagijn investeren € 3,4 MIO in InvoiceFinance. Dit is een online marktplaats waar ZZP’ers en MKB’ers openstaande facturen direct kunnen financieren bij professionele beleggers. Met het kapitaal wil InvoiceFinance extra mensen aannemen en een snelle expansie bereiken.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 2 juni 2016
“Carry forward” van WBSO-uren vanaf 2016 toegestaan!
Vanaf 2016 is het mogelijk om onbenutte WBSO-uren voor een project later in dat kalenderjaar te realiseren, nadat de aanvraagperiode is beëindigd.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 31 mei 2016
€ 100 MIO in fonds voor RoboValley
Het Canadese Chrysalix Venture Capital steekt €100 mln in een Nederlands investeringsfonds voor robotica. De Canadezen richten het fonds op in samenwerking met RoboValley, een netwerk van bedrijven en onderzoekers dat ontstaan is uit de TU Delft.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 26 mei 2016
Investeringsfonds EQT van Kees Koolen van € 500 MIO
Samen met Hjalmar Winbladh (Rebtel, Sinch en Wrapp) en Lars Jörnow (King) heeft Kees Koolen (Booking.com) EQT Ventures opgericht. “We hebben een groot team aangesteld dat bedrijven als mentor gaat begeleiden.”
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 24 mei 2016
Kabinet trekt 50 miljoen uit voor ondersteuning van start- en scale-ups
27 miljoen gaat naar versoepeling van de gebruikelijkloonregels. 23 miljoen euro komt beschikbaar voor private investeerders zoals business angels die willen investeren in startups en het midden- en kleinbedrijf.
Lees meer
Lees meer
Maandag 23 mei 2016
Half miljoen investering voor Magnetic.io
Volta Ventures en ondernemer Henri de Jong investeren een half miljoen euro in het Amsterdamse technologiebedrijf Magnetic.io. Het bedrijf komt voort uit de accelerator StartupBootcamp.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 20 mei 2016
Innovatiebox wordt mogelijk beperkt voor grote bedrijven, maar softwarebedrijven worden waarschijnlijk ontzien!
De wetgeving voor de Innovatiebox wordt door staatsecretaris Eric Wiebes door internationale druk onder handen genomen. Belangrijkste wijziging ten opzichte van de huidige regeling is dat de Innovatiebox ingeperkt gaat worden voor grote bedrijven, doordat de WBSO voor hen vervalt als toegangspoort tot de Innovatiebox. Hierdoor kunnen grote bedrijven alleen nog gebruik maken van de innovatiebox als technologie hebben ontwikkeld waarvoor zij patenten of kwekersrechten hebben gekregen. Grote bedrijven die software ontwikkelen worden in het wetsvoorstel, zoals het er nu ligt, ontzien.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 20 mei 2016
Voorkom vervallen WBSO 2015: allerlaatste mogelijkheid voor melden realisatie
RVO heeft deze week de allerlaatste oproep verstuurd naar bedrijven die hun WBSO-realisatie 2015 nog niet hebben doorgegeven. Als bedrijven die niet voor 31 mei doen, vervalt de WBSO-subsidie en krijgen ze bovendien een boete.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 12 mei 2016
MIT-budget op eerste dag overtekend
Hoewel de projecten nog niet zijn beoordeeld, lijkt het beschikbare budget van € 3,2 miljoen wel uitgeput te worden.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 6 mei 2016
Wees op tijd: Deadline voor indienen WBSO aanvraag tweede helft 2016 is 31 mei!
Indien u voor het eerste half jaar een WBSO aanvraag hebt ingediend en u wilt aansluitend gebruik wil maken van de WBSO dan kunt u uiterlijk 31 mei 2016 een vervolgaanvraag indienen met als start datum juli 2016. Ook eventueel uitstel moet uiterlijk 31 mei aangevraagd zijn. Het indienen van de aanvraag moet namelijk uiterlijk één maand voorafgaand aan de start van de werkzaamheden gebeuren.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 4 mei 2016
Yubu haalt 300.000 euro seed funding op
Online studiekeuzebegeleider Yubu heeft een eerste investeringsronde van 300.000 voltooid. Met Yubu wordt de loopbaankeuze van middelbare scholieren gepersonaliseerd en gegamificeerd, wat tot een betere studiekeuze zou moeten leiden. Het geld wordt geïnvesteerd door Kickstart Venlo en een angel investeerder.
Lees meer
Lees meer
Maandag 2 mei 2016
EclecticIQ haalt 5,5 miljoen euro groeigeld op
IT-beveiliger EclecticIQ heeft 5,5 miljoen euro groeigeld opgehaald bij Inkef Capital en KPN Ventures. Het platform van EclecticIQ helpt banken en overheden om online dreigingen in kaart te brengen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 19 april 2016
Roamler haalt 4,5 miljoen euro op
Werkplatform Roamler heeft 4,5 miljoen opgehaald bij Endeit Capital. In ruil hiervoor heeft Endeit een flink minderheidsbelang verkregen. Het geld wordt gebruikt voor verdere internationale expansie en om het platform verder te ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 18 april 2016
Lone Rooftop haalt half miljoen euro groeigeld op
Het Amsterdamse softwarebedrijf Lone Rooftop heeft een financiering van ruim 500.000 euro opgehaald. Het geld wordt onder andere geïnvesteerd door Mamadoo Ventures.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 14 april 2016
Impraise haalt 1,4 miljoen euro groeigeld op
Feedback platform Impraise heeft 1,4 miljoen euro groeigeld opgehaald bij henQ, het Amerikaanse Palm Drive Ventures en China Growth Capital. I
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 12 april 2016
London tech firm Blis secures $25 million series B from Endeit, Beringea and Unilever Ventures
London tech firm Blis has secured a $25 million series B investment round to further expand its growth. The money is invested by Beringea US, the Dutch Venture Capital firms Endeit Capital and Unilever Ventures and by credit facilities provided by Silicon Valley Bank.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 8 april 2016
SO WIFI haalt enkele miljoenen groeigeld op bij 5Square
Gratis social wifi aanbieder SO WIFI heeft “enkele miljoenen” aan groeigeld opgehaald. De lead investor in deze ronde is het Larense 5Square. Het geld wordt gebruikt om verder te groeien en straks via één app toegang te kunnen bieden tot meer dan 1 miljoen hotspots wereldwijd.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 30 maart 2016
Nieuwe subsidiekansen voor innovatie: MIT!
Er wordt steeds meer bekend over de MIT-subsidie voor 2016. De regeling gaat open voor Haalbaarheidsprojecten, R&D-samenwerkingsprojecten, Innovatieadviesprojecten en Kennisvouchers.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 24 maart 2016
The Next Closet haalt 1 miljoen euro groeigeld op
The Next Closet, een platform voor tweedehands design kleding, heeft 1 miljoen euro groeigeld opgehaald. Het geld is geïnvesteerd door onder andere online uitgeverij Wayne Parker Kent en ondernemer Maarten Beucker Andreae van TTY, dat 2dehands.nl oprichtte.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 17 maart 2016
Polarsteps haalt half miljoen op voor reis-app in betafase
Reis-app Polarsteps, waarmee je automatisch je reis kan tracken, heeft een financiering van 500.000 euro ontvangen van Silver Point Ventures en TMG.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 16 maart 2016
Amsterdamse Fintech startup Openclaims haalt half miljoen euro op
Openclaims, een platform voor het aanbesteden van autoschades, heeft een investering van 500.000 euro opgehaald bij een groep investeerders. Met deze investering zal Openclaims haar platform verder ontwikkelen en volledig uitrollen over Nederland.
Lees meer
Lees meer
Maandag 14 maart 2016
Banking in the United States Spreekdagen, March 26 – April 1, 2016
Bastiaan van den Berg, Vice President International Banking of First American Bank and President of the Dutch American Chamber of Commerce, is visiting the Netherlands from March 26 until April 1, 2016.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 11 maart 2016
Riskeer geen boete: geef voor 31 maart de gerealiseerde WBSO-uren 2015 door!
Als u in 2015 gebruik heeft gemaakt van de WBSO subsidie dan heeft u inmiddels van RVO een brief ontvangen waarin staat aangegeven dat u uw gerealiseerde WBSO-uren en eventueel ook de gerealiseerde kosten en uitgaven moet doorgeven.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 9 maart 2016
Goboony haalt eerste financieringsronde van 350.000 euro op
Goboony, de AirBNB voor campers, heeft een eerste financieringsronde van 350.000 euro opgehaald.
Lees meer
Lees meer
Maandag 7 maart 2016
Tiqets haalt 4 miljoen dollar op
Tiqets, een boekingssite voor musea, attracties en entertainment, heeft een investering van 4 miljoen dollar opgehaald. De lead investor in deze ronde is het Nederlandse Capital Mills. Met de investering wil het Amsterdamse bedrijf verder groeien naar 14 steden. In 2015 had het nog een financiering ontvangen van 1 miljoen euro.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 25 februari 2016
Zes miljoen euro groeigeld voor sociale platformen ontwikkelaar InSided
Het Amsterdamse InSided heeft in zijn Series A financieringsronde 6 miljoen euro ontvangen van het Franse Ventech, het Belgische Fortino Capital en henQ.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 23 februari 2016
SendCloud haalt 2 miljoen euro op
Het Eindhovense SendCloud heeft een investering ontvangen van 2 miljoen euro van TIIN Capital en de Brabantse Ontwikklingsmaatschappij (BOM).
Lees meer
Lees meer
Woensdag 17 februari 2016
Amsterdamse fintech startup BUX haalt 6,1 miljoen euro op
De beleggingsapp BUX heeft een financiering van 6,1 miljoen euro gekregen van het Duitse Holtzbrink Ventures en van bestaande aandeelhouders Orange Growth Capital en Velocity Capital.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 12 februari 2016
Vandebron ontvangt investering van 2 miljoen euro
De online marktplaats Vandebron, waar groene stroom direct van stroom producerende boeren en particulieren gekocht kan worden, heeft een investering ontvangen van 2 miljoen euro van het Amsterdamse Klimaat- en Energiefonds.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 10 februari 2016
Crowdynews breidt series A ronde uit tot 6,2 miljoen euro
Het Groningse social media curatieplatform Crowdynews heeft afgelopen week zijn Series A financiering met 3,7 miljoen euro uitgebreid tot 6,2 miljoen euro. De investeringsronde werd geleid door INKEF Capital, met Singapore Press Holdings als een van de co-investeerders.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 5 februari 2016
BEREID NU UW MIT-HAALBAARHEIDSAANVRAAG VOOR!
Op 10 mei zal de MIT-regeling (MKB-innovatiestimulering Topsectoren) voor technische en economische haalbaarheidsprojecten in de voor Nederland belangrijkste sectoren weer opengaan. Voor de regeling geldt dat wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Het is daarom verstandig een aanvraag tijdig voor te bereiden. Uw Vectrix-adviseur weet de weg en verzorgt graag uw aanvraag.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 4 februari 2016
Subsidie voor handelsreizen en internationale coachingstrajecten
Op 3 februari is de vaststelling van het subsidieplafond voor Starters International Business (SIB) 2016 gepubliceerd in de Staatcourant. U kunt deze vouchers inzetten voor onze handelsreizen en internationale coachingstrajecten.
Lees meer
Lees meer
Maandag 1 februari 2016
WBSO aanvraag starters binnen 1 maand afgehandeld
Vanaf 1 maart worden WBSO-aanvragen van starters, die hun eerste aanvraag doen, sneller afgehandeld dan normaal.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 28 januari 2016
Wercker haalt $ 4,5 mln op bij Inkef Capital
Het Nederlandse Wercker uit de Rockstart stal dat actief is vanuit San Francisco heeft wederom geld opgehaald. Volgens oprichter en CEO Micha Hernandez van Leuffen was het bedrijf al een tijd in gesprek met Inkef Capital. Wercker heeft een platform ontwikkeld waar programmeurs gezamenlijk eenvoudig software op kunnen ontwikkelen en testen.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 22 januari 2016
Nieuw fonds Endeit Capital sluit op 125 miljoen euro
Endeit Capital, het investeringsfonds van Hubert Deitmers en Joop van den Ende, heeft de financiering van zijn laatste fonds afgerond op een totaalbedrag van € 125 mln.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 20 januari 2016
Sanoma Ventures staakt activiteiten
Sanoma Nederland staakt de activiteiten van zijn investeringstak Ventures. Er worden geen nieuwe investeringen meer gedaan. Beheerder Antoine Hendrikx hoeft niet direct alle portfoliobedrijven af te stoten.
Lees meer
Lees meer
Maandag 28 december 2015
Michel Simons in Webinar Business Angels
Wat is een Business Angel precies? Hoe kunt u in contact komen met Business Angels? Hoe zorgt u voor een vruchtbare samenwerking met een Business Angel? Michel Simons was te gast bij het Ondernemersplein.
Lees meer
Lees meer
Maandag 21 december 2015
Vectrix Internationaal: Programma 2016
In 2016 hebben wij weer een aantal reizen op het programma staan. Deze reizen wordt georganiseerd door Hubstart en Eindeit Capital en zijn bedoeld voor IT/Internet/Media/Tech investeerders en ondernemers.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 20 november 2015
Veranderingen Innovatiebox 2021
De media hebben het inmiddels veelvuldig gehad over de veranderingen in de Innovatiebox. Wat betekent dit voor u als MKB’er in de IT? In welke gevallen blijft de WBSO een toegangsticket voor de Innovatiebox?
Lees meer
Lees meer
Donderdag 29 oktober 2015
Deal van het jaar: De tussenstand
Zes maanden geleden reikten wij onze Deal van het Jaar 2015/2016 uit. 3DHubs ging er met de winst vandoor en vloog mee op reis met onze groep investeerders en ondernemers naar New York City.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 27 oktober 2015
Deal van de maand: Sowdan
De Deal van de Maand oktober is Sowdan. Deze Rotterdamse startup heeft een investering opgehaald van 2,1 miljoen euro.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 17 september 2015
Nieuwe regeling: Subsidie voor expansie buitenland
Wil je jezelf op een buitenlandse markt positioneren, maar heb je weinig exportervaring? Of heb je al wel ervaring, maar wil je een nieuwe buitenlandse markt betreden? Heb je behoefte aan specifieke informatie en begeleiding om de daadwerkelijke stap naar het buitenland te maken? Maak kennis met de nieuwe SIB kennisvoucher!
Lees meer
Lees meer
Donderdag 17 september 2015
Amsterdam Capital Week: Vectrix Finance Cafe
Van 23 tot 26 september is het Amsterdam Capital Week. Deze week staat Amsterdam in het teken van startups en groeikapitaal.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 17 september 2015
Deal van de maand: Bux
Beleggings-startup BUX heeft een investering van 1,7 miljoen euro opgehaald. BUX is een app waarmee iedereen zonder ervaring spelenderwijs kan beginnen met beleggen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 17 september 2015
Prinsjesdag 2015: Kabinet maakt investeren in start-ups makkelijker
Innovatieve en startende bedrijven krijgen van het kabinet een extraatje, zo blijkt uit de begroting 2016 van het ministerie van Economische Zaken.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 17 september 2015
Prinsjesdag 2015: WBSO wijzigt
Op Prinsjesdag zijn belangrijke wijzigingen aangekondigd in de WBSO. Voor drie type bedrijven is dit een verbetering: kleinere ontwikkelbedrijven (vanaf ongeveer 5 tot 7 FTE), ICT-bedrijven en voor bedrijven die nog geen winst maken.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 10 september 2015
Durfinvesteerder Henq lanceert derde fonds
Het technologie-investeringsfonds henQ presenteert op donderdag henQ III — een investeringsfonds met een omvang van €?50mln.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 8 september 2015
Main capital partners trekt met main capital IV €85 miljoen aan
Main Capital Partners heeft in een 1e en final closing van het op de software sector gerichte private equity fonds, Main Capital IV, € 85 miljoen aangetrokken.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 4 augustus 2015
ESF: 20 miljoen voor duurzame inzetbaarheid
Er komt ruim 20 miljoen euro extra beschikbaar voor ‘duurzame inzetbaarheid’ om meer mensen langer en productief aan het werk te houden. Het geld is vrijgemaakt uit het Europees Sociaal Fonds.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 4 augustus 2015
Deal van de maand: Textkernel overgenomen door careerbuilder
Het Nederlandse Textkernel, gespecialiseerd in semantische recruitment technologie, is overgenomen door het Amerikaanse Careerbuilder, een van de grootste banensites in de Verenigde Staten.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 21 juli 2015
Overname van Authasas door micro focus
Vandaag heeft het management van Authasas en haar investeerder TIIN Capital B.V. een overeenkomst gesloten voor de verkoop van alle aandelen in Authasas B.V. aan Micro Focus International Plc.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 8 juli 2015
Kabinet voegt WBSO en RDA samen
Minister Henk Kamp wil per 1 januari 2016 twee van de belangrijkste subsidieregelingen voor het bedrijfsleven samenvoegen. De RDA gaat op in de WBSO.
Lees meer
Lees meer
Maandag 29 juni 2015
Stimulering investeringen in startups
Haar doel is om van Nederland een startup land te maken. De middelen waarmee StartupDelta dit gaat bereiken waren tot nog toe wat vaag.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 26 juni 2015
Vectrix deal van de maand: Treatwell!
De Vectrix deal van deze maand: Treatwell! Dit Amsterdamse haar- en beauty boekingsplatform komt voor 34 miljoen in de Britse handen van Wahanda.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 26 juni 2015
Immidio overgenomen door VMware
Virtualisatie-reus VMware neemt Nederlandse Immidio over. VMware koopt Immidio om Flex+, dat is de beheersoftware voor Windows omgevingen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 25 juni 2015
Trek de investeerder over de streep met een VFF
Heeft u een nieuw idee en kunt u dit niet zelf financieren?
Lees meer
Lees meer
Donderdag 25 juni 2015
Kennisvoucher MIT via Vectrix
Als technische medewerker kom je in R&D werkzaamheden soms te zitten met een vraagstuk waar je zelf niet mee uit de voeten kunt, maar waar een kennisinstelling wellicht wel antwoord op kan geven.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 7 mei 2015
Vectrix Internationaal helpt Picturae naar de VS
Picturae digitaliseert cultureel erfgoed voor onder meer het Scheepvaartmuseum, Paleis het Loo, het Nationaal Archief, Foam en voetbalclub Ajax. Sinds dit jaar zijn ze ook actief in de VS. Picturae is begonnen met het digitaliseren van herbariumvellen voor het Smithsonian Museum. 'Vellen met gedroogde plantjes ', noemt Chrissie Hendriks , hoofd internationale project, ze ook wel. Het is een klus die twee jaar duurt en daarna is er nog meer potentieel werk bij Smithsonian. Het Amerikaanse bedrijf heeft alleen al negentien musea en omdat er niet veel concurrentie is voor Picturae, zijn er nog veel andere instellingen in de VS waar ze voor aan de slag kunnen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 14 april 2015
Stichting Nextstage lanceert het Nextstage early stage fund
Het NextStage Early Stage Fund is van start!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 14 april 2015
Deal van de maand: Livewords
Privé-investeerders steken 1 miljoen euro in vertaalplatform LiveWords.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 8 april 2015
Indienen WBSO/RDA aanvraag nog tot 5 juli mogelijk
Bezig met het indienen van uw WBSO/RDA aanvraag voor juli 2014?
Lees meer
Lees meer
Woensdag 1 april 2015
Per 1 juli eHerkenning nodig voor aanvraag S&O
Bezig met het aanvragen van een WBSO of RDA? Let op!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 maart 2015
Eurostars programma open voor indiening
Houdt uw bedrijf zich bezig met het ontwikkelen van technologie voor nieuwe producten, processen of diensten en doet u dit samen met partners buiten Nederland?
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 27 februari 2015
Riskeer geen boete!
Als u vorig jaar gebruik heeft gemaakt van de WBSO en wellicht ook de RDA, dan heeft u inmiddels van het RVO een brief ontvangen waarin staat aangegeven dat u uw gerealiseerde S&O uren en eventueel ook de gerealiseerde kosten en uitgaven moet doorgeven.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 19 februari 2015
Geef tijdig gerealiseerde uren, kosten en uitgaven WBSO 2013 door!
De komende weken zult u een brief van het RVO kunnen verwachten, waarin u wordt verzocht tijdig uw S&O uren, kosten en uitgaven met betrekking tot 2013 door te geven.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 februari 2015
MKB-krediet aanvragen
Als startende of al bestaande ondernemer kunt niet altijd bij uw bank terecht voor een krediet.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 16 januari 2015
Innovatieregeling MKB en onderwijs
Om innovatieve projecten van de grond te krijgen stelt de provincie Noord-Holland vanaf 2014 een subsidieregeling open van € 550.000 om innovatie bij MKB-bedrijven en onderwijsinstellingen in Noord-Holland Noord te stimuleren.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 14 januari 2015
Subsidieregeling internationaal excelleren open voor aanvragen
Er kunnen vanaf 1 januari aanvragen worden ingediend voor het Internationaal Excelleren programma.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 2 januari 2015
Fiscaal voordeel met energieinvesteringsaftrek (EIA)
De RVO.nl heeft eind december de Energielijst 2014 gepubliceerd.
Lees meer
Lees meer
Maandag 1 december 2014
Gratis advies voor uw internationalisering
U hebt een bestaand (software)product en u bent in Nederland al actief op de markt.
Lees meer
Lees meer
Zaterdag 29 november 2014
AgentschapNL wordt RVO.NL
Maandag 6 januari is Rijksdienst voor Ondernemerd Nederland (RVO.nl) officieel van start gegaan.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 28 november 2014
RDA percentage 2014 vastgesteld
Minister Kamps van Economische Zaken heeft het RDA-percentage voor 2014 vastgesteld op 60%.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 29 oktober 2014
Nieuwe naam voor AgentschapNL
Op 7 november is de nieuwe naam bekendgemaakt van AgentschapNL (uitvoeringsorgaan voor onder andere de WBSO): Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 14 oktober 2014
Laagdrempelige subsidie voor scholing ICT-opleidingen
Voor ICT-opleidingen voor uw personeel of voor advies over de duurzame inzetbaarheid (binnen of buiten uw organisatie) van uw personeel, zijn er laagdrempelige mogelijkheden voor subsidies tot 50% van de kosten.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 1 oktober 2014
Deal van de maand 3D Hubs
Onze deal van de maand is die van 3DHubs.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 18 september 2014
Werkkosten personeel: Pas op dat u geen 80% belasting betaalt!
Op prinsjesdag is het nieuwe belastingplan gepresenteerd. Zo bent u als werkgever per 1 januari verplicht om de werkkostenregeling toe te passen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 17 september 2014
Prinsjesdag 2015: WBSO ongewijzigd, contract research stopt
Het kabinet tornt in 2015 niet aan de voordelen die ondernemers hebben bij de ontwikkeling van o.a. nieuwe software of producten.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 16 september 2014
UvA spin off Euvision overgenomen door Qualcomm
Euvision Technologies BV is verkocht aan chip producent Qualcomm. CEO Harro Stokman vertelde tijdens onze Vectrix bijeenkomst op het Science Park in Amsterdam hoe hij tot deze deal was gekomen.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 12 september 2014
Drag-Along: Ik ga ook jouw aandelen verkopen! Term sheet tips, trics and templates
Op donderdag 11 september organiseerden wij wederom de workshop Termsheets & Participatieovereenkomsten.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 11 april 2014
Vectrix Internationaal ondersteunt AMS-IX met haar stap naar de VS
Op 11 april was de officiële opening van AMS-IX USA in New York City op de Clipper Stad Amsterdam. Burgemeester van Amsterdam, Eberhard van de Laan, deed in aanwezigheid van de CEO van AMS-IX Job Witteman tijdens een diner aan boord van de Clipper Stad Amsterdam de opening. Bas Langelaar, oprichter van Vectrix was hierbij aanwezig. Daarna gingen de genodigden op uitnodiging van Amsterdam in Business naar een optreden van Armin van Buuren in Madison Square Garden.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.