Subsidie en krediet
Venture Capital
Internationaal
Administratie
EN | NL
  • Toon alles
  • Subsidie en krediet
  • Venture Capital
  • Internationaal
  • Administratie
Donderdag 14 juli 2016
BimBimBikes haalt € 250K op.
Het internationale fietsenverhuurplatform BimBimBikes heeft het geld opgehaald bij business angels via BrownCow. BimBimBikes zal de kapitaalinjectie gebruiken voor intensivering van de huidige activiteiten in 66 landen en uitbreiding naar andere landen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 13 juli 2016
Helloprint haalt € 3 MIO op
Tech-investeerder Gert Jan Munneke neemt samen met enkele andere investeerders, waaronder een aantal zittende managementleden, een substantieel minderheidsbelang in Helloprint.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 8 juli 2016
Extra budget missievouchers
Het ministerie van buitenlandse zaken heeft 150 extra SIB missievouchers van ieder € 1.500 beschikbaar gesteld. Je kunt deze voucher inzetten voor onze handelsreizen. Bijvoorbeeld voor onze reis naar Londen op 27 september. Wees er snel bij want de verwachting is dat deze extra vouchers snel uitgeput raken.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 5 juli 2016
Nightbalance haalt € 12,5 MIO op bij INKEF Capital en Gilde Healthcare Partners.
NightBalance is een toonaangevende innovator in slaap apneu technologie. In de EU en de VS lijden naar schatting 25 miljoen mensen aan slaapapneu. Het geld wordt gebruikt voor uitbreiding van de activiteiten in Europa en de Verenigde Staten.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 30 juni 2016
Autheos ontvangt investering van Holland Venture en Guy Bradley
Amerikaanse VC-veteraan Guy Bradley en investeringsmaatschappij Holland Venture doen gezamenlijk deze investering in Autheos. Het bedrag is niet bekend gemaakt. Autheos levert een many-to-many syndicatie netwerk voor merk- en productvideo’s.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 30 juni 2016
Newion Investments en DHG investeren € 1 MIO in horeca personeelsplanner L1NDA
L1NDA biedt een gebruiksvriendelijke, cloud-based oplossing voor het werven, plannen en uitbetalen van MKB-teams voor desktop en mobiel. Met een dagelijks gebruik van meer dan 30.000 werknemers op duizenden locaties is het bedrijf marktleider in horeca Nederland.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 23 juni 2016
Budget missievouchers uitgeput
Het budget voor missievouchers is op dit moment uitgeput. Mogelijk dat er dit jaar nog extra budget bijkomt. Er is nog wel budget voor coachingsvouchers.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 22 juni 2016
Borgstellingskrediet door overheid afgeschaft?
Vanwege grote verliezen voor het Rijk op borgstellingen voor bedrijfskredieten wil het ministerie van Financiën deze regeling afschaffen. De overheid verstrekt deze borgstellingen aan banken voor het verstrekken van risicovollere MKB kredieten. Het ministerie van Economische Zaken wil de regeling juist voortzetten. Het Rijk heeft de afgelopen jaren honderden miljoenen euro’s op dergelijke leningen verloren. Het lijkt ons erg onverstandig om deze regeling juist in deze tijden af te schaffen. MKB ondernemers komen al moeilijk aan bankkrediet en door het afschaffen van deze regeling zal dit nog lastiger worden
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 17 juni 2016
Fixico haalt € 2 MIO euro op bij Orange Growth Capital
Het online platform voor autoschadeherstel Fixico heeft in een nieuwe financieringsronde 2 miljoen euro opgehaald bij Orange Growth Capital Fund. Het geld wordt mede gebruikt voor de internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Maandag 13 juni 2016
Modeplatform Otrium haalt € 600K op bij Keadyn
Het Nederlandse Venture Capital fonds Keadyn stop € 600K in het modeplatform Otrium. Eerder dit jaar investeerden de oprichters van Funda, Media Monks & Albelli al twee ton in de snel groeiende startup.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 8 juni 2016
€ 3,4 MIO voor InvoiceFinance
Peak Capital en Bincbank-oprichter Kalo Bagijn investeren € 3,4 MIO in InvoiceFinance. Dit is een online marktplaats waar ZZP’ers en MKB’ers openstaande facturen direct kunnen financieren bij professionele beleggers. Met het kapitaal wil InvoiceFinance extra mensen aannemen en een snelle expansie bereiken.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 31 mei 2016
€ 100 MIO in fonds voor RoboValley
Het Canadese Chrysalix Venture Capital steekt €100 mln in een Nederlands investeringsfonds voor robotica. De Canadezen richten het fonds op in samenwerking met RoboValley, een netwerk van bedrijven en onderzoekers dat ontstaan is uit de TU Delft.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 26 mei 2016
Investeringsfonds EQT van Kees Koolen van € 500 MIO
Samen met Hjalmar Winbladh (Rebtel, Sinch en Wrapp) en Lars Jörnow (King) heeft Kees Koolen (Booking.com) EQT Ventures opgericht. “We hebben een groot team aangesteld dat bedrijven als mentor gaat begeleiden.”
Lees meer
Lees meer
Maandag 23 mei 2016
Half miljoen investering voor Magnetic.io
Volta Ventures en ondernemer Henri de Jong investeren een half miljoen euro in het Amsterdamse technologiebedrijf Magnetic.io. Het bedrijf komt voort uit de accelerator StartupBootcamp.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 2 juni 2016
“Carry forward” van WBSO-uren vanaf 2016 toegestaan!
Vanaf 2016 is het mogelijk om onbenutte WBSO-uren voor een project later in dat kalenderjaar te realiseren, nadat de aanvraagperiode is beëindigd.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 24 mei 2016
Kabinet trekt 50 miljoen uit voor ondersteuning van start- en scale-ups
27 miljoen gaat naar versoepeling van de gebruikelijkloonregels. 23 miljoen euro komt beschikbaar voor private investeerders zoals business angels die willen investeren in startups en het midden- en kleinbedrijf.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 20 mei 2016
Voorkom vervallen WBSO 2015: allerlaatste mogelijkheid voor melden realisatie
RVO heeft deze week de allerlaatste oproep verstuurd naar bedrijven die hun WBSO-realisatie 2015 nog niet hebben doorgegeven. Als bedrijven die niet voor 31 mei doen, vervalt de WBSO-subsidie en krijgen ze bovendien een boete.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 20 mei 2016
Innovatiebox wordt mogelijk beperkt voor grote bedrijven, maar softwarebedrijven worden waarschijnlijk ontzien!
De wetgeving voor de Innovatiebox wordt door staatsecretaris Eric Wiebes door internationale druk onder handen genomen. Belangrijkste wijziging ten opzichte van de huidige regeling is dat de Innovatiebox ingeperkt gaat worden voor grote bedrijven, doordat de WBSO voor hen vervalt als toegangspoort tot de Innovatiebox. Hierdoor kunnen grote bedrijven alleen nog gebruik maken van de innovatiebox als technologie hebben ontwikkeld waarvoor zij patenten of kwekersrechten hebben gekregen. Grote bedrijven die software ontwikkelen worden in het wetsvoorstel, zoals het er nu ligt, ontzien.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 12 mei 2016
MIT-budget op eerste dag overtekend
Hoewel de projecten nog niet zijn beoordeeld, lijkt het beschikbare budget van € 3,2 miljoen wel uitgeput te worden.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 4 mei 2016
Yubu haalt 300.000 euro seed funding op
Online studiekeuzebegeleider Yubu heeft een eerste investeringsronde van 300.000 voltooid. Met Yubu wordt de loopbaankeuze van middelbare scholieren gepersonaliseerd en gegamificeerd, wat tot een betere studiekeuze zou moeten leiden. Het geld wordt geïnvesteerd door Kickstart Venlo en een angel investeerder.
Lees meer
Lees meer
Maandag 2 mei 2016
EclecticIQ haalt 5,5 miljoen euro groeigeld op
IT-beveiliger EclecticIQ heeft 5,5 miljoen euro groeigeld opgehaald bij Inkef Capital en KPN Ventures. Het platform van EclecticIQ helpt banken en overheden om online dreigingen in kaart te brengen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 19 april 2016
Roamler haalt 4,5 miljoen euro op
Werkplatform Roamler heeft 4,5 miljoen opgehaald bij Endeit Capital. In ruil hiervoor heeft Endeit een flink minderheidsbelang verkregen. Het geld wordt gebruikt voor verdere internationale expansie en om het platform verder te ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 18 april 2016
Lone Rooftop haalt half miljoen euro groeigeld op
Het Amsterdamse softwarebedrijf Lone Rooftop heeft een financiering van ruim 500.000 euro opgehaald. Het geld wordt onder andere geïnvesteerd door Mamadoo Ventures.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 14 april 2016
Impraise haalt 1,4 miljoen euro groeigeld op
Feedback platform Impraise heeft 1,4 miljoen euro groeigeld opgehaald bij henQ, het Amerikaanse Palm Drive Ventures en China Growth Capital. I
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 6 mei 2016
Wees op tijd: Deadline voor indienen WBSO aanvraag tweede helft 2016 is 31 mei!
Indien u voor het eerste half jaar een WBSO aanvraag hebt ingediend en u wilt aansluitend gebruik wil maken van de WBSO dan kunt u uiterlijk 31 mei 2016 een vervolgaanvraag indienen met als start datum juli 2016. Ook eventueel uitstel moet uiterlijk 31 mei aangevraagd zijn. Het indienen van de aanvraag moet namelijk uiterlijk één maand voorafgaand aan de start van de werkzaamheden gebeuren.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 12 april 2016
London tech firm Blis secures $25 million series B from Endeit, Beringea and Unilever Ventures
London tech firm Blis has secured a $25 million series B investment round to further expand its growth. The money is invested by Beringea US, the Dutch Venture Capital firms Endeit Capital and Unilever Ventures and by credit facilities provided by Silicon Valley Bank.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 8 april 2016
SO WIFI haalt enkele miljoenen groeigeld op bij 5Square
Gratis social wifi aanbieder SO WIFI heeft “enkele miljoenen” aan groeigeld opgehaald. De lead investor in deze ronde is het Larense 5Square. Het geld wordt gebruikt om verder te groeien en straks via één app toegang te kunnen bieden tot meer dan 1 miljoen hotspots wereldwijd.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 30 maart 2016
Nieuwe subsidiekansen voor innovatie: MIT!
Er wordt steeds meer bekend over de MIT-subsidie voor 2016. De regeling gaat open voor Haalbaarheidsprojecten, R&D-samenwerkingsprojecten, Innovatieadviesprojecten en Kennisvouchers.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 24 maart 2016
The Next Closet haalt 1 miljoen euro groeigeld op
The Next Closet, een platform voor tweedehands design kleding, heeft 1 miljoen euro groeigeld opgehaald. Het geld is geïnvesteerd door onder andere online uitgeverij Wayne Parker Kent en ondernemer Maarten Beucker Andreae van TTY, dat 2dehands.nl oprichtte.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 17 maart 2016
Polarsteps haalt half miljoen op voor reis-app in betafase
Reis-app Polarsteps, waarmee je automatisch je reis kan tracken, heeft een financiering van 500.000 euro ontvangen van Silver Point Ventures en TMG.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 16 maart 2016
Amsterdamse Fintech startup Openclaims haalt half miljoen euro op
Openclaims, een platform voor het aanbesteden van autoschades, heeft een investering van 500.000 euro opgehaald bij een groep investeerders. Met deze investering zal Openclaims haar platform verder ontwikkelen en volledig uitrollen over Nederland.
Lees meer
Lees meer
Maandag 14 maart 2016
Banking in the United States Spreekdagen, March 26 – April 1, 2016
Bastiaan van den Berg, Vice President International Banking of First American Bank and President of the Dutch American Chamber of Commerce, is visiting the Netherlands from March 26 until April 1, 2016.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 11 maart 2016
Riskeer geen boete: geef voor 31 maart de gerealiseerde WBSO-uren 2015 door!
Als u in 2015 gebruik heeft gemaakt van de WBSO subsidie dan heeft u inmiddels van RVO een brief ontvangen waarin staat aangegeven dat u uw gerealiseerde WBSO-uren en eventueel ook de gerealiseerde kosten en uitgaven moet doorgeven.
Lees meer
Lees meer
Maandag 7 maart 2016
Tiqets haalt 4 miljoen dollar op
Tiqets, een boekingssite voor musea, attracties en entertainment, heeft een investering van 4 miljoen dollar opgehaald. De lead investor in deze ronde is het Nederlandse Capital Mills. Met de investering wil het Amsterdamse bedrijf verder groeien naar 14 steden. In 2015 had het nog een financiering ontvangen van 1 miljoen euro.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 9 maart 2016
Goboony haalt eerste financieringsronde van 350.000 euro op
Goboony, de AirBNB voor campers, heeft een eerste financieringsronde van 350.000 euro opgehaald.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 25 februari 2016
Zes miljoen euro groeigeld voor sociale platformen ontwikkelaar InSided
Het Amsterdamse InSided heeft in zijn Series A financieringsronde 6 miljoen euro ontvangen van het Franse Ventech, het Belgische Fortino Capital en henQ.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 23 februari 2016
SendCloud haalt 2 miljoen euro op
Het Eindhovense SendCloud heeft een investering ontvangen van 2 miljoen euro van TIIN Capital en de Brabantse Ontwikklingsmaatschappij (BOM).
Lees meer
Lees meer
Woensdag 17 februari 2016
Amsterdamse fintech startup BUX haalt 6,1 miljoen euro op
De beleggingsapp BUX heeft een financiering van 6,1 miljoen euro gekregen van het Duitse Holtzbrink Ventures en van bestaande aandeelhouders Orange Growth Capital en Velocity Capital.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 12 februari 2016
Vandebron ontvangt investering van 2 miljoen euro
De online marktplaats Vandebron, waar groene stroom direct van stroom producerende boeren en particulieren gekocht kan worden, heeft een investering ontvangen van 2 miljoen euro van het Amsterdamse Klimaat- en Energiefonds.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 10 februari 2016
Crowdynews breidt series A ronde uit tot 6,2 miljoen euro
Het Groningse social media curatieplatform Crowdynews heeft afgelopen week zijn Series A financiering met 3,7 miljoen euro uitgebreid tot 6,2 miljoen euro. De investeringsronde werd geleid door INKEF Capital, met Singapore Press Holdings als een van de co-investeerders.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 4 februari 2016
Subsidie voor handelsreizen en internationale coachingstrajecten
Op 3 februari is de vaststelling van het subsidieplafond voor Starters International Business (SIB) 2016 gepubliceerd in de Staatcourant. U kunt deze vouchers inzetten voor onze handelsreizen en internationale coachingstrajecten.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 5 februari 2016
BEREID NU UW MIT-HAALBAARHEIDSAANVRAAG VOOR!
Op 10 mei zal de MIT-regeling (MKB-innovatiestimulering Topsectoren) voor technische en economische haalbaarheidsprojecten in de voor Nederland belangrijkste sectoren weer opengaan. Voor de regeling geldt dat wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Het is daarom verstandig een aanvraag tijdig voor te bereiden. Uw Vectrix-adviseur weet de weg en verzorgt graag uw aanvraag.
Lees meer
Lees meer
Maandag 1 februari 2016
WBSO aanvraag starters binnen 1 maand afgehandeld
Vanaf 1 maart worden WBSO-aanvragen van starters, die hun eerste aanvraag doen, sneller afgehandeld dan normaal.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 28 januari 2016
Wercker haalt $ 4,5 mln op bij Inkef Capital
Het Nederlandse Wercker uit de Rockstart stal dat actief is vanuit San Francisco heeft wederom geld opgehaald. Volgens oprichter en CEO Micha Hernandez van Leuffen was het bedrijf al een tijd in gesprek met Inkef Capital. Wercker heeft een platform ontwikkeld waar programmeurs gezamenlijk eenvoudig software op kunnen ontwikkelen en testen.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 22 januari 2016
Nieuw fonds Endeit Capital sluit op 125 miljoen euro
Endeit Capital, het investeringsfonds van Hubert Deitmers en Joop van den Ende, heeft de financiering van zijn laatste fonds afgerond op een totaalbedrag van € 125 mln.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 20 januari 2016
Sanoma Ventures staakt activiteiten
Sanoma Nederland staakt de activiteiten van zijn investeringstak Ventures. Er worden geen nieuwe investeringen meer gedaan. Beheerder Antoine Hendrikx hoeft niet direct alle portfoliobedrijven af te stoten.
Lees meer
Lees meer
Maandag 28 december 2015
Michel Simons in Webinar Business Angels
Wat is een Business Angel precies? Hoe kunt u in contact komen met Business Angels? Hoe zorgt u voor een vruchtbare samenwerking met een Business Angel? Michel Simons was te gast bij het Ondernemersplein.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 20 november 2015
Veranderingen Innovatiebox 2021
De media hebben het inmiddels veelvuldig gehad over de veranderingen in de Innovatiebox. Wat betekent dit voor u als MKB’er in de IT? In welke gevallen blijft de WBSO een toegangsticket voor de Innovatiebox?
Lees meer
Lees meer
Donderdag 29 oktober 2015
Deal van het jaar: De tussenstand
Zes maanden geleden reikten wij onze Deal van het Jaar 2015/2016 uit. 3DHubs ging er met de winst vandoor en vloog mee op reis met onze groep investeerders en ondernemers naar New York City.
Lees meer
Lees meer
Maandag 21 december 2015
Vectrix Internationaal: Programma 2016
In 2016 hebben wij weer een aantal reizen op het programma staan. Deze reizen wordt georganiseerd door Hubstart en Eindeit Capital en zijn bedoeld voor IT/Internet/Media/Tech investeerders en ondernemers.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 27 oktober 2015
Deal van de maand: Sowdan
De Deal van de Maand oktober is Sowdan. Deze Rotterdamse startup heeft een investering opgehaald van 2,1 miljoen euro.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 17 september 2015
Prinsjesdag 2015: WBSO wijzigt
Op Prinsjesdag zijn belangrijke wijzigingen aangekondigd in de WBSO. Voor drie type bedrijven is dit een verbetering: kleinere ontwikkelbedrijven (vanaf ongeveer 5 tot 7 FTE), ICT-bedrijven en voor bedrijven die nog geen winst maken.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 17 september 2015
Prinsjesdag 2015: Kabinet maakt investeren in start-ups makkelijker
Innovatieve en startende bedrijven krijgen van het kabinet een extraatje, zo blijkt uit de begroting 2016 van het ministerie van Economische Zaken.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 17 september 2015
Deal van de maand: Bux
Beleggings-startup BUX heeft een investering van 1,7 miljoen euro opgehaald. BUX is een app waarmee iedereen zonder ervaring spelenderwijs kan beginnen met beleggen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 17 september 2015
Amsterdam Capital Week: Vectrix Finance Cafe
Van 23 tot 26 september is het Amsterdam Capital Week. Deze week staat Amsterdam in het teken van startups en groeikapitaal.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 17 september 2015
Nieuwe regeling: Subsidie voor expansie buitenland
Wil je jezelf op een buitenlandse markt positioneren, maar heb je weinig exportervaring? Of heb je al wel ervaring, maar wil je een nieuwe buitenlandse markt betreden? Heb je behoefte aan specifieke informatie en begeleiding om de daadwerkelijke stap naar het buitenland te maken? Maak kennis met de nieuwe SIB kennisvoucher!
Lees meer
Lees meer
Donderdag 10 september 2015
Durfinvesteerder Henq lanceert derde fonds
Het technologie-investeringsfonds henQ presenteert op donderdag henQ III — een investeringsfonds met een omvang van €?50mln.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 8 september 2015
Main capital partners trekt met main capital IV €85 miljoen aan
Main Capital Partners heeft in een 1e en final closing van het op de software sector gerichte private equity fonds, Main Capital IV, € 85 miljoen aangetrokken.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 4 augustus 2015
Deal van de maand: Textkernel overgenomen door careerbuilder
Het Nederlandse Textkernel, gespecialiseerd in semantische recruitment technologie, is overgenomen door het Amerikaanse Careerbuilder, een van de grootste banensites in de Verenigde Staten.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 4 augustus 2015
ESF: 20 miljoen voor duurzame inzetbaarheid
Er komt ruim 20 miljoen euro extra beschikbaar voor ‘duurzame inzetbaarheid’ om meer mensen langer en productief aan het werk te houden. Het geld is vrijgemaakt uit het Europees Sociaal Fonds.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 21 juli 2015
Overname van Authasas door micro focus
Vandaag heeft het management van Authasas en haar investeerder TIIN Capital B.V. een overeenkomst gesloten voor de verkoop van alle aandelen in Authasas B.V. aan Micro Focus International Plc.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 8 juli 2015
Kabinet voegt WBSO en RDA samen
Minister Henk Kamp wil per 1 januari 2016 twee van de belangrijkste subsidieregelingen voor het bedrijfsleven samenvoegen. De RDA gaat op in de WBSO.
Lees meer
Lees meer
Maandag 29 juni 2015
Stimulering investeringen in startups
Haar doel is om van Nederland een startup land te maken. De middelen waarmee StartupDelta dit gaat bereiken waren tot nog toe wat vaag.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 26 juni 2015
Hubstart member Immidio overgenomen
Virtualisatie-reus VMware neemt Nederlandse Hubstart member Immidio over. VMware koopt Immidio om Flex+, dat is de beheersoftware voor Windows omgevingen.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 26 juni 2015
Vectrix deal van de maand: Treatwell!
De Vectrix deal van deze maand: Treatwell! Dit Amsterdamse haar- en beauty boekingsplatform komt voor 34 miljoen in de Britse handen van Wahanda.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 25 juni 2015
Kennisvoucher MIT via Vectrix
Als technische medewerker kom je in R&D werkzaamheden soms te zitten met een vraagstuk waar je zelf niet mee uit de voeten kunt, maar waar een kennisinstelling wellicht wel antwoord op kan geven.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 25 juni 2015
Trek de investeerder over de streep met een VFF
Heeft u een nieuw idee en kunt u dit niet zelf financieren?
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 14 april 2015
Deal van de maand: Livewords
Privé-investeerders steken 1 miljoen euro in vertaalplatform LiveWords.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 14 april 2015
Stichting Nextstage lanceert het Nextstage early stage fund
Het NextStage Early Stage Fund is van start!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 8 april 2015
Indienen WBSO/RDA aanvraag nog tot 5 juli mogelijk
Bezig met het indienen van uw WBSO/RDA aanvraag voor juli 2014?
Lees meer
Lees meer
Woensdag 1 april 2015
Per 1 juli eHerkenning nodig voor aanvraag S&O
Bezig met het aanvragen van een WBSO of RDA? Let op!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 maart 2015
Eurostars programma open voor indiening
Houdt uw bedrijf zich bezig met het ontwikkelen van technologie voor nieuwe producten, processen of diensten en doet u dit samen met partners buiten Nederland?
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 27 februari 2015
Riskeer geen boete!
Als u vorig jaar gebruik heeft gemaakt van de WBSO en wellicht ook de RDA, dan heeft u inmiddels van het RVO een brief ontvangen waarin staat aangegeven dat u uw gerealiseerde S&O uren en eventueel ook de gerealiseerde kosten en uitgaven moet doorgeven.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 19 februari 2015
Geef tijdig gerealiseerde uren, kosten en uitgaven WBSO 2013 door!
De komende weken zult u een brief van het RVO kunnen verwachten, waarin u wordt verzocht tijdig uw S&O uren, kosten en uitgaven met betrekking tot 2013 door te geven.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 februari 2015
MKB-krediet aanvragen
Als startende of al bestaande ondernemer kunt niet altijd bij uw bank terecht voor een krediet.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 16 januari 2015
Innovatieregeling MKB en onderwijs
Om innovatieve projecten van de grond te krijgen stelt de provincie Noord-Holland vanaf 2014 een subsidieregeling open van € 550.000 om innovatie bij MKB-bedrijven en onderwijsinstellingen in Noord-Holland Noord te stimuleren.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 14 januari 2015
Subsidieregeling internationaal excelleren open voor aanvragen
Er kunnen vanaf 1 januari aanvragen worden ingediend voor het Internationaal Excelleren programma.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 2 januari 2015
Fiscaal voordeel met energieinvesteringsaftrek (EIA)
De RVO.nl heeft eind december de Energielijst 2014 gepubliceerd.
Lees meer
Lees meer
Maandag 1 december 2014
Gratis advies voor uw internationalisering
U hebt een bestaand (software)product en u bent in Nederland al actief op de markt.
Lees meer
Lees meer
Zaterdag 29 november 2014
AgentschapNL wordt RVO.NL
Maandag 6 januari is Rijksdienst voor Ondernemerd Nederland (RVO.nl) officieel van start gegaan.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 28 november 2014
RDA percentage 2014 vastgesteld
Minister Kamps van Economische Zaken heeft het RDA-percentage voor 2014 vastgesteld op 60%.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 29 oktober 2014
Nieuwe naam voor AgentschapNL
Op 7 november is de nieuwe naam bekendgemaakt van AgentschapNL (uitvoeringsorgaan voor onder andere de WBSO): Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 14 oktober 2014
Laagdrempelige subsidie voor scholing ICT-opleidingen
Voor ICT-opleidingen voor uw personeel of voor advies over de duurzame inzetbaarheid (binnen of buiten uw organisatie) van uw personeel, zijn er laagdrempelige mogelijkheden voor subsidies tot 50% van de kosten.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 1 oktober 2014
Deal van de maand 3D Hubs
Onze deal van de maand is die van 3DHubs.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 18 september 2014
Werkkosten personeel: Pas op dat u geen 80% belasting betaalt!
Op prinsjesdag is het nieuwe belastingplan gepresenteerd. Zo bent u als werkgever per 1 januari verplicht om de werkkostenregeling toe te passen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 17 september 2014
Prinsjesdag 2015: WBSO ongewijzigd, contract research stopt
Het kabinet tornt in 2015 niet aan de voordelen die ondernemers hebben bij de ontwikkeling van o.a. nieuwe software of producten.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 12 september 2014
Drag-Along: Ik ga ook jouw aandelen verkopen! Term sheet tips, trics and templates
Op donderdag 11 september organiseerden wij wederom de workshop Termsheets & Participatieovereenkomsten.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden