Subsidie en krediet
Venture Capital
Internationaal
Strategie
EN | NL
  • Toon alles
  • Subsidie en krediet
  • Venture Capital
  • Internationaal
  • Strategie
  • Toon archief
Donderdag 13 juli 2017
Brenger haalt 350.000 euro op
Informals investeren € 350.000 is Brenger. De startup is opgericht in 2016 door Wisse Koedam en Derk van der Have. Met het Brenger platform kunnen consumenten met elkaar in contact komen om spullen voor elkaar te vervoeren. Nu worden ongeveer 100 transportverzoeken per week gedaan via het platform. Met de opgehaalde financiering wil Brenger doorgroeien in Nederland.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 13 juli 2017
FD Mediagroep acquires a strategic interest in Springest
FD Mediagroep acquires a strategic interest in Springest. The company, founded in 2008, developed a comparison and booking platform for training programs and courses. Springest is active in the Netherlands, Belgium, UK and has an office in Germany. With the investment Springest wants to i.a. expant further in Germany.
Lees meer
Lees meer
Maandag 10 juli 2017
5square investeert miljoenen in Paazl
Paazl is opgericht in 2009 door Bernard Schreiner en Ramon Keijsers. Paazl ontwikkelt delivery management software die online retailers helpt om de steeds toenemende complexiteit van e-commerce logistiek te kunnen beheren. Paazl wil de logistieke motor worden achter de wereldwijde e-commerce delivery en zal de opgehaalde financiering gebruiken om de stap naar het buitenland te maken.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 5 juli 2017
1,5 miljoen euro voor IRM Systems
Brooklyn Ventures, InnovationQuarter en Rabobank investeren 1,5 miljoen euro in Independent Riks Management (IRM) Systems. Het Delftse engineering bedrijf inspecteert en probeert op snelle wijze olie- en pijpleidingen te repareren.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 29 juni 2017
Het Amsterdamse Harver haalt € 7,3 miljoen op bij Insight Venture Partner
Het Amsterdamse Harver haalt € 7,3 miljoen op bij Insight Venture Partner. Dit New Yorkse private equity firma heeft onder andere geïnvesteerd in het Nederlandse Bynder.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 23 juni 2017
MIT-R&D-samenwerkingsprojecten 2017 binnenkort open!
Vanaf 3 juli tot uiterlijk 17.00 uur op 7 september kunnen er MIT-R&D-samenwerkingsprojecten worden ingediend. Een mkb-ondernemer kan met deze regeling subsidie krijgen voor ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten in een samenwerkingsverband met een andere, ‘niet verbonden’, mkb-ondernemer waarbij 35% van de subsidiabele kosten worden vergoed tot een maximum van € 200.000 per samenwerkingsverband. In een aantal provincies, zoals Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, is het mogelijk dit jaar om ook een aanvraag te doen voor grote R&D-samenwerkingsprojecten met een maximum subsidiebedrag van € 350.000,-. De regeling MIT-R&D-samenwerkingsprojecten is een tenderregeling, inhoudende dat na afloop van de indientermijn de beste aanvragen worden toegekend tot dat het budget is uitgeput. Neem daarom uw tijd om een gedegen aanvraag te schrijven en dien voor 17.00 uur op 7 september 2017 uw aanvraag in. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de MIT-regeling of andere subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 20 juni 2017
MYPO haalt € 500.000 op
Berlin Equity heeft een half miljoen euro geïnvesteerd in de startup. MYPO heeft een slimme pakketbrievenbus (zie foto hieronder) en een app ontwikkeld, waarmee pakketten voor ontvangst en retournering kunnen worden geplaatst. Met de opgehaalde financiering zal het team worden uitgebreid om het product te kunnen door ontwikkelen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 19 juni 2017
Nieuw investeringsfonds Innovation Industries
Het nieuwe investeringsfonds heeft €75 miljoen om te investeren in circa 20 Nederlandse hightech-, medtech- en agritechbedrijven, waarbij vooral de focus zal liggen op bedrijven die met hun producten of technologieën een positieve bijdrage leveren aan de grote maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, zorg, mobiliteit en voeding. Het fondsmanagement zal bestaan uit Harm de Vries, Nard Sintenie, Tom Schwarz en Chris Sonnenberg. De financiering is o.a. afkomstig van: het Europese Investeringsfonds, PME, de technische universiteiten van Twente, Eindhoven en Wageningen, TNO, ECN, PPM Oost, Topfonds Gelderland en Innovatiefonds Overijssel.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 14 juni 2017
Landelijke budget MIT Innovatieadvies- en Haalbaarheidsprojecten 2017 is uitgeput
Op 11 april, de dag dat de MIT-regeling open ging, zijn voor de landelijke MIT-regeling ruim 400 aanvragen voor de Haalbaarheidsprojecten en Innovatieadviesprojecten ingediend. Daarmee was het budget op dag één al drie keer overtekend. Van de 400 aanvragen zijn er 128 toegekend, waarmee het beschikbare budget van € 3 miljoen uitgeput is. Op 8 juni was er nog wel budget voor enkele Kennisvouchers. Vanaf 3 juli kunnen aanvragen voor MIT-R&D-samenwerkingsprojecten ingediend worden. Houdt onze nieuwsberichten en deze site in de gaten of vraag uw Vectrix-adviseur hierover!  De verwachting is dat in 2018 nieuwe aanvragen voor MIT-haalbaarheidsprojecten ingediend kunnen worden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de MIT regeling of andere subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 13 juni 2017
Het Franse Europcar neemt belang in Snappcar
Snappcar heeft € 10 miljoen aan financiering opgehaald waarvan Europcar het grootste gedeelte voor haar rekening neemt. Europcar krijgt daarvoor 20% van de aandelen in handen. Snappcar heeft een platform ontwikkelt waarmee autobezitters hun auto kunnen verhuren aan anderen. De financiering zal gebruikt worden om het platform te verbeteren voor gebruikers, door te ontwikkelen en voor verdere groei in Europa.​
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 9 juni 2017
WBSO-vragenbrief ontvangen?
Heeft u naar aanleiding van uw ingediende WBSO-aanvraag een brief ontvangen van RVO met daarin vragen over uw WBSO-project(en)? Het goed beantwoorden van deze vragen is van groot belang voor de goedkeuring van uw aanvraag. Wij helpen u daarom graag bij het beantwoorden van deze vragen! Mocht u andere vragen hebben of meer willen weten over de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Maandag 5 juni 2017
Is uw WBSO-administratie op orde?
RVO controleert elk jaar steekproefsgewijs of bedrijven voldoen aan hun administratieve verplichtingen vanuit de WBSO. Twijfelt u of uw WBSO-administratie voldoet aan de wettelijke eisen? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur. Wij helpen u graag bij het controleren en aanscherpen van uw WBSO-administratie! Mocht u nog geen klant zijn van Vectrix dan helpen wij u ook graag om uw administratie te controleren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de WBSO-regeling of andere subsidies, waaronder de Innovatiebox? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 2 juni 2017
Aidence haalt € 2,25 miljoen op
HenQ, Northzone, Health Innovations Fund en het inversteringsfonds van Haaglanden ziekenhuis groep investeren € 2,25 miljoen in Aidence. De startup is opgericht in 2015 en ontwikkelt deep learning technologie om computers te leren om medische foto's te begrijpen en daarover te kunnen rapporteren. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de techniek door te ontwikkelen, het salesteam uit te breiden en voor internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 31 mei 2017
Bohemian Birds haalt € 250.000 aan financiering op bij Angels en via crowd funding
Reisorganisatie Bohemian Birds heeft een investering van 250.000 euro opgehaald. De startup is opgericht in 2014 en organiseert lustrumreizen. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden om de dienstverlening verder uit te breiden, meer te investeren in sales en de backoffice verder te professionaliseren
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 19 mei 2017
RVO heeft de jaarcijfers 2016 met betrekking tot de WBSO bekend gemaakt.
Hieruit blijkt dat het aantal bedrijven, dat gebruik maakt van de WBSO-regeling, licht is gedaald ten opzichte van het jaar 2015 met 2,8%. Als reden hiervoor geeft RVO aan dat de daling zich deels laat verklaren doordat de projectsoorten Analyse van de technische haalbaarheid voor het zelf verrichten van S&O en Procesgericht technisch onderzoek vanaf 2016 niet meer in aanmerking komen voor de WBSO. Ondanks de daling van het aantal bedrijven, wat gebruik maakt van de WBSO, is het aantal toegekende S&O-uren licht gestegen van 83.400 arbeidsjaren in 2015 naar 83.980 arbeidsjaren in 2016. Een mogelijke verklaring hiervoor wordt door RVO niet gegeven. Een reden zou onder andere kunnen zijn dat het platfond is komen te vervallen in 2016. In 2015 was het maximale WBSO-voordeel ingeperkt tot € 14 miljoen per fiscale eenheid. Dit lijkt ook te blijken uit het percentage van het totale voordeel wat toegekend is aan het MKB: In 2016 is 64% van het totale WBSO-voordeel toegekend aan het MKB. In 2015 was dit nog 68%. De dalende trend van het aantal starters, dat gebruik maakt van de WBSO, blijft doorzetten. In 2011 maakten nog 4.040 starters gebruik van de WBSO-regeling. In 2016 zijn dit er nog maar 3.380.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 17 mei 2017
Tiqets haalt € 17 miljoen op
Een consotium van investeerders onder leiding van HPE Groth Capital heeft € 17 miljoen geïnvesteerd in Tiqets. Vorig jaar haalde Tiqets al € 6 miljoen op. Tiqets heeft een innovatief platform ontwikkeld, waarop bezoekers eenvoudig toegangskaartjes voor musea, voorstellingen en andere culturele bezienswaardigheden kunnen vinden en kopen. De nieuwe investering zal gebruikt worden om buitenlandse saleskantoren te openen, waarbij de focus zal liggen op de Amerikaanse westkust. Daarnaast zal de investering gebruikt worden om meer data scientist en developers te kunnen aannemen om voorop te blijven lopen qua technologie. Tiqets heeft inmiddels miljoenen klanten in meer dan 150 landen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 17 mei 2017
MiniBrew haalt € 2.45 miljoen op
MiniBrew haalt € 2.45 miljoen op bij onder ander VOC Capital Partner en Hoving & Partners SA. Minibrew, opgericht in 2015, heeft een apparaat ontwikkelt waarmee consumenten zelf bier kunnen brouwen thuis. In vorige rondes wist Minibrew al 1.7 miljoen euro aan financiering op te halen. Met deze nieuwe ronde aan financiering zal het product worden door ontwikkeld en wil het de verkoop in Noord- en Zuid-Amerika en Azië versnellen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 11 mei 2017
Keadyn en Gregory van der Wiel richten samen het fonds Block Party op
Block Party, het eerste Nederlandse celebrityfonds, heeft een startkapitaal van € 2,5 miljoen en wil de komende drie jaar tien investeringen doen van gemiddeld € 250.000. Het fonds richt zich daarbij op beginnende bedrijven die een product en enkele klanten hebben. Block Party heeft al een investering gedaan in Voicey. De startup ontwikkelt een app om merken en invloedrijke internetsterren bij elkaar te brengen zonder tussenkomst van een bureau.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 9 mei 2017
€ 10 miljoen voor Business Angels
Vandaag is tijdens de Week van de Ondernemer bekend gemaakt dat de overheid met een nieuwe regeling € 10 miljoen beschikbaar stelt voor Business Angels. Business Angels kunnen vanuit een fonds een renteloze lening van maximaal 1 miljoen euro aanvragen. De Business Angels zullen dit bedrag minimaal moeten matchen en investeren in snelgroeiende bedrijven als technostarters en creatieve starters.
Lees meer
Lees meer
Maandag 8 mei 2017
Nog maar een paar weken: de deadline voor indienen WBSO-aanvraag tweede helft 2017 is 31 mei!
Indien u voor het eerste half jaar een WBSO-aanvraag hebt ingediend en u wilt aansluitend gebruik wil maken van de WBSO dan kunt u uiterlijk 31 mei 2017 een vervolgaanvraag indienen met als startdatum juli 2017. Het indienen van de aanvraag moet namelijk uiterlijk één maand voorafgaand aan de start van de werkzaamheden gebeuren. Ook eventueel uitstel moet uiterlijk 31 mei aangevraagd zijn. Wilt u meer weten over de mogelijkheden m.b.t. subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 2 mei 2017
e-Ticketing as a service platform Oxynade N.V. raises € 1.8 Mio from Newion Investments
Newion Investments invest € 1.8 million in Oxynade. The company has an online ticketing self-service platform for clients such as event organizers, venue owners, theatres, theme parks, etc. Oxynade is active in 8 countries. The investment will be used for further international expansion and achieve its goal of becoming the market leader. With this investment, Arkafund and Vinnof will end their shareholding.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden